Tove S. J Magnussen

Alder: 59
  RSS

Om Tove S. J

Bor i Lørenskog. Er fra Rakkestad. Har hund, tre voksne barn og et barnebarn. Er helseperson med langtidsutdanning i opr.sykepleie(vitenskap). Skribent siden 80- tallet.

Følgere

Nordmenn leier hos innvandrere

Publisert rundt 19 timer siden - 113 visninger

De siste 15 årene er et nytt fenomen dukket opp her. Stedet hadde ingen flerkulturelle uttrykk, de siste fem årene er det snudd og nå har et nytt fenomen dukket opp; Nordmenn leier av innvandrere. Akershus har hatt størst befolkningsvekst i 2016, og 6 % er innvandrere.

Et inkluderingstegn, tenker jeg. Spesielt her i kommunen hvor det er over 100 forskjellige språk blant menneskene. Det kan også bety slutten på de skyhøye husleiene som bolighaier har hatt de siste 20 årene, eller mer, der de ikke får ha navnet sitt på postkassene, der huseier leier ut svart og alt det andre foregår under bordet. Sikkerheten er lik null, Det må leieren betale dyrt for, studenter og andre.

Alt kommer for en dag, heldigvis. Det tar bare litt tid.

Gå til innlegget

Kreftsykdom blant muslimer

Publisert 4 dager siden - 235 visninger

Muslimer har i følge forskning, liten forekomst av cancer. En viktig årsak er avholdenhet fra alkohol. Alkohol forårsaker mange typer kreftsykdommer ved siden av nikotin (Alkoholkonferansen 2013). I USA er den viktigste dødsårsaken sterke smertestillende tabletter på resept fra legen. Vi vil lære av muslimene. De må ikke bli en del av våre livsstil statistikker

Sjansen for å gå videre til heroin er større for de som bruker sterke smertestillende i en lengre periode. Mange vet heller ikke at den er farlig å blande med alkohol, eller styrer på eget inituativ uten å følge forskriften fra legen. Stoffet har negativ innvirkning på respirasjonen. Før trafikkulykker og skyteepisoder kommer smertestillende misbruk. Norge har også mange tablettbrukere. Smertestillende finner man i lommebøker og vesker. I tilfelle, liksom. Trenger man dem, eller er det blitt en gammel vane? 

Det er verdt å merke seg forurensningstallene, enten det skjer i ytre eller indre rammer. Ingen trenger alkohol for helsen sin skyld. Kunnskap er alltid forbundet med kjærlighet til menneskene. Det er derfor man bringer den til torgs for debatt og utvikling. 

Gå til innlegget

Gratulerer med 8o års dagen HM kong Harald

Publisert 6 dager siden - 55 visninger

Vi har verdens beste konge og dronning, og i dag feirer han sine 80 år. Jeg ønsker hele familien mange, flotte år sammen og en fortsatt minnerik kveld. Gi Han lenge leve må...

Norge hadde ikke vært det samme uten kongefamiliens samlende og trygge holdning til andre. Vi elsker dere. 

Gå til innlegget

Smartdop

Publisert 15 dager siden - 110 visninger

Å eksperimentere med hjernen, i form av Ritalinlignende medikamenter (dop), blir som å søke Nirvana med LSD. Det finnes ingen lettvinte løsninger til kvalitet eller evig liv. Det verste som kan skje er at hjernen tar skade og man mister troen på seg selv.

Amfetamin har alltid vært tilgjengelig i medisinens verden. På 80 tallet var det velkjent blant leger som var mine kolleger. Sykepleiere var ikke der. De har alltid vært skeptiske til alle typer medikamenter og ikke minst bivirkninger. Hele sykepleiefaget er tuftet på medmenneskelig nærhet, relasjoner og åpenhet, forebyggende mot selvmord, død og avvisning. At det ikke er implementert i resten av samfunnet kan man undre seg over. Ledelsen har ofte vært mer opptatt av økonomi og effektivitet ( les raske løsninger), enn av substans. Voksenlivet er mer preget av bedøvelse enn tidligere. Da var det fattigfolk som tydde til flaskene i sin sorg og nød. Det skrives mye om avvisning, som jo er et overgrep når det skjer mellom mor far og et barn-på lik linje med annen type vold.

Følelser kjennetegner et menneske. Når et lite barn faller og slår seg, blir det redd og forstår ikke hvorfor mamma og pappa eller andre i nærheten ikke tar imot dem. De føler smerte og skuffelse. Å være på egenhånd gir en avmaktsfølelse , men når den voksne løfter dem opp, trøster og møter deres følelser, blir de trygge på seg selv. Neste gang det skjer står de bedre rustet til å møte nye situasjoner i visshet om at voksne støtter og veileder. Hvis ikke voksne kan beskytte små barn blir de utrygge og mister selvtilliten.

Voksne er da mer opptatt av seg selv enn å være der for barna. Noen voksne passer derfor ikke inn i et omsorgsbilde uansatt hvor mye hjelp de får. Å ruse seg går sjelden sammen med god omsorg. Når man  bruker evnene til å skille ut gode foreldre kan man trå feil. Man blir smartere av å unngå rusmidler.

Omgangen med rus er blitt normalisert, slik at alle arenaer for prestasjoner blir forført av dopingmidler. Man tenker at treningsmiljøer er verstinger, men "hvitsnippsmiljøene" henger ikke etter der heller. 

I USA opplevde man at Cracmisbrukere fikk årelange straffer mens Kokainmisbrukerne slapp med minimale dommer. Årsaken var delt. Crack-farget befolkning. Kokain- hvit befolkning. Når man tilsetter vann og bakepulver under damp blir kokain til crack. Fordommer stod i veien for kunnskapene. 

Det finnes så mange smertestillende metoder i helsetjenesten at ingen burde frykte den siste pine.

Forebyggende tiltak som livsmestring gjør etikken synlig. Hva skjer når man føler konstant press for omgivelsene?

ML skriver om sensitivitet. Å holde igjen, fortrenge følelser som sinne, latter og frustrasjoner gir behov for lettelser. Det kan være å kvitte seg med vonde følelser i samtaler, massere kroppen for ubehag eller stenge noen ute.

Somatisering kan også være vitaminmangel, ikke nødvendigvis psykisk sykdoma, angst eller stress. Trening med økt muskelmasse gir økt behov for vitaminer og mineraler. Når kroppen er i balanse får man automatisk fullt fokus. Å kunne kroppen er en viktig del av å kunne jobben. 

 

 

Gå til innlegget

Rettsaken mot E. Jensen

Publisert 18 dager siden - 80 visninger

Vi har i en mnd. hørt detaljer i rettsaken rundt Cappelen og Jensen,; skremmende holdninger til kriminalomsorg og kriminelle. Man opplever en verden snudd på hodet der tyven har fått en politirolle og politiet er den kriminelle. I 6 mnd. skal dette fortsette med vitner og metodepresentasjon.

Når saken er til ende skal den kriminelle fortsette straffen i kriminalomsorgen, mens politiet overlates til seg selv. Man tenker, er jeg i Norge? Er dette en rettstat verdig? Hvordan havnet vi i denne kvikksanden?

Manipulering er en viktig metode for dysfunksjonelle, kriminelle som vil oppnå sine ønsker og skjule sine feil. De finner en syndebukk og spiller alle opp mot alle for å hanke inn poeng nok til å slippe unna ansvar.

At profesjonelle nører opp under slike tendenser setter arbeidsrollen i fare. Det forvirrer og gjør det motsatte av det som forventes. At man har en samlet holdning til kriminalitet som alle må forholde seg til og innenfor lovverket. Man må skille klart mellom kriminelle metoder og politifaglig arbeid.

Forståelse handler ofte om tolkning og kompetanse. Jeg forventer en høy standard på en rettsak som er så økonomisk, tidkrevende.

At en karriere har gått dukken er trist nok i seg selv. Kriminelle løpebaner har aldri til hensikt å ordne opp etter seg. De vil nødigst sone og etterpå starte på nytt. Går de på Nav blir det dobbelt avanse. De skaper hårreisende forestillinger om andre og virker demoraliserende på samfunnet generelt.

Ute av øye, ute av sinn.

 

 

   

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Carl Wilhelm Leo kommenterte på
Finnes det fakta?
rundt 3 timer siden / 2457 visninger
Rudi Wara kommenterte på
Trump skal bli en trompet, sier Herren for 10 år siden.
rundt 4 timer siden / 9804 visninger
Kjell Haugen kommenterte på
Evangeliets frikjennende dom mot lovens fordømmelses-dom
rundt 4 timer siden / 110 visninger
Are Karlsen kommenterte på
Trump skal bli en trompet, sier Herren for 10 år siden.
rundt 4 timer siden / 9804 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Slipp Nina fri, det er (snart) vår!
rundt 4 timer siden / 1881 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Kreasjonisme er vitenskapelig
rundt 4 timer siden / 7213 visninger
Are Karlsen kommenterte på
Trump skal bli en trompet, sier Herren for 10 år siden.
rundt 4 timer siden / 9804 visninger
Petter Kvinlaug kommenterte på
Kreasjonisme er vitenskapelig
rundt 4 timer siden / 7213 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Kreasjonisme er vitenskapelig
rundt 4 timer siden / 7213 visninger
Petter Kvinlaug kommenterte på
Kreasjonisme er vitenskapelig
rundt 4 timer siden / 7213 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Kreasjonisme er vitenskapelig
rundt 4 timer siden / 7213 visninger
Petter Kvinlaug kommenterte på
Slipp Nina fri, det er (snart) vår!
rundt 5 timer siden / 1881 visninger
Les flere