Maryam Trine Skogen

Alder:
  RSS

Om Maryam Trine

Blogger og student ved Det teologiske fakultet i Oslo. Spaltist i Vårt Land fra høsten 2016. Har tidligere blogget som @Valgerd.

Følgere

Publisert rundt 3 år siden

Hei, Kåre!

Jeg er enig i at kristendom og islam har mye til felles. Vi er tross alt grener av samme kjerne.

Nå er ikke profeten Muhammed fvmh (fred være med ham) noen sjef, han var bare en profet. Det er Gud som er sjefen sjøl. Og det har vi til felles. Jesus fvmh og Muhammed fvmh levde i forskjellige tider og hadde ulike prøvelser, det har alle profeter gjennom tidene fått. Det er derfor ikke mulig å sammenlikne deres virke ut fra det du sier om sverdet. Jesus er i kristendommen forstått som menneskesønnen, en del av Gud selv. Han  opponerte mot de jødiske regelrytterne som ikke så åndelighet, men bare forbud. Jesus var helt fantastisk enten man anerkjenner han som en historisk eller hellig person. Religion har mye å tilby ungdom og voksne som trenger omsorg, fellesskap og Guds nåde. Uansett om man velger kristendom eller islam. 

Gå til kommentaren

Snakke med respekt

Publisert nesten 8 år siden
Gå til kommentaren

Publisert over 8 år siden

Du skriver: "Hvis vi går inn i de religiøse skriftene og ser hva slags begrunnelser som ligger til grunn for å dekke seg til, er dette tolkninger om at profetens koner var de beste muslimene og ble lovet paradis. Hvorfor? Fordi de skjulte seg bak gardiner og ikke lot menn se dem."

Betyr dette at Aisha og hennes likesinnede er gode (bedre) muslimer siden de følger eksempelet til profetens koner? Mener du også at profetens koner var undertrykte siden de brukte niqab?

Du skriver:

Asalamu aleikum Mohamed,

I følge Koranen er profetens koner nevnt som noen eksempler på de beste muslimske kvinnene som er lovet Jennah (Paradis). Hvordan vi skal tolke hva som er de beste muslimske kvinnene i dag er ikke opp til meg å avgjøre. Min forståelse av islam er intensjonsmessig og progressiv, og ikke bokstavtro og detaljstyrt. Derfor syns jeg Aisha Shezadi Kausar og andre niqabbrukere gjør islam en bjørnetjeneste ved å gå i profetens sko, fremfor hans fotspor.

Med fri, vakker og likestilt islam viser jeg nettopp til islams åpenbaring med den feministiske linjen der kvinner får frihet og rettigheter de ikke hadde før islam. Retten til å leve (ikke grave ned pikebarn), retten til fritt å velge ektemake, retten til skilsmisse, retten til å arbeide utenfor hjemmet, retten til å arve, vitne og delta i kamp (verneplikt), retten til å styre over egne penger. Retten til å bli forsørget, beskyttet og gitt et hjem med mat, klær, varme og tak over hodet. At Koranen bekrefter kvinner og menns likeverd ovenfor Gud, og at alle troende kun står til rette for sine egne handlinger ovenfor Gud, i motsetning til ære/skam fra tradisjonene. Hvis du leser bloggen min på http://islam-i-norge.blogspot.com finner du mange poster som omtaler skjønnhetens islam.

Allahu aleem. Håper du fikk svar på dine spørsmål bror. Fi amman Allah,

wa salaam,

Maryam Trine

Gå til kommentaren

Publisert over 8 år siden

Takk Sissel.

Jeg er kjent for å skrive under pseudonymet Valgerd, men bruker også fullt navn i media :-)

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
2 dager siden / 2235 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
25 dager siden / 1867 visninger
Den norske kirke og pornografi
av
Marthe Kristine Østerud Primstad
rundt 1 måned siden / 1191 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
6 dager siden / 890 visninger
Livet er ferskvare
av
Magne Nylenna
rundt 1 måned siden / 831 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
27 dager siden / 670 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere