Rune Mjølhus

Alder:
  RSS

Om Rune

skoleleder TeFT Familie, Nairobi

Følgere

Nyanser

Publisert over 2 år siden

Takk for en god artikkel, vidsynt og reflektert, og du peker på viktige momenter her. Jeg er nok likevel av den oppfatning at det er vanskelig å få gode mediefjes til å representere kristne. Ingen er vel tjent med at noen som egentlig ikke står for noe i det hele tatt skal representere kristendommen i media? Du peker selv på et viktig anliggende med bakgrunnen for Visjon Norge sin fremgang, og jeg tror hunden ligger begravet der. Det må være noe i uttalelsene fra de kristne mediefjes som gjør at det er en stemme som mener noe basert på kristendommen, ikke på sosial opinion.

JEg liker tanken om at vi kan vinkle kjente personer som faktisk er kristne inn i debatten, eller på en eller annen måte få det tydeligere frem. Det er mange kristne som lever det de lærer. I denne situasjone vil det vel likevel bli noe innfløkt om Trine Skei-Grande og Jonas Gard Støre skulle trekkes inn i debatter der en trenger en kristen stemme? De er politikere for alle.

Uavhengig av hvem Espen Ottosen er, så opplever jeg at han klarer en balansegang mellom å være tydelig, uten å ose av hat og fordømmelse. Det er godt gjort. Vi trenger folk i media som kan være tydelige på hva som er rett og galt, og likevel ha Kristi sinnelag, som jo satt med tollere og syndere selv om samtiden mente det var forkastelig. Han gikk ikke på akkord med hva som var rett og galt, han var alltid klar på det. Han så likevel at dette var mennesker det var verdt å dø for!

I en relativt utvasket teologisk situasjon, der en argumenterer langs linjer av følelser snarere enn fakta fra Bibelen, vil det bli vanskelig og ullent å få mediefjes som representerer kristendommens faktiske syn. Jeg er usikker på om jeg selv ville klart å svare klart uten å fordømme. Jeg gleder meg over at det er noen som kan.

For min del vil jeg nok si at hverken Stålset eller Hanevold vil skape gjenkjennelse i hva jeg selv tror. Slik vil det vel oppleves for mange med Ottosen også.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
9 dager siden / 2965 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1705 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
6 dager siden / 1576 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
6 dager siden / 1110 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
12 dager siden / 1061 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
17 dager siden / 642 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere