Johan Rosberg

Alder: 9
  RSS

Om Johan

Upolitisk korrekt, eller kanskje politisk ukorrekt? Sannheten om den så fører til helvete, Påpeker gjerne unisonismens empiriske latterlighet.

Følgere

For en tid siden grep jeg fatt i motorsagen og gjøv løs på et 15-20m høyt grantre som ruvet over både mitt eget og naboenes hus. Det var ingen lettvindthet over det.

Tenk deg et 15-20 meter høyt og velvokst grantre som luter/har sine tunge grener lutende feil vei. Det ruver over hustakene på en bakketopp bak husene. Hver gren er så tung at du ikke ser syne på å prøve å løfte den. 6-7m lang. Jeg har har ikke regnet på hvor mye et slikt grantre veier, men 4-5 tonn er vel kanskje realistisk? Hvis hver av de store grenene nederst veier et sted mellom 50 og 100kg hver?

Uansett: Jeg visste hva som kom til å skje hvis dette treet ramlet feil vei. Da ville det knust enten mitt eget hus til pinneved, eller en av de to naboenes hus tilsvarende. Hva gjør man da når man er fast bestemt på å bli kvitt denne grana som står der og truer? Om den ikke faller for motorsag, så sørger kanskje neste storm for at grana faller. Granen må ned. 

Neste spørsmål blir da: Overlate det til proffene? De som har gjort det før og som har forsikringene i orden. Jo, det hadde kanskje vært det lureste: Å overlate dette problemet til de med forsikringene i orden. Treets beskaffenhet ville nok hevet pulsen til enhver proffesionell. Alt var galt. Grana lutet og hadde tyngdepunktet feil vei. De store grenene strakk seg mot mitt og naboens hus. Et rett kutt og tyngdekraften hadde sørget for at både mitt og/eller naboens hus hadde blitt knust. Men vi hadde i det minste hatt en forsikring - trefellerens "proff" forsikring.

Hva har dette med teologi å gjøre da? Vel: Når jeg leser, hører og erfarer hva folk forkynner (på sine egne måter), så lurer jeg ofte på om de er klar over hva slags vekt/byrde og potensielt skadeomfang de lefler med. Og som jeg var inne på: Det blir litt lettere om man har en slags forsikring, men hvem i huleste er solvent når det kommer til dogmatikken? Jeg tror man skal være nokså virkelighets/sannhetsfjern for å utstede en blankofullmakt på egne vegne.

Dog synes denne tendens til dogmatisk skråsikkerhet å leve i beste velgående. Som fariseernes harnisk, utøses bibelvers over en lav sko i den tro at man faktisk er solvent og har den nødvendige myndighet. Gå og fell et stort tre er mitt råd. Et tre som har stått der i 50 år. 100 år. Et tre som har vokst seg stort under Guds himmel og solens stråler. 100 år uten teologiske krumspring eller sinnets tilkortkommenhet. Det veier 4-5 tonn og knuser det som ligger under. Det være mitt eget eller naboens. Lek med tyngdekraften på samme måte som dogmatikken.

Gå til innlegget

Debatt og debatt

Publisert rundt 2 måneder siden

2-3 år siden jeg postet. Siden dengang synes det meste å ha gått nedover. Jeg har ikke lest ett eneste VD-innlegg på 2-3 år. Det er plenty nok av udugelige menere rundtom. Respondentene er ofte mye mer verdt. Nå er det på kanten til å være verdiløst (for min egen del).

Ja, hvor meget bedre var det ikke før? Hvor man kunne poste noe, og få direkte feedback.  En kunstform i seg selv.

Nå? Jeg vet ikke. Det synes stein dødt.

Gå til innlegget

Hvor ble Satan av?

Publisert over 1 år siden

That ole devil called love, sang Alison Moyet for noen tiår siden. Jeg synes mye av den "kristne" debatt foregår som om det eldgamle problem aldri har eksistert. Vi lirer gjerne av oss noen hyggelige bibelvers og skjenker gjerne litt virtuell kirkekaffe til hverandre mens vi forsøker å enes om en slags konsensus. Alternativt skyter vi på hverandre som om vi var vandrende blinker. Jeg antar det siste er en poulær sport. Jeg under meg dog over dette: Vi tyr gjerne til å linker og andre lettastelige virkemiddel for å fremme vår versjon av sannheten, men få om noen lurer på hvor djevelen lurer rundt i detaljene.

Vi forsøker kanskje å tekkes både Gud og hvermann, og i iveren klarer vi å postulere det mest absurde i Guds navn. Man skulle nesten tro at man var fanget i det internettske "likes-fenoment", og hvor man sover godt om man har gitt Gud og de utvalgte bibelversene en "thumbs up".


Så, hvor lurer Satan rundt i disse dager? C.S. Lewis var en skarp iakttager, og sporet that ole devil i sin samtid. I disse dager synes denne evne å være svekket. Alt synes å være både godt og sant  - bare å linke eller henvise til ett eller annet som passer og klinger bra.


Virkelig? Sant? Min fredagstanke er som følger: Alle snakker om Gud som om de har fått en åpenbaring og følgelig ikke kan motsis, selv om ingen synes å kunne enes om noe som helst. Derfor er jeg faktisk mer interessert i hva folk skriver om Satan.

Gå til innlegget

Thermogeddon

Publisert rundt 2 år siden

For en sommer det har vært! Herlig sier vi alle i kor. Ja, nesten alle. Ikke bøndene. Det er rett og slett krise. Et realt slag under beltestedet hva livopphold gjelder. For oss som jobber i oljeindustrien, offentlig sektor eller servicenæringen så handler det fort om hva vi kan ha på brødskiven - i den grad er noen brødskive å oppdrive...

Ok, jeg tipper det er mange som har sett mer værmeldig enn vanlig de siste månedene. Det gjorde vi også i fjor, men da var det nedbørsrekorder som slå ned rundt oss. Det var også et litt skremmende værår med omtrent like dårlige vilkår som 2018 for mange bønder.

Jeg har de siste dager lett etter og sett dokumentarer/foredrag som bringer litt mer lys over hva som skjer - og det skjer overalt. Derfor ønsker jeg å bringe link til et veldig viktig og forklarende foredrag som kaster lys over det som skjer bak værmeldingen. Synd at informasjon som dette ikke er mer aktuelt i massemedia - vi får bare bittesmå bruddstykker hvis vi ikke aktivt leter oss frem på egenhånd. Vel verdt å bruke 1 time på å se gjennom.

https://www.youtube.com/watch?v=U2FxJelkAtI

 

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere