Cléophas Sebazungu

Alder:
  RSS

Om Cléophas

Følgere

Ble lei meg av ordene fra en forsker.

Publisert 8 måneder siden - 194 visninger

Det er ikke flyktninger fra Rwanda som du har kaldt militsgruppe eller brutal milits som er årsaken til kaoset i Kongo.

Ble lei meg av ordene fra en forsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt( NUP).

Jeg klarer ikke å forstå hvordan Morten Bøås kunne komme med slik påstand «Brutal milits» Interahamwe» Er en brutal militsgruppe som var aktive under folkemordet i Rwanda i 1994 da det ble drept rundt 800.000 til en million mennesker. Det er ikke flyktninger fra Rwanda som du har kaldt militsgruppe eller brutal milits som er årsaken til kaoset i Kongo.

https://www.nrk.no/urix/over-4_4-millioner-pa-flukt-i-kongo_-esters-mann-og-sonn-ble-brutalt-drept-1.13979694

Folke som bruker slik argumentasjon skjuler de reelle årsakene. Derfor anbefaler jeg de som vil vite mer om Kongo, å lese eller se på denne dokumentarfilmen om Kongo:

https://tv.nrk.no/serie/urix/NNFA53041718/17-04-2018
Jeg nekter ikke for at interahamwe har drept tutsi i Rwanda, men alle hutuer som er i Kongo er ikke interahamwe. Dermed brutal milits slik han påstår.

Det er  nå flere interahamwe i Rwanda  som ikke har hatt slik ideologier du snakker om. Jeg som skriver dette har slekt i Kongo som ikke vil reise tilbake til Rwanda på grunn av autoritære makt. Det er ikke interahamwe slik du beskriver dem. De er vennelig rwandere som de andre.

 Det er trist at en forsker fra Norge skal fortsette å spre usannhet om folk. Ord eller begrep som den forskeren bruker her (brutal milits) er akkurat det samme som ordene fra Rwandas president bruker for å kunne angripe Kongo. Virkeligheten bak disse beskrivelsene, er å tømme ut kongolesisk ressurser.
Jeg forventer at en forsker faktisk må si de grunnene som gjorde at det er kaotisk i Kongo.

Det er Kagame Paul som styrer indirekte Kongo. Kagame Paul får hjelp fra noen land i Europa, noen land som har hjulpet med å ta makten i Rwanda i 1994.
Hva får de landene tilbake fra Kagame Paul,Rwandas President og Kabila, Kongos president da? Jeg går ikke i detaljer. Jeg forventer at en forsker burde vite mer enn de andre.

Det er ikke tilfeldighet at Rwandas president har kjøpt seg tre privatfly! Rwanda har ikke mer ressurser enn Norge. Interahamwe ble ikke stiftet for å drepe tutsier, men det ble slik fordi Kagame ville dette. Noen tutsier har hevdet at det var mange tutsier som var innfiltret interahamwe. Rollen deres var å drepe så mange tutsier at verden ville reagere. Hør på dette:

RFI: Micombero parle du network/ commando FRP qui……..
Han er en tutsi:

http://rugali.com/uruhare-rwa-fpr-muri-jenoside-ubuhamya-bwa-maj-jean-marie-micombero/

Hvorfor har ikke FN hjulpet tutsier som ble drept i Rwanda? De som støtter Kagame har bestemt at han skulle bli president, slik at de kunne få det de ville i Sentral-Afrika. 

Jeg vil si et ord til Morten Bøas:

Talsmann for de militshutuene du snakker heter La forge fils Bazeyi. Han var en tidligere rektor på en videregående skole i Rwanda før den 06.04.1994. Han ble tvunget til å reise tilbake til Rwanda i 1997, sammen med andre flyktninger som var i  Mbandak (Komgo som da het Zaire). Min lille bror var med og klarte  senere å flykte igjen fra Rwanda  etter at min far ble skutt av militære til Kagame. Han bor nå i Frankrike. Det som skjedde når han( La forge  fils Bazeyi) kom tilbake i Rwanda, var at han kom  direkte i fengsel. Da han skulle drepes, fikk han mulighet til å rømme ved hjelp av en tidligere studentkollega i Rwanda som var og er militær i RPF.
Det er Fils Bazeyi som har underskrevet på disse viktige hendelsene:

http://www.inyenyerinews.org/politiki/fdlr-press-release-addressing-false-statements-made-on-afroamerica-network/

http://intabaza.com/?p=3217&lang=en

Hvis Morten Bøås vil forske mer om Rwanda, så kan han heller ta kontakt med flere flyktninger fra Rwanda, enn å lese propaganda fra Rwandas president og sine lobbyister mafia. Han kan også lese hva de andre forsker har funnet.

Gå til innlegget

Det er skremmende å si dette, men vi må være ærlige. De som jobber i UDI har en stor utfordring i å finne riktig identitet.

Jeg ser på deg uten tvil som en flink minister og en som er god til å argumentere.
Slik jeg har skrevet på F E 94 (www.sebazungu.com). Jeg vil nevne de to eksemplene som rørte meg mest.
- Listhaug mener det er interessant at Raja roste kong Harald da han sa at « Norge ikke kunne ta i mot hele Afrika.»
– Det er jo også interessant å se at Raja roste kongen som folkelig, når han sa at vi ikke kan ta i mot hele Afrika til Norge og mener det er forferdelig når det sies at vi ikke kan ta imot hele den tredje verden til Norge og Europa, sier Frp-statsråden til ABC Nyheter"
På NRK sa at du ikke forstår hvorfor noen reagerer eller hisser seg opp over det, mens de var med å stemme på loven som åpner for å miste sitt norske statsborgerskap hvis man har gitt falsk informasjon.

 På den andre siden, tenker jeg at du er et menneske med hjerte som skal kunne vurdere om det finnes andre muligheter til å straffe slike mennesker. Hvis det ikke finnes, så kan man gi amnestier til de som har gjort dette. Det skal ikke lønne seg å juge i Norge.
Det er slik at mange nordmenn har hatt fred i mange år. Det vil si etter den andre verdenskrig. Det er nok slik at de fleste som stemte på den loven ikke husket hvorfor mange måtte gi falsk informasjon.
Tilbake i 1940, er jeg sikker på at mange jøder ikke kunne akseptere at de var jøder når de visste at de skulle drepes. Jeg har lært at noen av de som manglet sympati kunne sende jødene til Tyskland. Andre kunne hjelpe dem. Om det gjelder lov eller følelser er folk forskjellige. Den unge mannen trenger ikke å kastes ut for det.

Jeg som kommer fra Rwanda, og kom til Norge i 1998, visste ikke at systemet i Norge var bygd slik at man kunne gi falsk informasjon, slik at man fikk oppholdstillatelse. Det er skremmende å si dette, men vi må være ærlige. De som jobber i UDI har en stor utfordring i å finne riktig identitet.
De som har studert økonomi og har ansvar for bedrifter vet godt at varer prater. Det er slik også med å få oppholdstillatelse i Norge. Noen som kommer til Norge har mer informasjon om Norge enn andre. Det er mulig at de har en god oppskrift på hvordan man skal kunne få oppholdstillatelse.
Et eksempel er: Hvilket land i Afrika er det som har størst sjanse når det gjelder å få oppholdstillatelse?
For de som kommer fra Rwanda, hvor vi har stammer eller folkeslag, Hutu og Tutsi, hvem av disse får størst sjanse til å få oppholdstillatelse?
For barn som kommer til Norge alene, sier du at, har du foreldre som lever, så har du ikke noe sjanse til å få bli i Norge. Dette åpner for at mange foretrekker å si at de ble drept selv om de lever i dag. Alt dette burde ikke skje hvis systemet var bygd nøytralt.
Jeg som har skrevet til deg har erfaring med min bror som ble sendt herfra og sitter nå i fengsel. Han ble satt i fengsel en uke i Trondheim og måtte vise brev som jeg har sendt til både UDI og kommunalminister (1999-2005) i Norge for å vise at han er fra Rwanda. Han ble løslat, han og jeg trodde at de hadde forstått. Han ble deportert( 26.06.16) til et annet land i Afrika selv om Oslo tinghus hadde sagt at han var fra Rwanda, men ikke i det landet i Afrika.
Sylvi, jeg vil spørre deg hvem som har ansvaret når en asylsøker dreper en norsk kvinne i Tromsø? Når politiet sier at de ikke vet om han er fra Rwanda eller Kongo, blir det for meg som en komedie.
https://www.frieord.no/innenriks/utvist-asylsoker-kongo-drepte-linn-27-tromso/

Systemet burde forandres fra A til Å. Det er ikke slik mennesker skal behandles.

 

Gå til innlegget

Europeisk demokratiet som agenda for å erobre verden

Publisert rundt 2 år siden - 506 visninger

En mann fra Rwanda mente at befolkningen i Europa har bare demokratiet når de skulle velge hvem som skulle styre land. Etterpå har de ikke noe å gjøre med de som har makt.

                       Europeisk demokratiet som agenda for å erobre verden.

 Demokratiet er et fint ord eller et utrykk som viser at det er folk som styrer land igjennom et valg. Alle som er over 18 år i de fleste land får lov til å velge hvem de vil.  De som får mest stemmer er de som skal få styre landet. Hvordan er demokratiet i Europa? De fleste Europeiske land har demokrati og folk kan stemme på hvem de ville. Det som er positivt med europeisk demokratiet er at de får lov å styre landet i en viss tid.  Er folk fornøyd med de som har makt, så kan de stemme dem ved neste valg. Er de ikke fornøyd, så kan de kaste dem. Jeg som kommer fra et annet land, så blir det lettere å se at demokratiet fungerer i Europa. Er dette sant?

En mann fra Rwanda mente at befolkningen i Europa har bare demokratiet når de skulle velge hvem som skulle styre land. Etterpå har de ikke noe å gjøre med de som har makt. Et eksempel er at de som styrer land kunne gjøre noe som befolkning ikke ønsker. Det finnes flere eksempler; Krig i Irak, i Libya og Syria,………… mange befolkninger  kunne aldri ha stemt at deres land  skulle krige i andre land. Når det kommer så mange flyktninger til Europa, så sier de at de ikke ville ha dem. De må returneres hvor de kommer fra. Så glemte de at Europa er med å bombe deres land.

Jeg måtte riste på hode da jeg hørte at våpenhvile i andre land handler om U SA og Russland, så kan man lure på hva dette betyr?  Noen ganger får befolkning i Europa være med å bestemme hvis det gjelder en viktig sak, som handler om nasjonens interesser. Slik ble det folkeavstemming i England om Brexit:

https://www.nrk.no/urix/_brexit__-britene-stemte-seg-ut-av-eu-1.13012856  

Folk var lei av den kollektive tenking i Europa. Alle skal være med hvis de ville gjøre noe, feil informasjon om årsak til krig i Libya, Syria og Burundi. Europa må huske at den andre verdenskrig var over fordi mange land ikke ville bli et land. I den tiden så brukte de våpen for å få det til og for å kvitte seg med det styret som var kommet. I dag driver noen politikk det samme ideen ved å bruke argumentasjonen. Dessverre de er mange og har forskjellige meninger.

Det europeiske demokratiet skulle implementeres også i andre land, -men det gikk så galt. Det er slik det begynte i Rwanda. Europeisk land sa at Rwanda ikke hadde demokrati og de som angrep Rwanda hevdet at de kjemper for demokrati i Rwanda. Hvor er demokratiet nå i Rwanda etter 22 år med makt?  Det var slik at mange personer i Rwanda ble drept på grunn av så kalt demokratiet. Som agenda, de fleste land som støttet de som har makt i Rwanda, var lysten til å komme til Kongo slik at de kunne få tilgang uten problem på kongolesers ressurser. Slik mange kongolesere nærmere 6000000 ble drept problemfritt.  -Et godt eksempel som viser det falske demokratiet som Verden tvinger på andre land. Hvordan kan man forklare at militære som tapte krig i sør Sudan ble fløyet til Congo?

 http://uviraonline.com/rdc-soudan-du-sud-plus-de-cent-militaires-sud-soudanais-proches-evacue-sur-le-territoire-congolais-pour-des-raisons-humanitaires/

http://imvahonshya.co.rw/politiki/mu-mahanga/article/loni-ihangayikishijwe-n-ingabo-za-riek-machar-zikomeje-guhungira-muri-congo

Der er det flere kamper fra forskjellige folkeslag. Er det trygt der? Hvem har bestemt det da? Skal de også bli FNs soldater i Kongo? -Det er mange spørsmål rundt dette.

Når jeg ser hvordan Rwanda ble ødelagt fra 1990 til i dag, Libya, Syria og de andre land, så lurer jeg på hva slags demokrati Europa vil gi de vennlige folk. Vi må huske at det finnes flere presidenter som er diktatorer og får støtte av Europa. De er så lett å bli populær ved å si de fine setninger uten å gjøre noe.  For eksempel: Afrika trenger ikke sterke ledere men sterke institusjoner.

Dessverre er det slik demokrati i Europa og andre land er. Demokratiet er ikke unik.

Gå til innlegget

Hvis verdens ledere hadde sett og gitt evaluering til BA KI- moon slik Mona Juul gjorde, burde han ha fått sparken med en gang.

FNs generalsekretær ler av når Verdens terroristledere dreper Hutuer i Kongo.

I alle disse åtte årene som generalsekretær har han ikke gjort noe for å redde liv av hutuer- flyktninger som er i Kongo.  Rwandas president og Kongos president har blitt enige om hvordan de skulle drepe alle hutuer som er i kongo. Det finnes flere rapporter på generalsekretærens kontor. Han har hatt flere turer til Afrika og har hatt samtaler med både Rwandas og Kongos president. Hva samtalen handlet om er vanskelig å si, muligens klimaet.  For noen dager siden har Rwanda igjen sendt militær til Kongo som skal drepe hutuer som ikke ville reise til Rwanda fra Kongo. Dette kommer frem av skjulte handlinger mellom de to presidentene. Man kan lese det på Rwandisk nett som heter igihe.com: der det kommer frem at militær har drept mange og tatt mange til fange.

 http://www.igihe.com/amakuru/muri-afurika/article/abarwanyi-batandatu-ba-fdlr-bishwe-15-batabwa-muri-yombi-n-ingabo-za-congo

Hvis verdens ledere hadde sett og gitt evaluering til BA KI- moon slik Mona Juul gjorde, burde han ha fått sparken med en gang.

Hun vakte internasjonal oppsikt i august 2009, da et internt notat til Utenriksdepartementet ble lekket til Aftenposten. I notatet kritiserte hun FN generalsekretær Ban Ki-moon for manglende lederegenskaper.

Han burde være tydelig og si at de som dreper flyktninger i Kongo skulle straffes uansett hvem de er.  Det er ikke for sent å gjøre det hvis han bryr seg om disse barna og kvinnene som ble drept i Kongo over tid.

Gå til innlegget

Norsk psykologer i Rwanda

Publisert over 2 år siden - 189 visninger

jeg ville at de skulle lære om hvordan folk som har overlevd krig i Rwanda lever nå. Hva slags utfordring finnes hos dem.

Norsk psykologer burde være i Rwanda noen måneder for å kunne forstå mer om traumet.

 

Etter 18 år i Norge, fortsetter jeg å tenke mye om Rwanda og lurte på hvorfor Gud la slik grusomhet skje i mitt land. De som hadde makt før 94 syntes at det gikk fint med demokrati. De som tok over med våpen mente at demokrati ikke fantes i Rwanda. Verden lar dem drepe hverandre uten å gripe inn. Det er ikke det jeg ville at norske psykologer skulle undersøke, men jeg ville at de skulle lære om hvordan folk som har overlevd krig i Rwanda lever nå. Hva slags utfordring finnes hos dem. Det største problem er at ingen ville snakke om det. Nemlig traumaet hos alle rwandere.

Jeg husker godt da jeg bodde i flyktningleir i Kibumba. Der var det mange i min slekt. Noen måtte reise tilbake fordi de mente at det var trygt å bo i Rwanda. Det gikk ikke så fint som de hadde tenkt for de fleste av dem. Jeg husker godt mannen som hadde giftet seg med min lillesøster(Ngeneroza) til min farmor( Barengayabo). Min farfar og morfar døde før krigen i 1994. Jeg husker ikke dato. Da ble igjen lillesøster til morfar og hennes mann. De heter Ngeneroza og Karugero.

 Vi bodde sammen   i flykningsleier i Kongo. De hadde flere barn, men her er det noen navn på gutter; Munyendamutsa, Butoni, Sinayobye, Ndoreraho, karigirwa og Rutura.

Familie hadde alt de kunne, men forlot Rwanda på grunn av krig. Noen av sine barn bestemte seg å  bli i Rwanda slik at andre  mennesker ikke kunne ta deres eiendom. Vårt område er nabo til Kongo. De som tok makt måtte vente med å drepe hutuer som bodde der for å ikke skremme de flyktninger som kunne reise tilbake til Rwanda.

Hva som skjedde etterpå? Alle flyktningleirer i Kongo ble angrepet av rwandisk soldater. Mange ble drept og de andre ble tvunget til å reise til Rwanda. Det er slik den familien ble også tvunget til å reise tilbake.

Hva som skjedde da han kom til Rwanda.

Han var vitne til å se hvordan sine gutter ble drept, kunne én igjen av hans gutter som er levende. Levende mann kunne ikke lese og skrive. Overlevelse i Rwanda var noen gang avhengig av analfabet.. Fra den tiden ble Ngeneroza veldig dårlig, ble syk uten å vite hvorfor, kunne ikke spise, til slutt ble hun gal og døde. Ingen i Rwanda kunne oppdaget hva slags sykdom hun hadde. Mannen hennes levde videre med angst og ville ha med seg alt som han eide. Han var så sint på verden og lei seg av å se mordere hver dag. Nemlig Rwandisk soldater. Han døde i Mars i år 2016.

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Den radikale folkekirka
av
Tor Berger Jørgensen
rundt 16 timer siden / 473 visninger
7 kommentarer
Den gule flod
av
Tom Holta Heide
rundt 16 timer siden / 294 visninger
0 kommentarer
Opp med hodet
av
Ingrid Vik
rundt 16 timer siden / 459 visninger
0 kommentarer
En viktig pris i vår samtid
av
Vårt Land
rundt 16 timer siden / 285 visninger
2 kommentarer
Det åpne sinn som religiøst ideal
av
Farhan Shah
rundt 16 timer siden / 122 visninger
0 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Åge Kvangarsnes kommenterte på
Debatten og dei gode gjerningane
rundt 2 timer siden / 562 visninger
Eirik A. Steenhoff kommenterte på
De som vokter de som vokter hyrden
rundt 2 timer siden / 487 visninger
Morten Andreassen kommenterte på
Matematikk og evolusjon
rundt 3 timer siden / 7442 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Tilsyn med vitnesbyrd
rundt 3 timer siden / 575 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Hvor ble Satan av?
rundt 3 timer siden / 1194 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Hvor ble Satan av?
rundt 3 timer siden / 1194 visninger
Gunnar Søyland kommenterte på
Tilsyn med vitnesbyrd
rundt 3 timer siden / 575 visninger
Johannes Taranger kommenterte på
Hvor ble Satan av?
rundt 4 timer siden / 1194 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Tilsyn med vitnesbyrd
rundt 4 timer siden / 575 visninger
Raymond Wedø kommenterte på
Tilsyn med vitnesbyrd
rundt 4 timer siden / 575 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Debatten og dei gode gjerningane
rundt 5 timer siden / 562 visninger
Rune Tveit kommenterte på
Tilsyn med vitnesbyrd
rundt 5 timer siden / 575 visninger
Les flere