Rune Aas

Alder: 50
  RSS

Om Rune

Er en kristen broder fra kongsvinger. Har tilhørighet til pinsekirken Filadelfia på stedet. Liker å gå på turer i fjellet, spesielt i Jotunheimen.

Følgere

Klimadugnad er det veien?

Publisert 4 dager siden

Etter som forskningsrapportene kommer inn og det kommer fram at temperaturen på flere steder på jorden stiger, Begynner man å tenke seg at noe må gjøres, men hva? Da jeg ble født i 1969 var prosentandelen av klimagasser litt høyere  en den er i dag. Fossilt brennstoff, kull, olje og gass utgjorde kanskje 85-90% av alt energiforbruk. Samtidig var befolkningstallet lavere. I dag er fortsatt fossilt brennstoff den store energien globalt. Den utgjør ca.80% av verdens totale energiforbruk. I tillegg har vi fått flere energiløsninger som vindkraft og atomkraft m.m. Men fortsatt er fossil energi den største energikilden. Hvordan skal vi gripe an erstatningen av det fossile brennstoffet i et langsiktig perspektiv? Det kan virke som en umulig oppgave. For hva skjer hvis vi brått slutter å bruke fossilt brennstoff? Verden ville gå i stå og vi ville fort merke en drastisk nedsatt levestandard og antagelig sultkatastrofe i tillegg .Problemet er at verden har gjort seg avhengig av fossilt brennstoff i løpet av flere generasjoner uten å helt ha forstått hva slags påvirkning det kan ha for klimaet. Det blir derfor vanskelig å peke ut hvem eller hva som har skylden for klimaforandringene. Olje og gass og kull har blitt brukt siden langt tilbake i tid, flere hundre år, før det begynte å påvirke klimaet nå i vår tid. Problemet er komplisert og vanskelig å gripe an. Svaret blir at vi trenger energi som ikke forurenser og som kan erstatte fossilt brennstoff. Men når 80% av dagens energiforbruk består av fossilt brennstoff, er det en enorm utfordring! Vi trenger mer en strøm for å løse dette problemet, vi trenger kanskje nye energiløsninger. Her hvor jeg bor har en fabrikk funnet ut hvordan fyrings-pellets gjennom en foredlingsprosess ikke slipper ut CO2. Jeg tror det er slike løsninger vi trenger for framtiden. Kanskje finnes det nye energikilder der ute som ikke er oppdaget ennå? Det er ikke mer en noen hundre år tilbake siden elektrisk kraft ble oppdaget. Det er for all del viktig å være miljø-bevisst men tror det er nødvendig å se hele sammenhengen slik at det blir litt lettere å forholde seg til og å gjøre noe i klima-saken!

Klima-saken, svar til den store klimadugnaden.

Gå til innlegget

Skapelsen

Publisert 6 dager siden

DNA- Skapt av Gud

Skapelse eller Evolusjon- Er jeg en apekatt, -  eller er jeg ikke? Ble jorden skapt på seks dager eller i løpet av milliarder av år? Har Adam levd eller er han bare en mytisk figur oppfunnet av jødiske prester? Har livet utviklet seg fra encellede organismer til avanserte skapninger som aper og mennesker, eller er dyrene skapt «hvert etter sitt slag»?      

Som ung i dag er det ikke lett å forholde seg til hva som er den rette virkelighetsoppfatningen. Det gjør det igjen vanskelig å ta stilling til eksistensielle spørsmål som-: hvorfor er jeg her, -hva er meningen med livet? Er jeg en sekk med kjemikalier som har utviklet seg over milliarder av år, eller finnes det en dypere mening med livet? 

Evolusjonslæren går i vår tid mer og mer ut på dato på grunn av ny viten innen biokjemi, som viser DNA'ets oppbyggelse, som gjør at mange forskere i dag skifter standpunkt og mener at det må gis rom for å tenke nytt!  Det er på tide å ta skapelseslæren fra bibelen mer på alvor igjen når moderne vitenskap bekrefter Guds skapelsesberetning mer enn avkrefter den.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Visjon Norge som «Guds forrådshus»?
av
Cecilie Erland
14 dager siden / 1857 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1721 visninger
Å bli forma til eit kristent liv
av
Hallvard Jørgensen
11 dager siden / 1699 visninger
Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
rundt 1 måned siden / 1064 visninger
Lengselen etter det evige hjem
av
Heidi Terese Vangen
4 dager siden / 993 visninger
Rusreformen som gjør vondt verre
av
Constance Thuv
8 dager siden / 866 visninger
Prestekallet kommer innenfra
av
Maryam Trine Skogen
19 dager siden / 848 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
rundt 2 måneder siden / 768 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere