Torleif Elgvin

Alder:
  RSS

Om Torleif

Teolog og bibelforsker med Dødehavsrullene som spesiale. Professor i bibelfag og jødiske studier ved Høgskolen i Staffeldtsgate. Nettside www.torleifelgvin.no, der jeg har lagt ut nytt og gammelt stoff om Dødehavsrullene.

Følgere

Publisert over 3 år siden

Kjære Roald. Da jeg brukte ordet “forherdet” tenkte jeg ikke primært på forherdet i forhold til Guds frelsesbudskap, men om en er hardhjertet (det er jo dét ordet betyr) og ufølsom for lidelser påført palestinske sivile av IDF og bosettere, slik at en ikke ser palestineren som en neste vi er kalt til å elske. Og heller ikke ser at enhver langvarig okkupasjon nødvendigvis vil etisk forderve den okkuperende makt, dens soldater og bosettere (noe denne israelske stand-up-artisten tok opp på sin røffe, humørfylte måte) – og så vet jeg jo at dere vil avvise at disse områdene er okkupert. Er en så hardhjertet (alternativt, er skylappene så tette) at en ikke vil spørre om de som har bodd der i århundrer opplever det som en okkupasjon? – Går det an å påpeke at det var tyskere under krigen som ville avvise at Norge var okkupert område, området var jo bare innlemmet i det stor-germanske rike det ideelt sett alltid hadde hørt til. Og så vil jeg legge til at jeg, i Israel og i Norge, har møtt kristne sionister som er så opptatt av landløfter at jeg ikke senser noen nød for at ens neste i disse to folkene skal komme i berøring med Kristus og hans ånd - og er det slik, kan kristensionisme fungere som noe som forherder hjertet. (og for ordens skyld, jeg trodde linken jeg oppga, var den versjonen som var dubbet med engelsk tekst, sorry om den ikke var det)

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden

Om dere ikke er for forherdet foreslår jeg dere ser denne videoen fra Haaretz (og jeg ville ha unnet dere å kunne følge med på hans hebraisk):
http://www.haaretz.com/israel-news/1.774663

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Roald Øye – gå til den siterte teksten.

Det forblir verbale krumspring å fastholde at "Elgvin fortalte at Aweida hadde sitt virke både i Israel og i “Palestina’,” når jeg ikke har sagt det som her tillegges meg. Forstår ikke at en filolog flykter fra den direkte mening av et norsk utsagn, den mening en vanlig leser normalt oppfatter.

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden

"Du ønsker ikke å drive med skittkasting"? - fordi jeg bruker ordet ‘solidaritet’ plasserer du en kristen bror (som du neppe kjenner) med mange års fartstid fra kristen tjeneste i Midtøsten blant "humanistene" og som forkjemper for det som ingenting har med Bibelen å gjøre... Selv i en fastetid - hvor vanskelig er det å beklage at en har båret falskt vitnesbyrd mot en bror? - Roald Øye får heller ikke til å beklage at han har publisert det usanne usagnet "Elgvin fortalte at Aweida hadde sitt virke både i Israel og i “Palestina’.” Av respekt for min venn Samuel Aweida kunne jeg aldri si noe slikt, jeg har tvert imot karakterisert ham som sionist. By the way - det er mange bibelske prinsipper som står svært tett på begrepet ‘solidaritet'.

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden
Petter Kvinlaug – gå til den siterte teksten.

Hvor jeg befinner meg? Mange års tjeneste blant og for messianske jøder i Israel, og de siste årene en aktiv tjeneste blant moslem background believers i Midtøsten. Takk for presis skittkasting!

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
rundt 1 måned siden / 2534 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
19 dager siden / 1133 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 777 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
12 dager siden / 638 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
18 dager siden / 595 visninger
Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
3 dager siden / 498 visninger
Brokete Brasil
av
Hildegunn Marie Tønnessen Seip
10 dager siden / 477 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere