Johan Rosberg

Alder: 8
  RSS

Om Johan

Upolitisk korrekt, eller kanskje politisk ukorrekt? Sannheten om den så fører til helvete, Påpeker gjerne unisonismens empiriske latterlighet.

Følgere

Hvor ble Satan av?

Publisert rundt 1 måned siden - 1688 visninger

That ole devil called love, sang Alison Moyet for noen tiår siden. Jeg synes mye av den "kristne" debatt foregår som om det eldgamle problem aldri har eksistert. Vi lirer gjerne av oss noen hyggelige bibelvers og skjenker gjerne litt virtuell kirkekaffe til hverandre mens vi forsøker å enes om en slags konsensus. Alternativt skyter vi på hverandre som om vi var vandrende blinker. Jeg antar det siste er en poulær sport. Jeg under meg dog over dette: Vi tyr gjerne til å linker og andre lettastelige virkemiddel for å fremme vår versjon av sannheten, men få om noen lurer på hvor djevelen lurer rundt i detaljene.

Vi forsøker kanskje å tekkes både Gud og hvermann, og i iveren klarer vi å postulere det mest absurde i Guds navn. Man skulle nesten tro at man var fanget i det internettske "likes-fenoment", og hvor man sover godt om man har gitt Gud og de utvalgte bibelversene en "thumbs up".


Så, hvor lurer Satan rundt i disse dager? C.S. Lewis var en skarp iakttager, og sporet that ole devil i sin samtid. I disse dager synes denne evne å være svekket. Alt synes å være både godt og sant  - bare å linke eller henvise til ett eller annet som passer og klinger bra.


Virkelig? Sant? Min fredagstanke er som følger: Alle snakker om Gud som om de har fått en åpenbaring og følgelig ikke kan motsis, selv om ingen synes å kunne enes om noe som helst. Derfor er jeg faktisk mer interessert i hva folk skriver om Satan.

Gå til innlegget

Thermogeddon

Publisert 5 måneder siden - 240 visninger

For en sommer det har vært! Herlig sier vi alle i kor. Ja, nesten alle. Ikke bøndene. Det er rett og slett krise. Et realt slag under beltestedet hva livopphold gjelder. For oss som jobber i oljeindustrien, offentlig sektor eller servicenæringen så handler det fort om hva vi kan ha på brødskiven - i den grad er noen brødskive å oppdrive...

Ok, jeg tipper det er mange som har sett mer værmeldig enn vanlig de siste månedene. Det gjorde vi også i fjor, men da var det nedbørsrekorder som slå ned rundt oss. Det var også et litt skremmende værår med omtrent like dårlige vilkår som 2018 for mange bønder.

Jeg har de siste dager lett etter og sett dokumentarer/foredrag som bringer litt mer lys over hva som skjer - og det skjer overalt. Derfor ønsker jeg å bringe link til et veldig viktig og forklarende foredrag som kaster lys over det som skjer bak værmeldingen. Synd at informasjon som dette ikke er mer aktuelt i massemedia - vi får bare bittesmå bruddstykker hvis vi ikke aktivt leter oss frem på egenhånd. Vel verdt å bruke 1 time på å se gjennom.

https://www.youtube.com/watch?v=U2FxJelkAtI

 

Gå til innlegget

Mens vi har anledning...

Publisert 7 måneder siden - 352 visninger

Er oppfordringen fra Paulus i Gal. 6,10. Mange av debattene her inne fremstår fort som barriereklatring og selvforsvar av jordvoller vi rettmessigst hevder eierskap til. Gjerne med Gud på vår side, som Bob Dylan sågar skrev en sang om.

Jeg slutter nesten aldri å forundres over hvilke perspektiver som kommer til syne i mange kristnes argumentasjon både for og i mot. Ofte i realpolitikk og nesten like ofte i lokalpolitikk. Såpass at både felleskapsfølelse og likhet ofte utfordres og kanskje ofres. Dermed er bekymringen målbåret.

Skulle det kanskje være mulig å finne frem til et teologisk sunt og livskraftig dogme? Noe som forenet fremfor splittet? Noen synes Israel er fellesnevneren? Er du ikke for, er du imot - så får alt annet være. Før man vet ordet av det har både fellesskap og teologi blitt sprengt i fillebiter, og man står egentlig bare igjen med munnhuggeri.

Hva er da et godt utgangspunkt for teologisk dialog og sammenføying? Kanskje Paulus ord i Gal. 6,7: Gud lar seg ikke spotte...

Så kan vi stå der og lure på hva nettopp disse ord betyr. Jeg vil mene at all sunn teologi vil finne svaret i Gal. 6,15:

"For i Kristus Jesus betyr hverken omskjærelse eller mangel på omskjærelse noen ting, men en ny skapning".

Jeg står fast i denne teologi, og oppfordrer alle til å ta en liten husrengjøring og teologisk gjennomgang. Her er det ikke snakk om hverken tidshusholdning, etnisitet, land eller andre teologiske plikter for å blidgjøre Gud.

Gå til innlegget

Ananias og Saffira

Publisert 10 måneder siden - 1645 visninger

Tektsten finner vi Apg. 5, 1-11. Tanken er ikke å fortelle dere hva dere skal mene eller tro ut fra denne tekst. Men jeg er interessert i å høre hva dere tenker om og rundt denne tekst. (Jeg besvarer ikke, men leser etter evne). En invitt med andre ord. Mitt privilegium er oppbrukt i og med tekstvalg. Skulle jeg tilføye noe som helst, måtte det være at denne hendelse ikke ble dementert eller bortforklart noe sted ellers i nytestamentet.

Den første kirke. De første kristne. Man skulle tro det var jubel og halleluja hele veien. Men så dukker Ananias og Saffira opp. Det får meg til å undres: Hva kan vi lære av denne pasasjen? Feel free og slipp tanken og tastaturet løs. Vær gjerne kreativ og prøv å knytte historien om Ananias og Saffira opp mot nåtid.

Gå til innlegget

Mest leste

Hareides nødvendige veivalg
av
Ole Paus
3 måneder siden / 81729 visninger
Et barn er født, et barn er dødt
av
Magne Raundalen
rundt 2 år siden / 44479 visninger
Etter fallet kommer hevnen
av
Berit Aalborg
11 måneder siden / 35461 visninger
Stormløpet mot Israel er i gang.
av
Roald Øye
8 måneder siden / 28758 visninger
Kanten av klippen
av
Åshild Mathisen
10 måneder siden / 22824 visninger
Et sosialt ­eksperiment
av
Bent Høie
5 måneder siden / 22453 visninger
Sympati med skinke
av
Ane Bamle Tjellaug
4 måneder siden / 21487 visninger
Mens vi sover
av
Erik Lunde
11 måneder siden / 20352 visninger
Ord er handling
av
Hilde Frafjord Johnson
4 måneder siden / 19404 visninger

Lesetips

En annerledes lederdebatt
av
Magne Berg
rundt 1 time siden / 128 visninger
Derfor melder vi oss ut
av
Svein Helgesen
rundt 4 timer siden / 640 visninger
TV-serien som forandret Tyskland
av
Karsten Aase-Nilsen
rundt 4 timer siden / 159 visninger
Å forvalte sitt pund
av
Jeffrey Huseby
1 dag siden / 118 visninger
Et statlig sugerør
av
Eva Buschmann
1 dag siden / 216 visninger
Norge bekjemper ulikhet i verden
av
Nikolai Astrup
1 dag siden / 42 visninger
Mangelfull bokomtale
av
Ola Tjørhom
2 dager siden / 103 visninger
Mangelfull kritikk
av
Per Eriksen
2 dager siden / 165 visninger
Stygt og trist fra Amundsen
av
Rune Berglund Steen
2 dager siden / 358 visninger
Les flere

Siste innlegg

Vil KrF overleve?
av
Berit Aalborg
rundt 1 time siden / 149 visninger
Seier uten verdi
av
Vårt Land
rundt 1 time siden / 278 visninger
En annerledes lederdebatt
av
Magne Berg
rundt 1 time siden / 128 visninger
Vårt Nytt på nytt-Land?
av
Stein-Vegard Antonsen
rundt 2 timer siden / 46 visninger
Var Hareide en god leder for Krf ?
av
Johannes Taranger
rundt 4 timer siden / 92 visninger
Om strutser og kameler
av
Johannes Strømstad
rundt 4 timer siden / 60 visninger
Derfor melder vi oss ut
av
Svein Helgesen
rundt 4 timer siden / 640 visninger
TV-serien som forandret Tyskland
av
Karsten Aase-Nilsen
rundt 4 timer siden / 159 visninger
Avsporing av abortdebatten
av
Steinar Steinkopf Sund
rundt 6 timer siden / 592 visninger
Bibelens Ufeilbarlighet
av
Øyvind Døvik
rundt 8 timer siden / 300 visninger
Les flere