Thorbjørn Ustad

Alder: 53
  RSS

Om Thorbjørn

Hei, Jeg er utdannet elektroingeniør /Bachelor . Har vert medlem ca 13 år i pinsebevegelsen og før der, gikk en periode i frikirken. Meldte meg ut av Pinsebevegelsen 2004 med Gudstro i behold, men etterhvert som jeg tilnæret meg kunnskap om f. eks Naturlig utvelgelse og en masse yuotube videoer ble jeg ikke troende. Jeg hører på amerikanske podkaster som Thinking Atheist av Seth Anderws og ateister som Matt Dillahunty. De gutta er tidlig kristne pinsevenner , de snakker av erfaring! Du kan kontakte meg på tustad@getmail.no Bildet er en selfi med pinsekirken Tablenaklet i Bergen i bakgrunnen.

Følgere

Pinsebevegelsens friskoler for barn og unge.

Publisert 3 måneder siden - 506 visninger

Han brukte ord som " Å rotte seg sammen, for hva er salt uten dens kraft".Deres mål er tydelig, de vil ta dem når de er barn. Dette minner om noe jeg kaller overgrep. 

Pinseforstander i menigheten jeg tilhørte en gang på 90 tallet var i mot kristne privatskoler. Fordi han ivret for at barn og unge skulle vinne mennesker for Jesus med sine liv. Han ville ikke at kristne skulle settes i bås. Han brukte ord som " Å rotte seg sammen, for hva er salt uten dens kraft".

Men nå har pinsebevegelsen sammen med MI Kirken, Normisjonen, Kristent Felleskap Norge og Frikirken gått sammen om en friskolebevegelse for første gang for barn. Og tillegg har pinsebevegelsen drevet friskoler i de siste 15- 20 årene.

www.nrk.no/rogaland/antall-kristne-friskoler-doblet-pa-sju-ar-_-na-skal-det-bli-enda-flere-1.14082173

https://korsetsseier.no/2016/02/28/skolene-som-gjor-jesus-synlig/

Deres mål er tydelig, de vil ta dem når de er barn. Dette minner om noe jeg kaller overgrep. Forvrenge barns sinn ved å innprente dem at kristendommen er det eneste rette, slik at de ikke er i stand til å velge selv. Håper regjeringen fører dem under streng kontroll ved at de følger samme læreplan som de offentlige gjør.

Det er et klart signal på at pinsebevegelsen sammen med andre kristne retninger begynner å tape de unge. Tape de for vitenskapen med rasjonell tekning, logikk og fornuft i høysete. Der de søker etter frihet og egen realisering.

Internettet, Youtube og bedre opplæring på skolene er mye av grunnen til dette. Vi hører om en kristen person som ble målløs i 10 min etter en 90 minutters Youtube tape av kjent ateist. Dette hadde han aldri hørt om, og det virket jo så ganske fornuftig og logisk, sa han. Siden ble han ateist og startet en ww ateist podkast, kjent som The Thinking Atheist.

Ja folkens, dette er på god vei til å skje med deres unge. De vil ikke lenger akseptere foreldrenes og besteforeldrenes overtro, om jomfrufødsel, snakkende slanger og esler, en hevngjerrig Gud, flygende engler i alle tenkelige fasonger, ja ting som hører hjemme i fantasi sjanger som Ringenes Herre og Game Of Thrones. Vi leser om fortvilte besteforeldre som ikke får barnebarna med seg på kristne tilstellinger. Og det skjer bare oftere og oftere.

Vi ser det over alt, ateismen vokser fortere enn pinsevekkelsen gjør i den vestlige verden. Og vi begynner å se rørelser i andre områder i verden som Sør Amerika og Afrika. Fler og fler vender seg bort fra overtro. Til og med blant muslimer begynner å konvertere til ateisme og det er ikke bare i den vestlige verden men også i Midtøsten. De risikerer sitt eget liv for sitt ateistiske standpunkt. Vi ser det i Iran. I Iran kaster flere kvinner hodesjalet sitt i gatene for de vil ikke lenger akseptere underkastelse av Islam.

Det er det som holder på å skje nå, kristendommen er å vei til å bli en minoritet. DNK har medlemsflukt. Pinsebevegelsen har skjønt det, derfor vil de ha privatskoler.

Hvor lenge vil du tviholde deg til overtro og håpe på en vekkelsen som svinner mer og mer for hver dag før du endelig kommet til en erkjennelse? Så, i mellomtiden vil du smertelig være vitne til avkristningen.

 

Gå til innlegget

Judas anger!

Publisert 5 måneder siden - 210 visninger

Judas, som kastet pengene tilbake til fareseerne og gikk å hengte seg pga. av en bunnløs anger som man ikke kan finne noe annet sted i bibelen.

Judas, som kastet pengene tilbake til fareseerne og gikk å hengte seg pga. av en bunnløs anger som man ikke kan finne noe annet sted i bibelen. Peter's anger ved å gråte en liten skvett er bare en dråpe i havet i forhold til Judas sin anger. 

 

blir han blir sett på som en skurk og en sviker av kristne som skal være forbilde for tilgivelse og forsoning, blir han av Gud sendt i fortapelsen. Så selv ikke anger i denne "nådens tid" blir han akseptert av Gud. 

 

Hva vil Gud egentlig? Først tar i mot en angrende synder, men den som angrer mest forkaster han. Jeg har aldri hørt kristne komme inn på dette tema. Jeg skjønner det er vanskelig vaskelig å snakke om. for det rører med selve "babyen" Jesus. 

 

Hvor er logikken hen?

 

 

Gå til innlegget

VG's innslag om Svein-Magne Pedersen lek med andres liv.

Publisert 5 måneder siden - 1089 visninger

Men etter VG’s innslag av Magne Pedersen vet jeg ikke lenger. Jeg trodde nå i disse opplysningstider at frimenigheter hadde bedre vett. Dette var bare noe man hørte om på 70-80 tallet. Men jeg tok feil!

Svein-Magne Pedersen er i hard vind nå i disse dager etter VG’s avsløring. Det mest sjokkerende er at Svein-Magne Pedersen indirekte fraråder pasienten å ikke ta cellegiftbehandling med å komme med advarsler mot cellegiftbehandling. Pedersen leker med andres liv for å tjene penger.

 

 Dette er så ille at det bør bli politietterforsket, hvor mange syke mennesker har død ved å følge han råd, vet ingen.

 

 Tilogmed har Svein-Magne Pedersen blitt nevnt i utalandet. Seth Andrews som dirver podkasten The Thinking Atheist i USA leste opp en mail fra en lytter i Norge som skrev om han. 

  

Da jeg la ut innlegget mitt om fraråding for å oppsøke psykolog, mente jeg bare psykiske helsetjenester og var den god tro at pinsemenigheter ikke fraråder dem å oppsøke leger. Men etter VG’s  innslag av Magne Pedersen vet jeg ikke lenger. Jeg trodde nå i disse opplysningstider at frimenigheter hadde bedre vett. Dette var bare noe man hørte om på 70-80 tallet. Men jeg tok feil!

 

Innslag fra Kjetil Mæhle og Dag Nygård som er tidl. pastor i Pinsemenighetene utrykte fin medfølelse for det jeg hadde opplevd men slo det i hel med å stille et ”men”. Og forsvarte pinsebevegelsen som sitt eget barn. Dette kunne de spart seg for, for jeg vet at de støtter pinsebevegelsen og trenger ikke å om-belære meg på det.

 

Men Dan Lyngmyr var smart, han viste at jeg ikke gidder å høre på slikt tøv og var ydmyk der han ikke satte inn noe ”men” eller prøvde å forsvare noe og gav en fin tilbakemelding med selvinsikt. Det står jeg i respekt av.

  

Kanskje Kjetil Mæhle, Dag Nygård og andre bør lære av hans eksempel!

 

Men når mine innlegg og VG’s oppslag og tusen mange andre vitner tro jeg etter hvert det er på høy tide at pinsebevegelsen må gå i seg selv på hvordan de formidler helbredelser og sykdom til andre og blir mer åpen mot medlemmer og publikum.

 

Jeg er glad for at mine innelegg kom nå samtidig som VG kom med sitt om Magne Pedersen.

 

At Pinsbevegelsen står nå for et veiskille er det ikke tvil om.

Gå til innlegget

Jeg ble sekstrakkasert som pinsevenn! #ChurchToo

Publisert 5 måneder siden - 1093 visninger

Han oppfordret meg til å ta med en venn/mann som jeg kunne ha sex med hjemme hos han.

Hei, jeg vil komme med en historie til. Det er min #Metoo historie fra pinsemenigheten eller som det nå heter #ChurchToo. Jeg vil la den stå der en stund. Jeg har kommet med noen historier på dette fora og man kan jo etterhvert tro at jeg dikter opp det for ha det gøy! Vel.. det får du selv avgjøre, for jeg kan ikke bevise det. 

Denne saken er varslet inn til Pinsebevegelsen i Norge.

Hei! I ca 18 år fortiet jeg det, før ca 6 månd siden varslset jeg Pinsebeegelsen i Norge om det. Jeg forsto ikke at dette var galt og brudd på norsk lov. Jeg var ca 31 år da det hendte og var medlem i en pinsemenigheten i ca 13 år før jeg meldte meg ut i 2004.

Jeg var tilhørlig i en liten Pinsemeighet i Bergen. Pinsevenner følger Guds ord, Bibelen som veileder og lære. Der blant annet at aktiv homofili ikke er tillat i følge Guds ord. 
Det var meg som blogget på Nettavisen.no under overskriften "sextrakkassering i Pinsemnighetene". For å gjøre en lang historie kort så ble en reisende Forkynner på misjonsbåten Fredsbudet veldig betatt i meg, dvs han kvapp til og fikk store øyner da han så meg fra benkeraden han satt i, idet jeg kom inn på møte. Han fikk bekjentskap med meg da jeg gikk frem til forbønn.

Etter forbønn inviterte han seg selv hjem til meg. Hjemme hos meg sa han at det var helt i orden at jeg hadde sex med menn og at jeg burde gjøre det uten at jeg hadde kommet inn på temaet. Han tilbød seg at jeg måtte komme å besøke han på Sørlandet. Han oppfordret meg til å ta med en venn/mann som jeg kunne ha sex med hjemme hos han.

Senere traff jeg han i Sarons Dal der han tjenestegjorde for Arild Edvardsen som forbeder og mulig div andre ting. Vi spaserer opp grusveien til matteltet utenfor Bibelskolen fortalte jeg han om en fortrolig om en hendelse. Dette trigget han vist og la forsiktig en hånd på baken min. Jeg vrei meg høflig unna og sluttet straks å snakke om det, han prøvde ivrig å få meg til å snakke om det igjen. Noe jeg ikke gjorde, for da skjønte jeg at han var ute etter å få dekket et annet personlig behov.

Jeg har tenkt mye på denne hendelsen i det siste. Dette ble gjort av en tidligere pastor i pinsebevegelsen. I følge han selv hadde han vert Pastor i en pinsemenighet i Norge på 60 tallet, menigheten er informert.  Halehelten til flyselskapet Norwegian Arild Edvardsen var på fornavnet med han. Om han viste noe vet jeg ikke. Jeg informerte lederne i menigheten. De er begge døde nå. Pastoren sin reaksjon var at han bare smilte, som han viste noe. En av eldstebroderne bortforklarte det med noe tøvprat. Jeg vet ikke hva dere viste om han. Det forunderlige her er at denne mannen har tjenestegjort som Pastor i PB uforstyrret i hele sitt virke. Hvis jeg ikke tar feil.

Jeg ble veldig overrasket av at en xPastor kunne komme med slike forslag som går i stikk i strid mot det Pinsebevegelsen står for. Jeg opplevde det som sextrakkassering, beføling og ubehagelig sexprat som var adressert mot meg som person. Jeg har tenkt mye på dette i dag og så det ikke før nå at dette er brudd på norsk lov om Likestilling i følge lovdata

§ 8.Forbud mot trakassering
Trakassering på grunn av kjønn og seksuell trakassering er forbudt.
Med trakassering på grunn av kjønn menes handlinger, unnlatelser eller ytringer som virker eller har til formål å virke krenkende, skremmende, fiendtlige, nedverdigende eller ydmykende. Med seksuell trakassering menes uønsket seksuell oppmerksomhet som er plagsom for den oppmerksomheten rammer.

Ledere i Pinsebevegelsen advarer medlemmer mot å leve uten sex så lenge man ikke gift og homofili seksuelt samkvem. Dette er så dobbeltmoral at det gjør meg kvalm(unnskyld meg). Jeg syntes at dere bør vite dette og oppfordre fremtidens ledere i Pinsebevegelsen å si i fra når noen bekjenner slike ting. For slike personer som han ødelegger ikke bare for dere men også for livene til enkelt-personer for all fremtid. 

Jeg la ut bloggen to ganger i nettavisen.no. som annonym, og tilsammen hadde opptil 900 lesere på den bloggen.

 

Dette ikke lett å komem med, jeg brukt lang tid på bestemme meg for det. Men siden det ikke var mulig å være annonym så må jeg stå frem med fullt navn. Så får jeg ta det som kommer!

Kom med komentarer, spør om hva dere vil. !

Gå til innlegget

Psykologen kan ikke helbrede deg slik som Jesus gjør. Ble vi fortalt av en av ledelsen som var lekfolk.

I pinsemenigheten jeg gikk i, ble vi frarådet til å gå til Psykolog. Argumentet de brukte var at Psykologer fikk deg bort fra Jesus, og dessuten så kunne ikke psykologen helbrede deg, som Jesus kunne gjøre.

 

Jeg var rundt 29-30 år og var bussjåfør i Bergensområdet og hadde gått på en psykisk smell etter en skilsmisse. Jeg  sykemeldte meg og fikk time hos Psykriater hos DPS Betanien i Fyllingsdalen. Jeg gikk der to ganger og kom i konflikt med menighetens syn på psykisk helsetjeneste, hun gav et råd at jeg måtte velge, enten å snakke med dem eller gå til menigheten å få hjelp. Da sa jeg til dem at jeg velger heller menigheten og Jesus, de ble veldig bekymret og ba meg komme tilbake når som helst. Notane skulle de arkivere.  

 

Det tok ca 20 år før jeg kom tilbake. Det var for ca to år siden! Da fikk jeg min diagnose. Det har hjulpet meg, men 20 år forsinket, men ikke for sent! Hadde jeg fortsatt der kunne jeg mulig fått nødvendig medisin, tilrettelagt arbeidsplass eller mulig omskolering. Som kunne gjort hverdagen min bedre så jeg kunne sluppet alle omveiene jeg har gått til nå, og nå sitter jeg nesten igjen som en taper. De som advarte meg mot psykologisk helsehjelp klarte seg fint. I dag er de døde.

 

Pinsebevegelsen vil alltid skryte av seg selv, men dessverre er det for mange mørke kroker hos dem som de ikke vil komme frem i lyset med, og de sitter inne på en del historier som de ikke har gått ut med ennå, jeg vet om en spesiell historie. Jeg velger nå å komme frem i lyset med min historie og advare andre mot pinsemenigheter. Siden jeg står frem med navn vil noen i pinsebevegelsen kjenne til menighet og mennesker, der får bare være. Vil de komme med sin versjon er du/dere velkommet til det.

 

Du er mer velkommen til å kontakte meg privat, du finner du mail-adressen min på min profil.

 

Jeg ikke troende i dag verken Gud, Jesus eller noe annet overtro.

Jeg optimist nå. det går greit. det er ikke synd i meg og ikke føl det slik.  

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Neglisjerer nynorsken
av
Vårt Land
rundt 2 timer siden / 27 visninger
0 kommentarer
Ideologien rår
av
Espen Ottosen
rundt 2 timer siden / 85 visninger
0 kommentarer
Syversens formaning
av
Berit Aalborg
rundt 16 timer siden / 764 visninger
6 kommentarer
Redelig maktkamp
av
Øystein Blymke
rundt 18 timer siden / 81 visninger
0 kommentarer
Verdt å prøve
av
Vårt Land
1 dag siden / 295 visninger
4 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Bjørn Otter Skaaret kommenterte på
Syversens formaning
3 minutter siden / 764 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Ordet = Jesus = verdensfornuften
27 minutter siden / 49 visninger
Magne Kongshaug kommenterte på
Svar på Sofies Brauts innlegg: "Den store sammenhengen"
rundt 1 time siden / 561 visninger
Carl Wilhelm Leo kommenterte på
Når man kaster "et bein" til flokken.....
rundt 7 timer siden / 312 visninger
Øivind Hundal kommenterte på
Kan kristne drive vitenskap?
rundt 8 timer siden / 398 visninger
Øivind Hundal kommenterte på
På feil frekvens
rundt 8 timer siden / 331 visninger
Øivind Hundal kommenterte på
Ich habe genug!
rundt 8 timer siden / 826 visninger
Arne D. Danielsen kommenterte på
Hvor salig er den lille flokk?
rundt 9 timer siden / 476 visninger
Morten Christiansen kommenterte på
Verdt å prøve
rundt 10 timer siden / 295 visninger
Tore Olsen kommenterte på
NRK med kraftig underdrivelse og slagside om rakettangep fra Gaza
rundt 10 timer siden / 1816 visninger
Geir Wigdel kommenterte på
Vil Frp la homofile fra Tanzania få politisk asyl i Norge?
rundt 10 timer siden / 495 visninger
Isak BK Aasvestad kommenterte på
Vil Frp la homofile fra Tanzania få politisk asyl i Norge?
rundt 10 timer siden / 495 visninger
Les flere