Johan Rosberg

Alder: 7
  RSS

Om Johan

Upolitisk korrekt, eller kanskje politisk ukorrekt? Sannheten om den så fører til helvete, Påpeker gjerne unisonismens empiriske latterlighet.

Følgere

SSB, Meyer og Jensen - You're fired

Publisert 2 måneder siden - 751 visninger

For mye Møllers tran, eller hva det nå var. Plutselig har vi fått såpeoperaen midt i fanget. Nå trenger vi ikke lenger flire lett bekymret over Trumps eskapader "over there". Jensen har funnet tonen...

Meyer har et veldig godt poeng når hun i pressekonferansen påpeker betydningen av å ikke være avhengig av finansministerens politiske gunst. Det vi nå er vitne til er slik jeg ser det, en bittelitt mildere variant av maktkampen og samrøret vi har sett i Donald Trumps kjølvann.

 

Alle skylder selvsagt på alle. Nyheten er kanskje at vår finansminister har nådd realityserienes lavmål, og tydd til "You're fired" på riksdekkende media. Dette uten at vi kjenner til begrunnelsen og bevegrunnene fra finansministerens hold.

 

Dette begynner å bli så "red-neck" og hillbilly, at jeg faktisk begynner å bli bittelitt politisk redd. Kan vi virkelig ha en finansminister som så til de grader tyr til metoder vi hittil bare har ledd lett forkastelig av? Ønsker vi virkelig å bevege oss mot dagens Washington? Et Washington som kanskje mer enn noe annet fikk forklart for kristne velgere hva Urias post gikk ut på. Spicer. Meyer. Jeg vet sannelig ikke...

Gå til innlegget

Dispensjonalisme til glede og besvær

Publisert 4 måneder siden - 353 visninger

Når usynlige tråder snører nettet lurer man gjerne på hvorfor det lugger. Jeg bor på et sted hvor Plymouth-brødrenes arv stadig øver innflytelse uten at den jevne troende og fellesskapssøkende forstår hvorfor ting er som de er...

 

Derfor tenker jeg det er på tide å slippe lyset til, og se om læren og arven tåler belysning. Men jeg trenger hjelp. Det finnes knapt noe mer utilfredsstillende enn å studere ting man finner irrelevant eller uviktig for egen del.

Derfor ber jeg alle som har interesse om å bidra til å kaste lys over "problematikken". Spesielt tror jeg tanker rundt et sentralt vers er til hjelp for å forstå dybden i problemet. Tenker da spesielt på: 1 Kor. 13,10:

Men når det fullkomne kommer, da skal det som er stykkevis ta slutt.

Dette verset har vært brukt som argument for at det er Bibelen som er det fullkomne (mitt tillegg: ...og evnen til å lese og å forstå ikke i like grad?), og at nådegaver og tjeneste som vi leser om i den tidlige kirke ikke lenger gjelder.

Hvorfor er dette viktig? Jeg tenker at et kristenliv uten en form for tjeneste vil slukke både ånd, tilhørighet og gode gjerninger. Jeg tenker at tjeneste henger ubønnhørlig sammen med med dype erfaringer som mening og verdi. Hva sitter man igjen med hvis menighetslivet hverken inspirer eller gir noen mening eller verdi? Det vil si: Hvis man ikke har annet enn en interessant utlegging av ordet å komme med? Denne dyrkingen av det skriftlige kaster skygger langt inn i sjelen på oppriktige troende som kanskje trodde at budskapet var aktiv respons - med hele legemet og eiendelene. Guds tempel.

Hvor meget jeg enn avskyr ordlek og retorisk hykleri, så kommer jeg ikke utenom denne gang. Skal vi tjene og være ordet lydig uten å se til individet? Var det ordets og Jesu egentlige misjon?

Håper på innspill og dype tanker da denne tradisjon holder hele øen i bånd og reservasjon. Det gode ser ut til å måtte våges.

Gå til innlegget

Fra levra - eller mangelen på...

Publisert over 1 år siden - 677 visninger

Jeg kan i ærlighetens tjeneste ikke påstå å rapportere fra annet enn hva jeg finner i nettopp ølglassets bunn.

Sånn erre bare. Det er ferie, og jeg rapporterer kortvarig fra ølglassets bunn:

Nylig er både Erna og Støre i media med muslimske lederes ansvar for helvete på jord. Samtidig pågår republikanernes landsmøte i Cleveland.

To tomater gikk langs veien. Den ene ble påkjørd, hvorpå kommentaren, hey, ketchup falt.

Fra bunnen av ølglasset rapporteres det ironisk ingen grunn til bekymring. Like dumt = lik vekt.

Gå til innlegget

Erdogan og løvetann

Publisert over 1 år siden - 401 visninger

Going bananas synes etterhvert relevant i betegnelse. Tyrkias "strong man" går nå etter Gülen som selveste ondsakpens rot. Omtrent så "far out" som det kan bli etter Atatürks arv.

Going bananas synes særdeles relevant. Erdogan har allerede kontaktet amerikanske styresmakter om utlevering av Gülen. Kerrys tilsvar om bevis synes mer enn passende. "Overløperne" lynsjes allerede i "gatene".

Sannsynligvis er dette er viktig tidspunkt å markere revir. På tide å gi Erdogan er klart signal: Led eller gå stille av. Man må være idiot og stormannsgal på størrelse med gresskar om man ikke ser den hårfine balansen man selv bedriver.

Tyrkere må nok ta inn over seg hva slags rolle de har havnet i. De er midt i sausefatet akkurat nå.

Med nød og neppe fikk Erdogan pleaset Putin og Israel før flammene oppstod innenfra. Hvorfor skulle statsledere være mer unnskyldt?

Det er en ting å være leder for landet. Noe annet er det å forsøke å diktere alt og alle rundt med feberaktige fantasier. Nå må noen roe gyttene, og fortelle hva som står på spill.

Hvem, hva, hvor? Det er det store spørsmålet akkurat nå. Vi trenger neppe å håpe på Brende. Svakere utenriksminister kan jeg ikke minnes.

Uansett: Det er ikke særlig pent å se på at makta rår når blir så dumt som dette.

Gå til innlegget

Stoltenbergs elitistiske omelett

Publisert over 2 år siden - 364 visninger

2011 rørte Jens Stoltenberg ved våre hjerter da han stod frem og holdt "lyset tent" i en svært vanskelig tid for oss alle. Budskapet var: "Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet. Men aldri naivitet".

Årene går, og i 2015 heter det opprustning og økning av Natos forsvarsbudsjetter. For noe forbannet vrøvl! Kan noen vennsligst påkeke fornuften i nåtidens innvikling og utvikling. Jeg skriver dette i fare for å fremstå naiv, men den støyten får jeg heller ta...

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Morten Christiansen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
10 minutter siden / 2525 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Å filme eit nasjonalt traume
22 minutter siden / 24 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Kristenkonservativ og politisk radikal – 1968 in memoriam
41 minutter siden / 216 visninger
Morten Christiansen kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 1 time siden / 2525 visninger
Anne Jensen kommenterte på
"Evighet"
rundt 7 timer siden / 292 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
"Evighet"
rundt 8 timer siden / 292 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
"Evighet"
rundt 8 timer siden / 292 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Den eneste vi skal frykte
rundt 8 timer siden / 2525 visninger
Anne Jensen kommenterte på
"Evighet"
rundt 9 timer siden / 292 visninger
Jeanine Horntvedt kommenterte på
Ernas lukkede kultur
rundt 9 timer siden / 5204 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Avisdødaren som elsker mediene
rundt 9 timer siden / 321 visninger
Ragnhild Kimo kommenterte på
Kristendommen «over ævne»
rundt 10 timer siden / 2101 visninger
Les flere