Johan Rosberg

Alder: 9
  RSS

Om Johan

Upolitisk korrekt, eller kanskje politisk ukorrekt? Sannheten om den så fører til helvete, Påpeker gjerne unisonismens empiriske latterlighet.

Følgere

Hvor ble Satan av?

Publisert over 1 år siden

That ole devil called love, sang Alison Moyet for noen tiår siden. Jeg synes mye av den "kristne" debatt foregår som om det eldgamle problem aldri har eksistert. Vi lirer gjerne av oss noen hyggelige bibelvers og skjenker gjerne litt virtuell kirkekaffe til hverandre mens vi forsøker å enes om en slags konsensus. Alternativt skyter vi på hverandre som om vi var vandrende blinker. Jeg antar det siste er en poulær sport. Jeg under meg dog over dette: Vi tyr gjerne til å linker og andre lettastelige virkemiddel for å fremme vår versjon av sannheten, men få om noen lurer på hvor djevelen lurer rundt i detaljene.

Vi forsøker kanskje å tekkes både Gud og hvermann, og i iveren klarer vi å postulere det mest absurde i Guds navn. Man skulle nesten tro at man var fanget i det internettske "likes-fenoment", og hvor man sover godt om man har gitt Gud og de utvalgte bibelversene en "thumbs up".


Så, hvor lurer Satan rundt i disse dager? C.S. Lewis var en skarp iakttager, og sporet that ole devil i sin samtid. I disse dager synes denne evne å være svekket. Alt synes å være både godt og sant  - bare å linke eller henvise til ett eller annet som passer og klinger bra.


Virkelig? Sant? Min fredagstanke er som følger: Alle snakker om Gud som om de har fått en åpenbaring og følgelig ikke kan motsis, selv om ingen synes å kunne enes om noe som helst. Derfor er jeg faktisk mer interessert i hva folk skriver om Satan.

Gå til innlegget

Thermogeddon

Publisert over 1 år siden

For en sommer det har vært! Herlig sier vi alle i kor. Ja, nesten alle. Ikke bøndene. Det er rett og slett krise. Et realt slag under beltestedet hva livopphold gjelder. For oss som jobber i oljeindustrien, offentlig sektor eller servicenæringen så handler det fort om hva vi kan ha på brødskiven - i den grad er noen brødskive å oppdrive...

Ok, jeg tipper det er mange som har sett mer værmeldig enn vanlig de siste månedene. Det gjorde vi også i fjor, men da var det nedbørsrekorder som slå ned rundt oss. Det var også et litt skremmende værår med omtrent like dårlige vilkår som 2018 for mange bønder.

Jeg har de siste dager lett etter og sett dokumentarer/foredrag som bringer litt mer lys over hva som skjer - og det skjer overalt. Derfor ønsker jeg å bringe link til et veldig viktig og forklarende foredrag som kaster lys over det som skjer bak værmeldingen. Synd at informasjon som dette ikke er mer aktuelt i massemedia - vi får bare bittesmå bruddstykker hvis vi ikke aktivt leter oss frem på egenhånd. Vel verdt å bruke 1 time på å se gjennom.

https://www.youtube.com/watch?v=U2FxJelkAtI

 

Gå til innlegget

Mens vi har anledning...

Publisert over 1 år siden

Er oppfordringen fra Paulus i Gal. 6,10. Mange av debattene her inne fremstår fort som barriereklatring og selvforsvar av jordvoller vi rettmessigst hevder eierskap til. Gjerne med Gud på vår side, som Bob Dylan sågar skrev en sang om.

Jeg slutter nesten aldri å forundres over hvilke perspektiver som kommer til syne i mange kristnes argumentasjon både for og i mot. Ofte i realpolitikk og nesten like ofte i lokalpolitikk. Såpass at både felleskapsfølelse og likhet ofte utfordres og kanskje ofres. Dermed er bekymringen målbåret.

Skulle det kanskje være mulig å finne frem til et teologisk sunt og livskraftig dogme? Noe som forenet fremfor splittet? Noen synes Israel er fellesnevneren? Er du ikke for, er du imot - så får alt annet være. Før man vet ordet av det har både fellesskap og teologi blitt sprengt i fillebiter, og man står egentlig bare igjen med munnhuggeri.

Hva er da et godt utgangspunkt for teologisk dialog og sammenføying? Kanskje Paulus ord i Gal. 6,7: Gud lar seg ikke spotte...

Så kan vi stå der og lure på hva nettopp disse ord betyr. Jeg vil mene at all sunn teologi vil finne svaret i Gal. 6,15:

"For i Kristus Jesus betyr hverken omskjærelse eller mangel på omskjærelse noen ting, men en ny skapning".

Jeg står fast i denne teologi, og oppfordrer alle til å ta en liten husrengjøring og teologisk gjennomgang. Her er det ikke snakk om hverken tidshusholdning, etnisitet, land eller andre teologiske plikter for å blidgjøre Gud.

Gå til innlegget

Ananias og Saffira

Publisert rundt 2 år siden

Tektsten finner vi Apg. 5, 1-11. Tanken er ikke å fortelle dere hva dere skal mene eller tro ut fra denne tekst. Men jeg er interessert i å høre hva dere tenker om og rundt denne tekst. (Jeg besvarer ikke, men leser etter evne). En invitt med andre ord. Mitt privilegium er oppbrukt i og med tekstvalg. Skulle jeg tilføye noe som helst, måtte det være at denne hendelse ikke ble dementert eller bortforklart noe sted ellers i nytestamentet.

Den første kirke. De første kristne. Man skulle tro det var jubel og halleluja hele veien. Men så dukker Ananias og Saffira opp. Det får meg til å undres: Hva kan vi lære av denne pasasjen? Feel free og slipp tanken og tastaturet løs. Vær gjerne kreativ og prøv å knytte historien om Ananias og Saffira opp mot nåtid.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
18 dager siden / 1210 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
24 dager siden / 1206 visninger
Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
6 dager siden / 1025 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
10 dager siden / 850 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 627 visninger
Humanismens hellige skrifter
av
Didrik Søderlind
nesten 2 år siden / 578 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere