Thomas Kleivenes

Alder: 42
  RSS

Om Thomas

Beskriv deg selv her

Følgere

Det var ikke ytringsfriheten som var terroristenes primære mål. De ropte ikke "Nei til ytringsfrihet" da de dro derfra. De ropte "Vi har hevnet profeten Muhammed". En programleder for en tv-debatt sa like etter angrepet: "Drept fordi dei teikna prestar, rabbinarar og imamar." Én ting er sikkert: Tegnerne ble ikke drept fordi de tegnet prester og rabbinere. Jeg er neimen ikke sikker på om de hadde blitt drept om de hadde holdt seg til å tegne imamer heller. De ble drept fordi de hadde tegnet Muhammed. Punktum.

I ettertid hører vi det samme fra norske muslimer, Helge Simonnes, Jonas Gahr Støre og andre: "Ja til ytringsfrihet, MEN vi ønsker ikke at folk skal tegne Muhammed. Folk bør ikke krenke andre." Det siste er det lett å være enig i, men hva krenket terroristene? I tillegg til Muhammed-tegninger ble de også krenket av jøders blotte eksistens. Hva gjør vi med slike "krenkninger"? Vi kan unngå terrorangrep mot aviser ved å la være å trykke Muhammed-tegninger. Men terroren forsvinner ikke for det.

Kanskje den mest leseverdige kronikken i kjølvannet av denne saken er det Bjørn Stærk som står for i Aftenposten:

 "Men det betyr ikke at «provoserende ytringer» er den riktige konteksten å forstå angrepet i. Det blir som å forstå skoleangrepet i Peshawar som et utdanningspolitisk debattinnlegg. Er pakistanske skoler for dårlige? For sekulære? Og er det nå egentlig riktig å sende barn på en moderne skole i et land hvor et betydelig mindretall heller vil at de bare skal pugge Koranen? Kjør debatt! Slipp kronikkene fri!

Og er det nødvendig av franske jøder å «provosere befolkningsgrupper» ved å åpne kosher matbutikker? La oss ta en debatt på det og. Men vi er da objektive, så vi inviterer folk fra begge sider. En provoserende jødisk butikkeier og en provosert jødehater."

Ser man bort fra antall døde, var angrepet på den jødiske matbutikken mer alvorlig enn angrepet på Charlie Hebdo, for der ble folk drept kun fordi de eksisterte. En verden uten Muhammed-tegninger kan jeg fint leve i. En verden uten jøder er verre.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 2 måneder siden / 3504 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
13 dager siden / 1227 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 963 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
18 dager siden / 884 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
10 dager siden / 821 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
10 dager siden / 632 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
23 dager siden / 563 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
3 måneder siden / 499 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere