Nelly Bjerketvedt

Alder: 59
  RSS

Om Nelly

Hjertesakene mine er menneskeverd, miljøvern og demokrati. Et livsmotto kan kansje være: Det motsatte av Kjærlighet, er ikke hat, men likegyldighet!

Følgere

Ja, på overtid..

Publisert over 8 år siden

Ja, det er virkelig på høy tid at barn i mors liv får det rettsvern de bør ha krav på i humant samfunn. Det er vel heller snakk om på overtid, men jeg håper at de ansvarlige myndigheter innser at den praksis som nå føres ikke kan forsvares. Av hensyn til barnet, men og dem som utpekes til "bødler"; helsepersonell.

Det er alltid noen som må betale prisen for et samfunns holdninger og valg, og det er på tide at vi tar inn over oss hva den prisen består i og medfører.

Gå til kommentaren

To spørsmål til Elgvin!

Publisert over 8 år siden

Først; takk for din forskning på et viktig tema - og innlegget her på Verdidebatt!

Så lurer jeg på et par ting..

Leste et intervju med Faruk Terzic i Vårt Land i dag, der han blir sitert på at "spørsmålet om dødstraff for frafall er blåst ut av proporsjoner" - og han antyder at det ikke er mange som har mistet livet for frafall fra islam opp gjennom historien.

Hva tenker du om dette? Vi vet at kristne forfølges til dels hardt i mange muslimske land, og har lest om flere bare i nyere tid som har blitt fengslet og idømt dødstraff for at de har forlatt islam - både fra Iran, Pakistan og Egypt. Vi vet og at det i mange muslimske land er svært vanskelig å praktisere sin kristne tro åpent, og at mange må leve i skjul med sin tro av frykt for forfølgelse.

Hvordan kan Faruk Terzic da si at spørsmålet om konvertering er blåst ut av proporsjoner?

 

I din forskningsoppgave konkluderer du med at de fleste imamer i norge ikke utgjør noen trussel mot norsk demokrati og styresett, men hvem har den sterkeste påvirkningskraften på unge muslimer i norge? Imamer i Norge - eller utenlandske læresteder, bevegelser og muslimske ledere somYusuf al-Qaradawi? I vår globaliserte verden, med internett og utstrakt mobilitet er det like viktig å vite hvilke holdninger som er framtredende blant toneangivende muslimer internasjonalt. Er du enig i dette?  

Norsk debatt om islam havner fort i skyttergravene, og nede i slike grøfter ser vi sjelden det store bildet - eller har det rette perspektivet på viktige tema. Hvordan kan vi få fram bred og nyansert kunnskap om islam - som kan gjøre oss i stand til å skille mellom fordommer/myter og realiteter? Så lenge vi synser & frykter, er det vanskelig å se klart - og å kunne diskutere og ta stilling til det som reellt ER utfordrende med islam og en del islamske bevegelser.

Gå til kommentaren

Vil du svare, Wiknes?

Publisert over 8 år siden
Geir Wiknes – gå til den siterte teksten.

Det er som sakt spennende å følge med på debatten, men jeg gidder ikke sitte å nilese, jeg har hørt alt før og det biter ikke på meg heller. De samme argumentene har blitt avfeid når det gjelder slaver, kvinners rettigheter og rasespørsmål. At bibelen er så utrolig klar i sin tale har jeg vært innom før, og at vi som kristne kun skal forholde oss til den blir for meg helt meningsløst. Å ha Jesus som forbilde betyr tydeligvis helt ulike ting for ulike mennesker, og på mange måter er jeg glad for det. Men at Jesus hadde brydd seg om dette er virkelig i tvil om. I stede ville han kanskje snakket om at de lærde bør ta en "realitets-sjekk"?

 

Jeg har bedt deg om svar på noe som burde være enkelt for en ansatt i kirka å svare på, men du svarer ikke.

Jeg prøver igjen:

Hvor i evangeliene finner du ord/forkynnelse av Jesus Kristus der han 1) opphever ekteskapet som eksplisitt for mann og kvinne, og/eller innlemmer homofilt samliv i ekteskapet?

 

 

Gå til kommentaren

Ignorert.. fordi..?

Publisert over 8 år siden
Harald Hauge – gå til den siterte teksten.

Selv har jeg ignorert Verdidebatt til nå

Ja, og du er ikke den eneste som har ignorert VD - dvs å gi en god teologisk begrunnelse for deres standpunkt. Jeg venter fortsatt på svar fra Lockertsen i så måte.

Men, nå benytter jeg sjansen til å spørre deg, Hauge.

Som troende kristen antar jeg at du regner deg som en disippel av Jesus Kristus, og at du er enig i at Bibelen er vår eneste kilde til å vite hva Jesus selv forkynte om samliv og ekteskap?

Du argumenterer mot Paulus sin forkynnelse om ekteskap og samliv, herunder homofilt samliv. Men jeg vil be deg om å glemme Paulus et øyeblikk, og svare meg konkret på dette: Hvor i evangeliene finner du ord/forkynnelse av Jesus som tilsier at han 1) opphever ekteskapet som eksplisitt gjeldende for mann og kvinne, og/eller 2) innlemmer homofilt samliv i ekteskapet?

For øvrig er jeg enig med deg i at det å bruke kampanjene som "bevis" for reell oppslutning, det blir litt tøvete. Selv om jeg har signert på en av dem, vet jeg at kampen står et helt annet sted enn på internetts underskriftssteder..

 

Gå til kommentaren

Er det mulig...?

Publisert over 8 år siden

Rune; Jeg kan ikke svare for de andre, men i det minste ser JEG frem til den dagen du begynner å befatte deg med sannheten.

Dette er ikke fint.. Jeg ser på den siste kommentaren fra Rune Staven til Njål Kristiansen. Fikk ikke markert den, så derfor markerte jeg Kristiansens svar i stedet her.

Jo følsommere tema som debatteres her inne, jo flere debattanter - og ikke sjelden "hardere" ordveksling. Ikke bare hard, men sårende og vond noen ganger. Jeg har sikkert selv vært med på å hardne frontene og såre, uten å ville det.

For jeg vil ikke såre, men jeg ser at jeg gjør det - ved å ha det standpunktet jeg har. Jeg har tenkt; går det an å ha dette standpunktet og vise det - uten å såre dem som har en homofil legning? Jeg tror ikke det, for seksualitet kan ikke skilles fra person, og min mening oppleves nok som hard, ja kanskje til og med ondsinnet, av dem det gjelder.

Jeg forlanger derfor ikke respekt for min mening, men aksept. I det legger jeg at dem som er uenige med meg i mitt syn på ekteskapet, ikke tillegger meg "homofobi" eller ondsinnethet, men aksepterer at jeg kjenner meg forpliktet på det jeg leser som Bibelens ord om dette - og at jeg tenker det er gode rasjonelle grunner til å holde fast på dette synet på ekteskapet.

Hvordan kan vi debattere dette temaet uten å gå til personangrep eller opptre harde, ufine, sårende.. uansett ståsted i debatten?  

 

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 2 måneder siden / 3588 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
14 dager siden / 1235 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
20 dager siden / 889 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
12 dager siden / 830 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 713 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
12 dager siden / 635 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
24 dager siden / 568 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere