Roger Christensen

Alder:
  RSS

Om Roger

Følgere

Publisert over 1 år siden
Johan Rosberg – gå til den siterte teksten.
That ole devil called love, sang Alison Moyet for noen tiår siden

Og Bille Holiday noen tiår før det igjen. Devil i den sangen er tydeligvis en metafor, det er kjærligheten det synges om.

Gå til kommentaren

Publisert over 1 år siden
Roald Øye – gå til den siterte teksten.

De rakettene er selvfølgelig et helvete for de som bor i de aktuelle områdene. Men sikkerhetspolitisk og i antall døde og sårede kan de ikke måle seg med prøvelser Israel har vært utsatt for før.  Og vi kan trygt si at de gjengjeldes. 

Gå til kommentaren

Publisert over 1 år siden

Det virker noe merkelig å snakke om et stormløp mot Israel når landets posisjon er sterkere enn på svært lenge. De har alltid vært den sterkeste militærmakten i regionen, men de fikk seg en støkk i 1973. Utfallet av krigen i 1948 var vel ikke opplagt. På 70- og 80-tallet kunne sterke geriljagrupper fra PLO angripe både militære og sivile mål. Araberstatenes sterkeste storpolitiske støttespiller, Sovjetunionen, har for lengst klappet sammen. De forferdelige selvmordsbombene som skjedde ukentlig en periode har i stor grad opphørt. 

Enkelte amerikanske presidenter har forsøkt å legge en demper på noen israelske ambisjoner. Nå er det slutt på det også. Donald Trump har flyttet ambassaden til Jerusalem, noe ingen andre presidenter har ønsket. Den israelske bosetterpolitilken har ikke alltid vært så populær i Washington, men nå er det stille. Det er til og med snakk om å stenge PLOs kontor i Washington som har ligget der i over 20 år. USA har anerkjent PLO som forhandlingspart helt siden 80-tallet, nå er det tydeligvis slutt på det også.

Det er selvfølgelig mulig at Israels og USAs sololøp fører til et stort tilbakeslag, det er tross alt mange mennesker som berøres av det. Men for tiden er det alt annet enn et stormløp.

Gå til kommentaren

Publisert over 1 år siden

Det israelske politiet vil tiltale Netanyahu for økonomiske misligheter, det ser ut som de også er en del av stormløpet.

Gå til kommentaren

Publisert over 1 år siden
Roald Øye – gå til den siterte teksten.
Ja, den handler om alle dem som på sitt vis,  verbalt eller ved  handling fosøker å forpurre oppfyllelsn av Guds løfter til jødene om et løftesland, Kanaan. 

Hvis de bibelske profetiene skal gå i oppfyllelse må vel noen være antagonistene i historien?

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere