Torbjørn Ustad

Alder: 52
  RSS

Om Torbjørn

Hei, Jeg er utdannet elektroingeniør /Bachelor . Har vert medlem ca 13 år i pinsebevegelsen og før der, gikk en periode i frikirken. Meldte meg ut av Pinsebevegelsen 2004 med Gudstro i behold, men etterhvert som jeg tilnæret meg kunnskap om f. eks Naturlig utvelgelse og en masse yuotube videoer ble jeg ikke troende. Jeg hører på amerikanske podkaster som Thinking Atheist av Seth Anderws og ateister som Matt Dillahunty. De gutta er tidlig kristne pinsevenner , de snakker av erfaring! Du kan kontakte meg på tustad@getmail.no Bildet er en selfi med pinsekirken Tablenaklet i Bergen i bakgrunnen.

Følgere

Judas anger!

Publisert 29 dager siden - 199 visninger

Judas, som kastet pengene tilbake til fareseerne og gikk å hengte seg pga. av en bunnløs anger som man ikke kan finne noe annet sted i bibelen.

Judas, som kastet pengene tilbake til fareseerne og gikk å hengte seg pga. av en bunnløs anger som man ikke kan finne noe annet sted i bibelen. Peter's anger ved å gråte en liten skvett er bare en dråpe i havet i forhold til Judas sin anger. 

 

blir han blir sett på som en skurk og en sviker av kristne som skal være forbilde for tilgivelse og forsoning, blir han av Gud sendt i fortapelsen. Så selv ikke anger i denne "nådens tid" blir han akseptert av Gud. 

 

Hva vil Gud egentlig? Først tar i mot en angrende synder, men den som angrer mest forkaster han. Jeg har aldri hørt kristne komme inn på dette tema. Jeg skjønner det er vanskelig vaskelig å snakke om. for det rører med selve "babyen" Jesus. 

 

Hvor er logikken hen?

 

 

Gå til innlegget

VG's innslag om Svein-Magne Pedersen lek med andres liv.

Publisert rundt 1 måned siden - 1071 visninger

Men etter VG’s innslag av Magne Pedersen vet jeg ikke lenger. Jeg trodde nå i disse opplysningstider at frimenigheter hadde bedre vett. Dette var bare noe man hørte om på 70-80 tallet. Men jeg tok feil!

Svein-Magne Pedersen er i hard vind nå i disse dager etter VG’s avsløring. Det mest sjokkerende er at Svein-Magne Pedersen indirekte fraråder pasienten å ikke ta cellegiftbehandling med å komme med advarsler mot cellegiftbehandling. Pedersen leker med andres liv for å tjene penger.

 

 Dette er så ille at det bør bli politietterforsket, hvor mange syke mennesker har død ved å følge han råd, vet ingen.

 

 Tilogmed har Svein-Magne Pedersen blitt nevnt i utalandet. Seth Andrews som dirver podkasten The Thinking Atheist i USA leste opp en mail fra en lytter i Norge som skrev om han. 

  

Da jeg la ut innlegget mitt om fraråding for å oppsøke psykolog, mente jeg bare psykiske helsetjenester og var den god tro at pinsemenigheter ikke fraråder dem å oppsøke leger. Men etter VG’s  innslag av Magne Pedersen vet jeg ikke lenger. Jeg trodde nå i disse opplysningstider at frimenigheter hadde bedre vett. Dette var bare noe man hørte om på 70-80 tallet. Men jeg tok feil!

 

Innslag fra Kjetil Mæhle og Dag Nygård som er tidl. pastor i Pinsemenighetene utrykte fin medfølelse for det jeg hadde opplevd men slo det i hel med å stille et ”men”. Og forsvarte pinsebevegelsen som sitt eget barn. Dette kunne de spart seg for, for jeg vet at de støtter pinsebevegelsen og trenger ikke å om-belære meg på det.

 

Men Dan Lyngmyr var smart, han viste at jeg ikke gidder å høre på slikt tøv og var ydmyk der han ikke satte inn noe ”men” eller prøvde å forsvare noe og gav en fin tilbakemelding med selvinsikt. Det står jeg i respekt av.

  

Kanskje Kjetil Mæhle, Dag Nygård og andre bør lære av hans eksempel!

 

Men når mine innlegg og VG’s oppslag og tusen mange andre vitner tro jeg etter hvert det er på høy tide at pinsebevegelsen må gå i seg selv på hvordan de formidler helbredelser og sykdom til andre og blir mer åpen mot medlemmer og publikum.

 

Jeg er glad for at mine innelegg kom nå samtidig som VG kom med sitt om Magne Pedersen.

 

At Pinsbevegelsen står nå for et veiskille er det ikke tvil om.

Gå til innlegget

Jeg ble sekstrakkasert som pinsevenn! #ChurchToo

Publisert rundt 1 måned siden - 1068 visninger

Han oppfordret meg til å ta med en venn/mann som jeg kunne ha sex med hjemme hos han.

Hei, jeg vil komme med en historie til. Det er min #Metoo historie fra pinsemenigheten eller som det nå heter #ChurchToo. Jeg vil la den stå der en stund. Jeg har kommet med noen historier på dette fora og man kan jo etterhvert tro at jeg dikter opp det for ha det gøy! Vel.. det får du selv avgjøre, for jeg kan ikke bevise det. 

Denne saken er varslet inn til Pinsebevegelsen i Norge.

Hei! I ca 18 år fortiet jeg det, før ca 6 månd siden varslset jeg Pinsebeegelsen i Norge om det. Jeg forsto ikke at dette var galt og brudd på norsk lov. Jeg var ca 31 år da det hendte og var medlem i en pinsemenigheten i ca 13 år før jeg meldte meg ut i 2004.

Jeg var tilhørlig i en liten Pinsemeighet i Bergen. Pinsevenner følger Guds ord, Bibelen som veileder og lære. Der blant annet at aktiv homofili ikke er tillat i følge Guds ord. 
Det var meg som blogget på Nettavisen.no under overskriften "sextrakkassering i Pinsemnighetene". For å gjøre en lang historie kort så ble en reisende Forkynner på misjonsbåten Fredsbudet veldig betatt i meg, dvs han kvapp til og fikk store øyner da han så meg fra benkeraden han satt i, idet jeg kom inn på møte. Han fikk bekjentskap med meg da jeg gikk frem til forbønn.

Etter forbønn inviterte han seg selv hjem til meg. Hjemme hos meg sa han at det var helt i orden at jeg hadde sex med menn og at jeg burde gjøre det uten at jeg hadde kommet inn på temaet. Han tilbød seg at jeg måtte komme å besøke han på Sørlandet. Han oppfordret meg til å ta med en venn/mann som jeg kunne ha sex med hjemme hos han.

Senere traff jeg han i Sarons Dal der han tjenestegjorde for Arild Edvardsen som forbeder og mulig div andre ting. Vi spaserer opp grusveien til matteltet utenfor Bibelskolen fortalte jeg han om en fortrolig om en hendelse. Dette trigget han vist og la forsiktig en hånd på baken min. Jeg vrei meg høflig unna og sluttet straks å snakke om det, han prøvde ivrig å få meg til å snakke om det igjen. Noe jeg ikke gjorde, for da skjønte jeg at han var ute etter å få dekket et annet personlig behov.

Jeg har tenkt mye på denne hendelsen i det siste. Dette ble gjort av en tidligere pastor i pinsebevegelsen. I følge han selv hadde han vert Pastor i en pinsemenighet i Norge på 60 tallet, menigheten er informert.  Halehelten til flyselskapet Norwegian Arild Edvardsen var på fornavnet med han. Om han viste noe vet jeg ikke. Jeg informerte lederne i menigheten. De er begge døde nå. Pastoren sin reaksjon var at han bare smilte, som han viste noe. En av eldstebroderne bortforklarte det med noe tøvprat. Jeg vet ikke hva dere viste om han. Det forunderlige her er at denne mannen har tjenestegjort som Pastor i PB uforstyrret i hele sitt virke. Hvis jeg ikke tar feil.

Jeg ble veldig overrasket av at en xPastor kunne komme med slike forslag som går i stikk i strid mot det Pinsebevegelsen står for. Jeg opplevde det som sextrakkassering, beføling og ubehagelig sexprat som var adressert mot meg som person. Jeg har tenkt mye på dette i dag og så det ikke før nå at dette er brudd på norsk lov om Likestilling i følge lovdata

§ 8.Forbud mot trakassering
Trakassering på grunn av kjønn og seksuell trakassering er forbudt.
Med trakassering på grunn av kjønn menes handlinger, unnlatelser eller ytringer som virker eller har til formål å virke krenkende, skremmende, fiendtlige, nedverdigende eller ydmykende. Med seksuell trakassering menes uønsket seksuell oppmerksomhet som er plagsom for den oppmerksomheten rammer.

Ledere i Pinsebevegelsen advarer medlemmer mot å leve uten sex så lenge man ikke gift og homofili seksuelt samkvem. Dette er så dobbeltmoral at det gjør meg kvalm(unnskyld meg). Jeg syntes at dere bør vite dette og oppfordre fremtidens ledere i Pinsebevegelsen å si i fra når noen bekjenner slike ting. For slike personer som han ødelegger ikke bare for dere men også for livene til enkelt-personer for all fremtid. 

Jeg la ut bloggen to ganger i nettavisen.no. som annonym, og tilsammen hadde opptil 900 lesere på den bloggen.

 

Dette ikke lett å komem med, jeg brukt lang tid på bestemme meg for det. Men siden det ikke var mulig å være annonym så må jeg stå frem med fullt navn. Så får jeg ta det som kommer!

Kom med komentarer, spør om hva dere vil. !

Gå til innlegget

Vi ble frarådet Psykisk helsetjenester fra ledelse i pinsemenigheten.

Publisert rundt 1 måned siden - 1282 visninger

Psykologen kan ikke helbrede deg slik som Jesus gjør. Ble vi fortalt av en av ledelsen som var lekfolk.

I pinsemenigheten jeg gikk i, ble vi frarådet til å gå til Psykolog. Argumentet de brukte var at Psykologer fikk deg bort fra Jesus, og dessuten så kunne ikke psykologen helbrede deg, som Jesus kunne gjøre.

 

Jeg var rundt 29-30 år og var bussjåfør i Bergensområdet og hadde gått på en psykisk smell etter en skilsmisse. Jeg  sykemeldte meg og fikk time hos Psykriater hos DPS Betanien i Fyllingsdalen. Jeg gikk der to ganger og kom i konflikt med menighetens syn på psykisk helsetjeneste, hun gav et råd at jeg måtte velge, enten å snakke med dem eller gå til menigheten å få hjelp. Da sa jeg til dem at jeg velger heller menigheten og Jesus, de ble veldig bekymret og ba meg komme tilbake når som helst. Notane skulle de arkivere.  

 

Det tok ca 20 år før jeg kom tilbake. Det var for ca to år siden! Da fikk jeg min diagnose. Det har hjulpet meg, men 20 år forsinket, men ikke for sent! Hadde jeg fortsatt der kunne jeg mulig fått nødvendig medisin, tilrettelagt arbeidsplass eller mulig omskolering. Som kunne gjort hverdagen min bedre så jeg kunne sluppet alle omveiene jeg har gått til nå, og nå sitter jeg nesten igjen som en taper. De som advarte meg mot psykologisk helsehjelp klarte seg fint. I dag er de døde.

 

Pinsebevegelsen vil alltid skryte av seg selv, men dessverre er det for mange mørke kroker hos dem som de ikke vil komme frem i lyset med, og de sitter inne på en del historier som de ikke har gått ut med ennå, jeg vet om en spesiell historie. Jeg velger nå å komme frem i lyset med min historie og advare andre mot pinsemenigheter. Siden jeg står frem med navn vil noen i pinsebevegelsen kjenne til menighet og mennesker, der får bare være. Vil de komme med sin versjon er du/dere velkommet til det.

 

Du er mer velkommen til å kontakte meg privat, du finner du mail-adressen min på min profil.

 

Jeg ikke troende i dag verken Gud, Jesus eller noe annet overtro.

Jeg optimist nå. det går greit. det er ikke synd i meg og ikke føl det slik.  

Gå til innlegget

Er det verdt det!

Publisert rundt 2 måneder siden - 1323 visninger

Er det verdt å basere livet sitt etter en leveregel som er dominert av frykt, fordømmelse og skam?

Er det verdt å begrense kvinner fordi de er kvinner?

Er det verdt å ha i tankene at tredjeperson ser på alt du gjør?

Er det verdt å gi avkall på ting som interesserer deg fordi det ikke passer inn i det du tror på?

Er det verdt å gi avkall på gamle venner fordi de ikke tror på det du tror på?

Er det verdt å gi avkall på en forståelse man syntes er logisk fordi man innehar et tankesystem som ikke tillater slikt?

Er det verdt å gi avkall på helsetjenester som f.eks psykolog når man ser i ettertid at ting kunne blitt mye bedre hvis en gikk til en psykolog?

Er det verdt å bruke et helt liv på en dogme?

Er det verdt å lese den samme tykke boken, de samme favoritt-versene dag etter dag, måned etter måned, år etter år, tiår etter tiår og sitte igjen med en liten eller ingen forståelse og tillegg ha svært lite kjennskap fordi man ikke har lest den fra perm til perm?

Er det verdt å kun forholde seg til litteratur, bøker media som forsvarer din lærsetning/dogme?

 

Ja, jeg snakker selvfølgelig om kristendommen og Bibelen. De som har levd alle sine år som kristen, gått på møter, oppdratt barn i troen, støttet menigheten i form av penger og arbeidskraft. De var en som sa til meg at hvis han kunne velge hadde han valgt det samme levesett og tro.  Men hva kan de sammenligne med når de har levd mesteparten av livet innenfor?  Hvor ofte har de måtte ta opp sitt kors for å følge Gud for sin ”helliggjørelse”? Hvor mange skuffelser har det ført med seg? Hvor mange ganger har de måtte gi avkall på det som er naturlig for mennesker å gjøre, glem piker vin og sang! De aller fleste der ute i ”verden” lever ikke slik, fordi det er en risikofylt livsstil som kan føre med seg alvorlige sykdommer og rusproblemer.

 

Da de var ung, fikk ikke pinsevenner lov til å komme inn på div. studier som lærer-høyskole.  Vitenskap og forskning som går i mot Bibelens lære måtte velges bort. Hva har man igjen for det? Blir man lykkelig av det? De har gått gjennom skuffelser på skuffeler i et helt menneskeliv. Skuffelser på opplevelser de ikke kunne være med på, brukt mye tid og krefter for å hjelpe andre og som oftest har vert nytteløst og har stått igjen med tap av krefter og helse til ingen nytte. Hvem ganger dette? Hvordan blir man lykkelig av følge en dogme.?

 

Jeg har vert pinsevenn i ca 13 år, jeg meldte meg ut i 2004. Først døpt som barn i Statskirken, så pinsevenn og etterpå inn i Statskirken igjen. Der har jeg vert siden. I tiden som pinsevenn opplevde jeg bønn i kraft Av Den Hellige Ånd. På et møte kunne jeg ikke holde tilbake og buste ut i bønn. Det var en befriende opplevelse. Jeg ba et par mennesker til frelse, kjøre barn til søndagskole, hentet folk til møter osv. Daniel Karlsen, bror til Ludvik Karlsen bemerket at jeg smilte hele tiden. En annen forkynner la hendene på meg og ropte ”Gud bor i deg”. Jeg trodde på ung jord kreasjonismen. En del positive ting i pinsebevegelsen skjedde.  Men ting begynte å gli ut, fallet var stort. Så, 2004 meldte jeg meg ut.   

 

Mange tanker har jeg hatt siden, som jeg ikke skal utbrodere noe særlig. Pga. Internett fikk jeg bedre forståelse hvordan verden henger sammen. Big bang, evolusjonsteorien, naturlig utvelgelse og andre avgjørende faktorer rundt kristne frimenigheter og kristendommen generelt. Jeg hadde sannsynlig ikke gått inn i pinsebevegelsen hadde jeg hatt kunnskap om f.eks naturlig utvelgelse, for å si det mildt. Nå er mine erfaringer som pinsevenn mange negative opplevelser som gått opp for meg i den siste tiden.

 

I dag etter et x antall youtube videoer på engelsk/USA må jeg bekjenner at jeg ikke tror lenger på Gud.  Hvis Jesus eksisterte så var han biologisk sønn av Josef og Maria som ikke utrettet mirakler.

 

Jeg tror ikke lenger på Gud eller noe annet unaturlige vesener basert på logikk og sunn fornuft, Etter at jeg erkjente dette har skammen, frykten, fordømmelsen, syndigheten har sluppet tak i meg. Jeg begynner å ta mer kontroll over meg selv. Jeg ber ikke om tilgivelser over ting som Kristendommens Gud ikke liker. Jeg sitter ikke lenger i to til tre timer urolig på en stol hver søndag hører på overtro. Jeg føler ikke presset lenger til å gå på møter og lese bibel. Jeg frykter ikke for noe helvete fordi jeg ikke tror hevete finnes, ei en himmel. Jeg tror ikke på Jesus gjenkomst og Antikrist komme. Da trenger jeg ikke frykte for å bli ”latt tilbake” eller en evig tilværelse i et brennende inferno(helvete), som ekstremt mange pinsevenner frykter.

 

 

Jeg har kastet bort mine beste leveår til denne dogmen som ikke annet har gitt meg frykt, fordømmelse og skam. 

 

 

Jeg er ikke et umenneske fordi jeg ikke tror lenger, for hva var det før kristendommen? Slo de hverandre i hel? Jeg er glad mennesker, jeg er glad i mine gamle kristne venner. Og håper de også en gang kommer til lign. erkjennelse som jeg kom til. Men en ting er sikker er at det kommer ut flere kristne for å erkjenne at de ikke tror lenger som Levi Fragel gjorde i sine dager. Mange vil ikke akseptere slik levesett/dogme lenger. Fornuften seirer, i USA er vokser ateismen fortere enn kristendommen øker.  Hvis denne kunnskapsflommen får forsette tror Jeg personlig at kristendommen er et synkende skip. Ikke bare her i vesten men også i andre land der fattigdommen er stor.

 

Ikke lett for meg å stå frem med dette! Men samtididg jeg glad og lettet for å gjøre, så jeg ta det som måtte komme. Jeg trenger ikke kristendommen til å ha medføleleser for andre som trenger hjelp. Slo vi hverandre i hel og var ond før kristendommen?

 

Du hertlig velkommen til kommentarer! 

 

 

 

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Kjell G. Kristensen kommenterte på
Demagogi og "åndelig" manipulasjon!
rundt 1 time siden / 11427 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Etterrettelig bibelbruk
rundt 2 timer siden / 223 visninger
Per Steinar Runde kommenterte på
Ramadan
rundt 2 timer siden / 244 visninger
Robin Tande kommenterte på
Stormløpet mot Israel er i gang.
rundt 2 timer siden / 12887 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
Det fantastiske menneske
rundt 3 timer siden / 976 visninger
Johan Rosberg kommenterte på
Sommer-refleksjoner: Identitetskrise, overgivelse og kristent liv
rundt 3 timer siden / 1320 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Sommer-refleksjoner: Identitetskrise, overgivelse og kristent liv
rundt 3 timer siden / 1320 visninger
Johan Rosberg kommenterte på
Det fantastiske menneske
rundt 3 timer siden / 976 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
Etterrettelig bibelbruk
rundt 3 timer siden / 223 visninger
Elisabeth Nissen Eide kommenterte på
Det fantastiske menneske
rundt 3 timer siden / 976 visninger
Les flere