Terje Johs. Johansen

Alder: 66
  RSS

Om Terje Johs.

Følgere

Bibelselskapet 200 år

Publisert nesten 2 år siden - 124 visninger

Bibelselskapet feirer sin 200 års bursdag ved å slå på stortromma på Latter. Jeg må bare si at jeg tror bibelselskapet slår på feil tromme. Dette er for meg så langt en gedigen flause å lese at et bibelselskap skal bruke verdslige krefter til å feire noe som vi kristne betrakter som hellig. Her trår de til med folk som ikke koster dem fem øre til å hykle og håne bibelen og Guds ord,365 dager i året, og nå skal de liksom være et innslag for at bibelselskapet skal få noen ekstra mynter i en slunken kasse. Dette er regellrett forkastelig. Å prøve å være seriøse tror jeg ikke disse er, derfor blir det deres vitser i fokus denne dagen. Det at bibelselskapet kan drive slik er for meg utrolig.

Noen sier at noen av disse tror sikkert på Gud. Mulig, men hvordan klarer de å spotte Gud på sine opptredener? Jeg for min min del tror de fleste ikke er kristne mens noen andre er religiøse. Det holder ikke at de sier at de har en barnetro og så kan de drive harselas med bibelen? Det holder ikke bare å være døpt med 3 dråper av en prest. Ingen kommer til himmelen på det. Disse som skal opptre burde i hvertfall vært kristne mennesker og holdt seg borte fra et så verdslig sted som Latter. Dette er rett å slett et forsøk på å trampe på det kristne budskapet ved å gjøre Jesus til latter. Har en ting å si til bibelselskapet: Prøv å vær litt seriøse i denne oppløsningens tid. Rødt kort passer til denne forestillingen.

Gå til innlegget

"Døla"-laget VIF

Publisert over 4 år siden - 1260 visninger

Jeg ser med undring at VIF fotball har invitert selveste Liverpool til fotballkamp i morgen. Da lurer jeg virkelig på hvor mye dette laget måtte ut med for å få slikt lag hit for å spille mot et dølalag som VIF? Vålerenga holder ikke 2 div nivå engang i England, og da lurer jeg virkelig på hva selveste Liverpool tenker. Jeg kan ikke tro de først og fremst er pengelense, men å spille mot et lag som fikk 0-7 i sekken mot et b-lag fra Spania sier heller at her er det noe som gjærer. VIF har aldri vært noe godt lag. Helt siden 50-60åra har jeg fulgt med dette laget hvor Hellerud og bonden Sørli spilte. De slet seg gjennom de lavere divisjonene, men folk møtte i hopetall opp for å se de spille. De var dengang kjent for gå fotball fordi de ikke orket å løpe mer en 10 m. av gangen. De hadde ingen kondis, og til stadighet tapte de kamper. Men da de møtte større og bedre lag våknet de og spilte fantastisk fotball. Dette ser vi ingenting av i dag. Når de møter bedre lag legger de seg på ryggen og lar de andre styre kampen. De har ikke blitt noe bedre lag anno 2013 enda de har kjøpt opp noen spillere som burde vise bedre takter. Men nå skal de altså møte et av Europas beste lag. Hvorfor? For å dumme seg ut? Det hadde vel vært bedre for VIF å møte et svensk eller et finsk lag som de kunne måle seg med, men nei! De skal møte de beste for å virkelig drite seg ut. Velbekomme sier jeg. Kan dette være en trening å få en 6-7 mål i sekken? Ikke engang tv bilder frister å se et lag uten følelser til å vinne. For meg blir VIF alltid et døla lag.

Gå til innlegget

En julehilsen fra muslimene

Publisert rundt 5 år siden - 4246 visninger

Ja, nå har jeg hørt dette også. Muslimer som sitter i skolestyre i Oslo kommune kritiserer myndighetene for at det er for mye snakk om Jesus og kristendommen på skolene i julen. På radion i dag sa en representant for skoleverket på gebroken norsk at julen hadde for mye kristendom i seg og at han reagerte på at de hadde avsluttning i kirken. Han påpekte at dette berørte jøder, buddister og muslimer. Jeg for min del har aldri hørt jøder eller buddister har kritisert vår julefeiring. Dette er vår julefeiring hvor vi minnes Jesu fødsel. Hvis muslimene ønsker en forandring kan de reise dit de kom i fra og ta seg ferie der, mens vi som har dette som tradisjon gjennom alle tider kan få drive med dette uten muslimenes innblanding. Hvem nordmann har forstyrett deres feiring idd? Vi har aldri gått ut med at disse skal slutte med det, men det kunne vel være en tanke å nekte dem det vi også.

Jeg synes at vi skal forsette med juleavsluttning på skolene hvor de kan avslutte skoledagene i kirken.Vi må ikke bli så dupert av muslimene eller humanistene angående dette. La ikke slike mennesker få gjøre hva de vil, for disse gruppene vil som sagt fjerne hele kristendommen fra skolen.

Jeg ble litt skremt da jeg hørte dette menneske på gebrokken norsk si at de ønsket ikke noen juleavsluttning på skoler i en kristen ånd. Dette minnet meg stygt om at vi holder på å selge landet vårt til fremmede kulturer. Er dette landet på vei til en katasrofe? Muslimer og humanister og kommunister florerer i våre styresett og på skoler. Dette er et djevelsk grep som snart vil gjøre oss til en humanistisk stat som ligner mye på Nord Korea. Fjerner vi Jesu navnet på skoler og andre steder i dette landet, vil vi merke rask nedgang. Nå må vi våkne!

Gå til innlegget

Hva er en kristen artist?

Publisert nesten 6 år siden - 3188 visninger

Jeg har lurt lenge på hva en kristen artist er for noe. Jeg har skjønt at dette skal være noen som stiller seg fram for å synge. Da blir de kalt "artist". i min bibel har jeg aldri funnet noe titelerer seg som artist. David sang salmer og onde ånder for ut av de som hørte sangene. David kalte seg nok ikke for en artist, men en Herrens tjener. Jeg tror heller ikke herren sier: Se min flotte artist.. Nei, han ville si: Se mitt barn, eller se min tjener som synger lovsanger til meg... Å synge er en nådegave gitt gratis til en som stiller seg frem og vil tilbe Herren i ånd og sannhet. Herren ser til hjerte og ikke til munnen. Når en som synger til Herren spiller det ingen rolle om denne synger falsk eller surt, bare han har anntennene innstilt for Herren. Herren hører ikke om vedkommende synger feil eller surt, bare han har hjerte sitt til Jesus. Jeg har hørt mange har sunget under åndens ledelse. Da synger et menneske virket av Herren selv. Det er helt fantastisk. Kristene som aldri har hørt dette har gått glipp av noe flott som Herren gir et menneske. Jeg spurte engang et slikt menneske som hadde stått frimodig fram med dette under åndens ledelse om vedkommende hadde sunget før? Nei sa denne personen. Jeg har aldri sunget høyt for noen fordi jeg ikke har noen sangstemme. Gud er ikke avhengig av flotte stemmer som synger 3 stemt eller lignede, men sjeler som stiller seg frem med hjerte innstilt til Jesus. Da salver Gud sangen slik at det berører hjertene.

Vi i dag skal liksom ha de flotte sangerne som har en image ( uttales: imidsj) innen den kristne bransje. Disse har fått en klisje med tittel artist. Disse synger sanger som de har laget selv eller tatt av andre. Det skal liksom være så flott og fint at selve Ånden i sangen koker bort i artistens gjerninger. En artist har et veldig preg av verdslig tittel. Nå skjønner jeg fort at mange kristne sangere ønsker seg mer og mer til verden og få annerkjennelse for sitt arbeid. Derfor når de tyr til verden må jo også det kristne budskapet bli vannet ut til det ugjenkjennelige. En artist er noen som gjør profitt og lever av det. En kristen bør ikke følge dette eksemplet, for han har fått det som gave for å oppbygge seg selv og andre gratis. Derfor for meg høres å være en kristen artist til å være langt fra målet og hensikten med gaven. Hvorfor må vi ha slike titler i blant oss? Kan det ikke være på sin plass å si at jeg er en Herrens visegutt som vil synge når herren legger det til rette og ikke som en artist som verden tittelerer seg med. Vi er da ikke verdens venn lenger? Er vi ikke fri fra denne verdens skikker og titteleringer? Derfor må jeg spørre hvorfor vi kristne må ha disse flotte klisjene til våre brødre og søstere?

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Søren Ferling kommenterte på
Idear og deira forførande makt
4 minutter siden / 585 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Idear og deira forførande makt
9 minutter siden / 585 visninger
Kåre Kvangarsnes kommenterte på
Dommedag og benektelse
13 minutter siden / 729 visninger
Audun Wold kommenterte på
Hvorfor blir innlegg og kommentarer borte uten forklaring ?
25 minutter siden / 1717 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Hvorfor blir innlegg og kommentarer borte uten forklaring ?
rundt 1 time siden / 1717 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Hvorfor blir innlegg og kommentarer borte uten forklaring ?
rundt 1 time siden / 1717 visninger
Magnus Leirgulen kommenterte på
Hvorfor blir innlegg og kommentarer borte uten forklaring ?
rundt 2 timer siden / 1717 visninger
Lukas F. Olsnes-Lea kommenterte på
Når politikeren møter filosofen
rundt 2 timer siden / 188 visninger
Lukas F. Olsnes-Lea kommenterte på
Bevissthet om døden
rundt 2 timer siden / 380 visninger
Audun Wold kommenterte på
Hvorfor blir innlegg og kommentarer borte uten forklaring ?
rundt 2 timer siden / 1717 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Hvorfor blir innlegg og kommentarer borte uten forklaring ?
rundt 2 timer siden / 1717 visninger
Les flere