Johan Rosberg

Alder: 7
  RSS

Om Johan

Upolitisk korrekt, eller kanskje politisk ukorrekt? Sannheten om den så fører til helvete, Påpeker gjerne unisonismens empiriske latterlighet.

Følgere

Ananias og Saffira

Publisert 30 dager siden - 1486 visninger

Tektsten finner vi Apg. 5, 1-11. Tanken er ikke å fortelle dere hva dere skal mene eller tro ut fra denne tekst. Men jeg er interessert i å høre hva dere tenker om og rundt denne tekst. (Jeg besvarer ikke, men leser etter evne). En invitt med andre ord. Mitt privilegium er oppbrukt i og med tekstvalg. Skulle jeg tilføye noe som helst, måtte det være at denne hendelse ikke ble dementert eller bortforklart noe sted ellers i nytestamentet.

Den første kirke. De første kristne. Man skulle tro det var jubel og halleluja hele veien. Men så dukker Ananias og Saffira opp. Det får meg til å undres: Hva kan vi lære av denne pasasjen? Feel free og slipp tanken og tastaturet løs. Vær gjerne kreativ og prøv å knytte historien om Ananias og Saffira opp mot nåtid.

Gå til innlegget

SSB, Meyer og Jensen - You're fired

Publisert 5 måneder siden - 783 visninger

For mye Møllers tran, eller hva det nå var. Plutselig har vi fått såpeoperaen midt i fanget. Nå trenger vi ikke lenger flire lett bekymret over Trumps eskapader "over there". Jensen har funnet tonen...

Meyer har et veldig godt poeng når hun i pressekonferansen påpeker betydningen av å ikke være avhengig av finansministerens politiske gunst. Det vi nå er vitne til er slik jeg ser det, en bittelitt mildere variant av maktkampen og samrøret vi har sett i Donald Trumps kjølvann.

 

Alle skylder selvsagt på alle. Nyheten er kanskje at vår finansminister har nådd realityserienes lavmål, og tydd til "You're fired" på riksdekkende media. Dette uten at vi kjenner til begrunnelsen og bevegrunnene fra finansministerens hold.

 

Dette begynner å bli så "red-neck" og hillbilly, at jeg faktisk begynner å bli bittelitt politisk redd. Kan vi virkelig ha en finansminister som så til de grader tyr til metoder vi hittil bare har ledd lett forkastelig av? Ønsker vi virkelig å bevege oss mot dagens Washington? Et Washington som kanskje mer enn noe annet fikk forklart for kristne velgere hva Urias post gikk ut på. Spicer. Meyer. Jeg vet sannelig ikke...

Gå til innlegget

Dispensjonalisme til glede og besvær

Publisert 7 måneder siden - 397 visninger

Når usynlige tråder snører nettet lurer man gjerne på hvorfor det lugger. Jeg bor på et sted hvor Plymouth-brødrenes arv stadig øver innflytelse uten at den jevne troende og fellesskapssøkende forstår hvorfor ting er som de er...

 

Derfor tenker jeg det er på tide å slippe lyset til, og se om læren og arven tåler belysning. Men jeg trenger hjelp. Det finnes knapt noe mer utilfredsstillende enn å studere ting man finner irrelevant eller uviktig for egen del.

Derfor ber jeg alle som har interesse om å bidra til å kaste lys over "problematikken". Spesielt tror jeg tanker rundt et sentralt vers er til hjelp for å forstå dybden i problemet. Tenker da spesielt på: 1 Kor. 13,10:

Men når det fullkomne kommer, da skal det som er stykkevis ta slutt.

Dette verset har vært brukt som argument for at det er Bibelen som er det fullkomne (mitt tillegg: ...og evnen til å lese og å forstå ikke i like grad?), og at nådegaver og tjeneste som vi leser om i den tidlige kirke ikke lenger gjelder.

Hvorfor er dette viktig? Jeg tenker at et kristenliv uten en form for tjeneste vil slukke både ånd, tilhørighet og gode gjerninger. Jeg tenker at tjeneste henger ubønnhørlig sammen med med dype erfaringer som mening og verdi. Hva sitter man igjen med hvis menighetslivet hverken inspirer eller gir noen mening eller verdi? Det vil si: Hvis man ikke har annet enn en interessant utlegging av ordet å komme med? Denne dyrkingen av det skriftlige kaster skygger langt inn i sjelen på oppriktige troende som kanskje trodde at budskapet var aktiv respons - med hele legemet og eiendelene. Guds tempel.

Hvor meget jeg enn avskyr ordlek og retorisk hykleri, så kommer jeg ikke utenom denne gang. Skal vi tjene og være ordet lydig uten å se til individet? Var det ordets og Jesu egentlige misjon?

Håper på innspill og dype tanker da denne tradisjon holder hele øen i bånd og reservasjon. Det gode ser ut til å måtte våges.

Gå til innlegget

Fra levra - eller mangelen på...

Publisert nesten 2 år siden - 685 visninger

Jeg kan i ærlighetens tjeneste ikke påstå å rapportere fra annet enn hva jeg finner i nettopp ølglassets bunn.

Sånn erre bare. Det er ferie, og jeg rapporterer kortvarig fra ølglassets bunn:

Nylig er både Erna og Støre i media med muslimske lederes ansvar for helvete på jord. Samtidig pågår republikanernes landsmøte i Cleveland.

To tomater gikk langs veien. Den ene ble påkjørd, hvorpå kommentaren, hey, ketchup falt.

Fra bunnen av ølglasset rapporteres det ironisk ingen grunn til bekymring. Like dumt = lik vekt.

Gå til innlegget

Erdogan og løvetann

Publisert nesten 2 år siden - 406 visninger

Going bananas synes etterhvert relevant i betegnelse. Tyrkias "strong man" går nå etter Gülen som selveste ondsakpens rot. Omtrent så "far out" som det kan bli etter Atatürks arv.

Going bananas synes særdeles relevant. Erdogan har allerede kontaktet amerikanske styresmakter om utlevering av Gülen. Kerrys tilsvar om bevis synes mer enn passende. "Overløperne" lynsjes allerede i "gatene".

Sannsynligvis er dette er viktig tidspunkt å markere revir. På tide å gi Erdogan er klart signal: Led eller gå stille av. Man må være idiot og stormannsgal på størrelse med gresskar om man ikke ser den hårfine balansen man selv bedriver.

Tyrkere må nok ta inn over seg hva slags rolle de har havnet i. De er midt i sausefatet akkurat nå.

Med nød og neppe fikk Erdogan pleaset Putin og Israel før flammene oppstod innenfra. Hvorfor skulle statsledere være mer unnskyldt?

Det er en ting å være leder for landet. Noe annet er det å forsøke å diktere alt og alle rundt med feberaktige fantasier. Nå må noen roe gyttene, og fortelle hva som står på spill.

Hvem, hva, hvor? Det er det store spørsmålet akkurat nå. Vi trenger neppe å håpe på Brende. Svakere utenriksminister kan jeg ikke minnes.

Uansett: Det er ikke særlig pent å se på at makta rår når blir så dumt som dette.

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Runar Foss Sjåstad kommenterte på
Ser du ulven?
12 minutter siden / 9019 visninger
Ove K Lillemoen kommenterte på
To sider av samme lov.
25 minutter siden / 347 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
To sider av samme lov.
rundt 1 time siden / 347 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
To sider av samme lov.
rundt 1 time siden / 347 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
To sider av samme lov.
rundt 1 time siden / 347 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
To sider av samme lov.
rundt 2 timer siden / 347 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
To sider av samme lov.
rundt 2 timer siden / 347 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Gud hade en man, hans namn var Josef
rundt 2 timer siden / 179 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Ser du ulven?
rundt 2 timer siden / 9019 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
To sider av samme lov.
rundt 3 timer siden / 347 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Tanker om kirketilhørighet
rundt 3 timer siden / 313 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Tanker om kirketilhørighet
rundt 3 timer siden / 313 visninger
Les flere