Tore Hansen

Alder: 52
  RSS

Om Tore

En kristen

Følgere

Publisert over 2 år siden

Godt og sant skrevet. Som et jødisk ordtak sier "om Gud hadde ett hus på jorden, så hadde menneskene knust rutene på huset". Og ettersom Gud, eller JHVH som Er Hans navn, er satt over Israel, så må menneskene blande seg inn og forsøke å ødelegge så mye de kan. Og Gud tillater det - til en viss tid. I Åpenbaringen 19 ser vi utfallet av når alle haterne samler seg til krig mot Israel. Se også Sakarja 12 og 14 - som nok er det samme som Åpenbaringsboken 19 beskriver. Da er nådetiden over. Og Gud lar menneskenes egen ondskap komme tilbake på dem selv.

Gå til kommentaren

Bra Vega

Publisert nesten 3 år siden

Du er modig Roy Vega. Fortsett med å holde deg til saken. Så kan de som ikke liker fakta, grave seg ned i sitt eget følelsesliv. Det er som en forbryter som blir tiltalt for noe ting som han har gjort i hemmelighet, han liker ikke avsløringer. Men til slutt, så vil alt komme frem og bli eksponert. Sannheten har en tendens til å hente inn løgnere, og felle dem. Det behøves ikke mye Sannhet - for at det skal være kraftfullt.

Gå til kommentaren

Hva Jesus gjorde!

Publisert nesten 3 år siden

Vi kan lese i Kap 1 i Markus:

"Så kom de til Kapernaum, og da det ble sabbat, gikk han inn i synagogen og underviste. 22 Alle var slått av undring over hans lære, for han lærte dem med myndighet og ikke som de skriftlærde.
    23 Nå var det i synagogen deres en mann med en uren ånd. Han satte i å rope:24 «Hva vil du oss, Jesus fra Nasaret? Er du kommet for å ødelegge oss? Jeg vet hvem du er: Guds Hellige!» 25
Men Jesus truet ånden og sa: «Ti stille og far ut av ham!» 26
Og den urene ånden rev og slet i mannen, skrek høyt og fór ut av ham.27
Alle ble forferdet; de snakket i munnen på hverandre og sa: «Hva er dette? En ny lære – og med myndighet! Han befaler til og med de urene åndene, og de adlyder ham.» 28
Og ryktet om ham kom straks ut overalt i hele Galilea-området."

Å drive ut onde ånder, var det kristendommens  grunnlegger ofte gjorde. Men det er viktig å se, eks. i Ap. Gj. 8, når folk ble befridd, så ble det stor glede der i byen. Å bli fri, gir glede.

Men det Anders virker som han har blitt utsatt for er en type manipulering og uviselighet som ikke er av det gode. Å bruke Guds Ord til egen vinning, eller til å trykke ned eller manipulere eller forføre, er aldri bra.

Barn har godt av å først lære om Guds kjærlighet, enn det som har med det ondes rike å gjøre. Samtidig så må man heller ikke glemme at Bibelen har mye å snakke om det åndelige, både problemet ved det, og løsningen på det.

På 90 tallet, da jeg var ungdom, så fikk jeg hørte Jan A. Torp noen ganger. Og vi fikk høre rykter om mye tvang mot menighetsmedlemmene, manipulasjon og til tider kunne det virke som det hang endel mot sekterisme.

For meg er heller ikke Jan A. Torp noe forbilde, selv om jeg liker å lese Norge idag, så bruker jeg å hoppe over hans innlegg. Jeg er skeptisk. Ikke fordi jeg avskyr han eller noe annet, men fordi man skal skue ett menneske på frukten den bærer. Når ens barn sliter, kona stikker av, og han finner en mye yngre utgave som ny kone, så tenker jeg at det er dårlig frukt. Å være kristne er ikke noe man kan vise gjennom å snakke seg gjennom livet, men gjennom å skape noe godt inne i dine neste, så de blomstrer. Og spesielt familien. Skriften sier det sånn:

"En som ikke har omsorg for sine nærmeste, og særlig for sin egen familie, har fornektet troen og er verre enn en vantro." 1 Tim. 5:8

Eneste måten å komme unna dommen, når man har gjort mye galt, er ikke å be om unnskyldning, Men å angre, dyp anger som tar tak i deg. Og når man er i Guds nærhet, og angrer det onde man gjør, så vil også Gud tilgi. Men etter det, så får man ett forandret hjerte, og ønsker å forsøke å gjøre godt igjen det onde man har gjort. Det er det som betyr å vende om. Jeg har enda ikke registrert det hos Jan Aage Torp. Kanskje heller tvertom??? Men jeg er ikke hans dommer, så jeg vet ikke.

Jeg er enig med Anders at lederes ondskap skal konfronteres, iallefall at noen sier imot åndelig usunnhet, løgn, kontroll, manipulasjon, falskhet ol.. Men å la sin egen smerte drive en gjennom hele livet, kan også ete en opp på innsiden. Tilgivelse er ikke til fordi at motparten skal få motta tilgivelse (for det må man selv ta imot ved å gå til Korset), men fordi man selv setter seg i frihet fra andres overgrep, ved å gjøre det. 

Jeg vet, fordi jeg har selv kjent på overgrep fra åndelige ledere. Men jeg har fått flere ord, om at jeg må glemme. Å huske det vonde, hele tiden, er plagsomt. Og mange mennesker går rundt i samfunnet  med konstante smerter. Også blant kristne. Heldigvis fikk jeg oppleve det Sanne Korsets Kraft, hvor Jesus satte meg i frihet. Jeg kunne tilgi, og til dels glemme. Nå husker jeg fortiden som en grå nesten usynlig ting. Det gjør meg lite vondt å tenke på den. Jeg synes heller synd på de som må legge byrder på andre og gjøre det vanskelig for andre, for de straffer bare seg selv.

Og når da Jesus har fått tatt ut bjelken av våre egne øyne, så kan vi gå rundt og peke på flisene i andres øyne. MIn erfaring med kristen tro, er at Gud alltid vil først gå igjennom mine egne motiver og holdninger, og så sette meg frihet fra min egen synd, byrder og løgner. Så kan jeg også konfrontere de som gjør ondt, men da forsøker jeg å gjøre det på en rett måte. Å tale sannheten utifra Guds kjærlighet, treffer hardere, enn om man gjør det utifra bitterhet og kanskje hat.

Jesus konfronterte fariseerne i Matteus 23, fordi de gjorde så mye ondt mot andre mennesker, og ødela mennesker. Men Jesus hatet dem ikke, men han ga dem den eneste medisinene de kunne få: Valget med å kunne vende om, så også Israelsk Gud ville tilgi deres religiøse overmot. Men de valgte heller den enkleste veien (som mennesker oftest velger) å korsfeste han.


Gå til kommentaren

Vekkelsen i Wales

Publisert over 3 år siden

Vekkelsen i Wales

http://toreblogginfo.blogspot.no/2015/02/26-febr-2015-vekkelsen-i-wales.html

Jeg har også tro for at Gud vil sende en siste vekkelse. Men den vil komme under trengsel og forfølgelse. Og Guds kraft vil komme i takt med mørket som vil komme mot den vekkelsen. Men vekkelse handler om at Gud først vekker opp den som kaller seg kristen, fra sin søvn. Så kan vi gå ut og vinne verden. Men først omvendelse, og det koster! Ikke alle vil betale prisen for det! Bare den som er desperat! Og det er ofte ikke lett å finne sånne mennesker i ett rikt overflodssamfunn. Men så er det også de som samfunnet har forkastet, som Gud vil bruke mest!

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Øystein Gaulin – gå til den siterte teksten.

 

Når den

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere