Tore Danielsen

Alder:
  RSS

Om Tore

Følgere

Siden det er Tore, så er det IKKE greit

Publisert 30 dager siden - 620 visninger

I går opplevde jeg noe jeg aldri har opplevd tidligere. Innlegget jeg publiserte på Verdidebatt på søndag ble slettet – uten at Verdidebatt vil gi meg noen forklaring på hvorfor de har slettet innlegget mitt

På søndag publiserte jeg et innlegg på Verdidebatt. Innlegget fikk raskt mange treff, ja faktisk flere hundre i løpet av minutter. Da jeg mandag morgen ville sjekke om det var kommet noen flere kommentarer, så jeg til min store forskrekkelse at noen hadde slettet innlegget mitt i nattens mulm og mørke.

Jeg lurte veldig på hvorfor innlegget var blitt slettet. I ingressen til innlegget sto det ikke noe annet enn faktaopplysninger, opplysninger som er tilgjengelig for alle på Wikipedia. Innholdet var heller ikke injurierende på noen som helst måte. Så derfor bestemte jeg meg for å forsøke å gjøre en analyse av hvorfor innlegget mitt ble slettet. Jeg vil forsøke å se på det som har skjedd fra et meta-perspektiv.

Var det tittelen som det var noe feil med? Tittelen inneholdt et kvinnenavn. Tittelen på innlegget mitt var: «Siden det er n.n så er det greit». Er det slik at det ikke er lov til å nevne fornavnet til en av våre profilerte politikere på verdidebatt?

Var det ingressen som det var noe feil med? I ingressen ble det nevnt noen objektive fakta, hentet var Wikipedia. Det sto at n.n var utdannet lærer, og at n.n arbeidet som adjunkt ved en videregående skole på 1990-tallet. Var disse opplysningene feilaktige, eller er det slik at på Verdidebatt.no, ja der er vi redde for objektive fakta.

Var det forfatteren det var noe galt med? Er det slik at Tore, nei han liker vi ikke, så vi sletter like godt innlegget hans. Vi gidder heller ikke å bruke 2 minutter på å sende han en e post hvor vi forklarer Tore hvorfor vi valgte å slette innlegget publisert søndag ettermiddag. Flere personer i media-Norge har nemlig reagert på at ikke Verdidebatt.no vil sende Tore en forklaring på hvorfor de slettet innlegget. Er det positivt for ytringsfriheten? Er det demokratisk? Er det i tråd med våre norske verdier å slette debattinnlegg uten å komme med noen forklaring?

I går publiserte jeg et nytt innlegg, en light-versjon av det originale innlegget fra søndag. Det har fått stå i fred-foreløpig. Men det spørs hvor lenge, for nå begynner antall treff å nærme seg 700.

Gå til innlegget

Er sex mellom en lærer og en 16-18 åring greit?

Publisert rundt 1 måned siden - 1109 visninger

Jeg har hatt gleden av å jobbe mange år som lektor i videregående skole På grunn av min bakgrunn som lærer, kjenner jeg veldig godt til hvordan 16-18 åringer tenker og fungerer.

Jeg har hatt gleden av å jobbe flere år som lektor i videregående skole På grunn av min bakgrunn som lærer, kjenner jeg veldig godt til hvordan 16-18 åringer tenker og fungerer. Jeg har jo jobbet med slike mennesker i flere år. Det blir sagt at for å kunne kalle seg en ekspert, så må man ha gjort noe i minst 10 år. Jeg vil derfor påstå at de fremst ekspertene på 16-18 åringer i det norske samfunnet, ja det er lærerne. De som har jobbet med denne aldersgruppen dag ut og dag inn i en årrekke. Spesielt 16-18 år gamle gutter er ofte veldig umodne, de ligger gjerne et par år etter jentene i mental og sosial utvikling i den alderen. Det er fortsatt mye «barn» i dem, og de er i hvert fall ikke voksne! Man kan kanskje si at de er en slags «hybrid», en mellomting mellom barn og voksen. Kroppene deres kan nok se voksne ut, men hjernene deres har ikke ennå gjennomgått den samme utviklingen. Det er derfor de mange ganger gjør ting som er så komiske.

Psykologifaget lærer oss, at når det gjelder gutter, så er hjernen ikke ferdig utviklet før de er godt over 20 år gamle. 16 år gamle gutter er ikke menn, og 16 år gamle jenter er ikke kvinner.

 

Når det gjelder 16-19 år gamle asylsøkere så betegner media disse menneskene som «barn». De såkalte «oktoberbarna» er gjerne 16-19 år gamle eller eldre. Skal de betegnes som barn, eller som menn og kvinner?

 

Dersom jeg, da jeg jobbet som lektor ved en videregående skole i 2008 hadde hatt sex med ei 16-18 år gammel jente, ville jeg mest sannsynlig ha måttet slutte i stillingen som lærer. Jeg hadde også risikert fengselsstraff. Mener man at disse reglene nå er for strenge og rigide, at jeg burde ha fått lov til å fortsette i stillingen som lektor etter å – hypotetisk sett - ha innrømmet frivillig sex med en 16-18 år gammel jente?

 

Mener vi at det er sosialt akseptabelt at en godt voksen lærer har sex med en med en 16-18 år gammel gutt eller jente? Er det akseptabelt dersom personen ikke er lærerens elev, men for eksempel går i en annen klasse, eller er elev ved en annen videregående skole enn der hvor læreren arbeider?

 

Kunne det være til hjelp-sett fra et psykologisk synspunkt-at den seksuelle lavalder i Norge ble økt til 18 år? Eller at det i det minste ble innført en regel om maksimum 5 års aldersforskjell for sex med en 16 til 18 åring?

 

 

 

Gå til innlegget

Q & A med Tore Danielsen på Kanal 10

Publisert rundt 2 år siden - 204 visninger

Har du sett Slumdog Millionaire? Her er en ny vri:

 

Q  & A  ( Who gets to be a Millionaire ) med Tore Danielsen på kristne Kanal 10 den 25.11.2015

 

Q.Kanal 10 - Hva var beløpet på kjærlighetsofferet som ble samlet inn til Ulf Ekman på formiddagsmøtet i Filadelfia Vennesla den 7 september 2003?

 

A. Tore Danielsen: 94 000

 

Kanal 10: Feil svar, Tore! Riktig svar er 74 000. Nå skal du til helvete, Tore!

 

Tore Danielsen: men.....

 

Kanal 10: Ikke noe "men", Tore!  Du har svart feil: UT!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Kanal 10: Vi har fasiten!

 

Tore Danielsen: Hva er fasiten da?

 

Kanal 10:En kvittering på en pengeoverføringen fra Filadelfia Vennesla til Livets Ord den 22.09.03!

 

Tore Danielsen: Jeg trodde spørsmålet handlet om beløpet som ble opplyst fra talerstolen på slutten av møtet, jeg!

 

Gå til innlegget

Uforståelig pinse-hyllest av Ulf Ekman

Publisert nesten 3 år siden - 875 visninger

Tusenvis av mennesker står fortsatt uten noen lokal menighet etter trosbevegelsens fall. Mange har falt fra troen. Andre orker rett og slett ikke å være med i en menighet. Er dette gode frukter?

Som tidligere aktiv og pastor innen trosbevegelsen opplever jeg at den pågående pinse- hyllesten av katolikken Ulf Ekman fremstår som både uvirkelig og absurd.

I perioden 1996 - 2006 ble store deler av den tidligere så blomstrende trosbevegelsen i Norge rasert. Den er nå historie og kommer aldri mer tilbake.

 I forbindelse med de fleste nedleggelsene av trosmenigheter i Norge var Ulf Ekman på ulike måter involvert. Ikke offentlig, men på bakrommet, bak de lukkede dører var det Ekman som var regissøren og dirigenten for mye av det vonde og tragiske som skjedde. Han styrte og dirigerte, men holdt seg samtidig i bakgrunnen, lot andre ta støyten offentlig.

Tusenvis av mennesker står fortsatt uten noen lokal menighet etter trosbevegelsens fall. Mange har falt fra troen. Andre orker rett og slett ikke å være med i en menighet. Er dette gode frukter?

For enkelte av oss som på ulike måter var i denne mannens "klør" gjennom hele 1990 tallet og begynnelsen av 2000 tallet, er det lett å styre sin begeistring.

Da jeg var pastor i en trosmenighet på 90 - tallet opplevde jeg å bli styrt av Ekman. Ofte ikke direkte, men indirekte gjennom hans utsendte medarbeider fra Livets Ord som besøkte menigheten 3 - 4 ganger i året, og som, ofte i detaljer, instruerte meg angående hva jeg skulle gjøre og ikke gjøre som pastor for menigheten. Denne utsendte medarbeideren ringte til Ekman og konfererte med Ekman når vedkommende besøkte oss.

Vi burde ha skjønt det, da Ekman allerede vinteren 1993 jublet og frydet seg når Oslo Fullevangeliske Kirke ble lagt ned. Hvordan kan en pastor feire at en kristen menighet blir lagt ned? Feire det som en stor seier?

Tidlig i 2003 fikk jeg selv en telefon fra Ekmans utsendte medarbeider med ordre om å legge ned menigheten jeg var pastor for."Når jeg kommer til deg i mai legger vi ned menigheten," proklamerte vedkommende. "Så går vi ut og spiser på byens beste restauranter!",(for menighetens penger). Jeg kunne selvfølgelig ikke gå med på dette?

Det er lite sannsynlig at den utsendte medarbeideren tok et så dramatisk initiativ på egen hånd. Det er mye mer sannsynlig at han var en lydig tjener som sto under kommando av en overordnet, en som han valgte å adlyde blindt.

Perioden 1996 til 2006 ble tiåret hvor trosbevegelsen i Norge kollapset.

At Ulf Ekman spilte en vesentlig rolle i mye av det som skjedde er hevet over enhver tvil. For hvem var det vi gikk til når det var problemer? Hvem søkte vi hjelp hos? Hvilke svar fikk vi og hvilken "hjelp" bidro Livets Ord med? Om vi i det hele tatt fikk noen svar var det slike svar som "Legg ned menigheten!" eller "Avgå som pastor!" "Du skal legge ned!" var den bryske beskjeden mange fikk.

Vi var blåøyde, naive og enkle mennesker. Vi som hadde gått et eller to år på Livets Ords bibelskole var programmerte til å underkaste oss lederen, i vårt tilfelle Ulf Ekman eller hans utsendinger. Senere, på begynnelsen av 2000 -tallet, ble vi enkle bytter for en Ekman som plutselig hadde fått en helt annen agenda, en Ekman som tydeligvis ikke lenger ønsket at de mange lokale trosmenighetene i Norge skulle lykkes, blomstre og vokse likevel.

Nå er det Pinsebevegelsen i Norge Ekman søker innpass hos. Den første pinsemenigheten i Norge han taler i etter sin konvertering til katolisismen, er Jesus Church i Oslo, søndag 22 mars 2015.

Hva er det han ønsker å oppnå med dette, og hva er hans agenda? For Ulf Ekman gjør aldri noe tilfeldig. Han er en strateg av rang, og en meget målbevisst og intelligent mann. Er planen å besøke alle de store pinsemenighetene i Norge for å være et bindeledd mellom Pinsebevegelsen og Den Katolske Kirke?

Da Ekman ble katolikk i fjor vår, håpet jeg inderlig at han ville velge et stille og rolig liv. At han ville la oss i fred. Trekke seg stille tilbake i bønn og askese. Bruke mye av sin tid på silent retreats i europeiske klostre, men nei. Gamle sirkushester vil som kjent tilbake til manesjen så snart de kjenner lukten av sagspon. Ulf Ekman er en misjonær. Men nå misjonerer han for Den Katolske Kirke - blant pinsevenner! Tidligere har pinsebevegelsen i Norge misjonert blant katolikker, men nå skjer altså det motsatte - the tables have been turned.

1996 - 2006 var tiåret da Trosbevegelsen i Norge ble lagt i ruiner. Skal tiåret 2015 - 2025 bli tiåret hvor Pinsebevegelsen i Norge får oppleve noe av det samme?

Er det så helt usannsynlig at det finnes noen der ute som har den evangeliske, protestantiske kristendommen i Norge sitt nederlag som mål? 

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Magne Kristiansen kommenterte på
BCC trenger mer business
9 minutter siden / 537 visninger
Øystein Bjaanes Lemvik kommenterte på
Argumentasjon i klimadebatten
rundt 1 time siden / 183 visninger
Magnus Leirgulen kommenterte på
Satan, hvor er du?
rundt 8 timer siden / 378 visninger
Robin Tande kommenterte på
Satan, hvor er du?
rundt 8 timer siden / 378 visninger
Øyvind Norderval kommenterte på
Mine drømmer for Kirken
rundt 8 timer siden / 1927 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Til forsvar for mennesket
rundt 8 timer siden / 425 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
En konge til Ingrid Alexandra
rundt 8 timer siden / 771 visninger
Øyvind Norderval kommenterte på
Mine drømmer for Kirken
rundt 8 timer siden / 1927 visninger
Johannes Taranger kommenterte på
Satan, hvor er du?
rundt 9 timer siden / 378 visninger
Torvid Høiland kommenterte på
Mine drømmer for Kirken
rundt 9 timer siden / 1927 visninger
Magnus Leirgulen kommenterte på
Satan, hvor er du?
rundt 9 timer siden / 378 visninger
Les flere