Marita Synnestvedt

Alder: 61
  RSS

Om Marita

Magistergrad i klassisk arkeologi. Forfatter av "Freak! Satan er veien til sannheten og livet" og "Blogghore! Ett år på VG-blogg".

Følgere

Publisert over 3 år siden

Jeg er i utgangspunktet for en grønn politikk - særlig med tanke på dyrevelferd - og kan tenke meg langt flere grønne "lus" på toppen, bare de sprer grønske og står fast på de verdiene velgerne har gitt sine stemmer til.

Jeg har stor sans for reell blokkuavhengighet - og mener man må kunne orientere seg mot høyre, sentrum eller venstre, avhengig av sak. Frp har ikke urett i alt de mener og vil gjøre. Det samme med Rødt - og selvfølgelig alle andre politiske partier. Det verste jeg vet, er imidlertid at man legger valgprogrammet til side, bare for å få lov til å være en av "gjengen". Slike politikere mister i hvert fall fort min tillit.

Jeg antar at andre partier er utsatt for det samme som jeg mener MDG er. F eks Frp; hvor mange kamelflokker har Siv Jensen måttet spise, for å få lov til å leke med Erna? Hva har Trine Skei Grande måttet gi avkall på , for å få et ord med i laget?

La oss heller få lov til å ta stilling til sak ved hjelp av en personlig stemmeknapp (app), uten å måte gå omveien om politikere som tydeligvis setter hensynet til sin egen karriere foran velgernes tillit.

 

Gå til kommentaren

Behandling av romfolk

Publisert over 3 år siden

Takk for innspill. 

jeg oppfatter de unge jentene som om de på jobb, når de selger blader, hvilket de vitterlig er. Jeg har også sett at de har tatt av seg de lange skjørtene og skautene, når de er ferdig med arbeidsdagen. Under kostymene ser man helt vanlige klær og helt vanlige, til dels pene, unge jenter. Jeg har også sett dem røyke og snakke i smarttelefonen. Lutfattige er de derfor ikke.

Jeg har ved to anledninger vært i Romania og har fått seg og høre hvordan det har seg med romfolk der. Noen er rike, andre er fattige. Det kan se ut som om de organiserer seg i storfamilier (klaner). Det rumenske samfunnet tolererer ikke tiggere. Der blir de vist vekk. Klærne de stjeler fra UFF og Frelsesarmeen (jeg har selv sett dem stå på hodet ned i containerne) selges i bruktforretninger i Romania. 

Jeg er som tidligere nevnt prinsipielt i mot forbud, men ønsker ikke at Oslo skal grises til av tiggere som ikke plukker opp etter seg . Derfor ser det ut til at vi må gi de rette instansene ressurser til å fotfølge dem og ta dem i de situasjonene de begår en ulovlighet. F eks campe i naturreservater, snike på trikken. Så får vi nesten ta det derfra, med tanke på lover og rettigheter. 

Gå til kommentaren

Politisk korrekthet

Publisert over 3 år siden

Jeg trenger ikke så mange kommentarer. Det viktigste er å bli lest. Jeg vet også at mange ikke tør/vil uttrykke seg, av frykt for å bli oppfattet som  politisk ukorrekt. Det var derfor jeg foreslo Kardemommeby. 

Selv i Kardemommeby, som er sosialdemokratenes hovedstad, går det faktisk ikke an å oppføre seg absolutt som man selv vil. Det stilles krav, også til dem som står utenfor samfunnet.

Jeg får ofte høre at "neimen det må vi bare tåle, så rike som vi er. Vi trenger faktisk å få dette utslaget av fattigdom slengt midt i fleisen". Snakk om å sette ting på hodet!

Jeg for min del er i så måte glad for at jeg er relativt bereist, også til fattige områder på kloden. Og vet du hva: De fleste av de fattigste hadde også kommet i harnisk, dersom noen andre, enda fattigere, hadde griset til deres nærområder. Fattigdom er heldigvis ikke synonym for skittenferdighet.Gå til kommentaren

Bading uten kroppspress

Publisert nesten 4 år siden
Geir Wigdel – gå til den siterte teksten.
Jeg lar meg i alle fall ikke irritere av badetøyets lengde, men gleder meg over badingens sunne utfoldelse.

Jeg er helt enig med deg. Hovedsaken er at badetøyet er funksjonelt og godkjent, dersom man bader i et innendørs basseng.

For meg er det uaktuelt å gå i bikini. Iført badedrakt føler jeg meg som min egen bestemor. Jeg føler meg mer vel (og elegant) i noe litt mer tildekkende. Ikke fra topp til tå, men sånn cirka midtveis. Gjerne i et noe hold-in-stoff. 

Gå til kommentaren

Badedrakt-tvang

Publisert nesten 4 år siden
Hva hvis man er tvungen til å ikle seg heldekkende badedrakt?

Jeg liker ikke tvang. Jeg synes man bør få kunne kle seg som man vil - innenfor sømmelighetens grenser.

Når det gjelder barn hender det ofte at de vil ha på seg klær som ikke passer i den aktuelle situasjonen. Da må foreldrene trå til og forklare dem hvorfor de må kle seg slik og ikke slik. Det gjelder særlig på vinteren. Barn vil ha på seg mye mindre klær enn temperaturen tillater. 

For ikke så mange år tilbake var det en heftig debatt hvorvidt småjenter burde gå i bikini eller ikke. De har jo ingen pupper å vise frem. Vel kan de saktens nøye seg med en badebukse, men helst vil de jo ha noe som er litt mer prinsesseaktig. Det betyr volanger og stash. 

Når det gjelder jenter som eventuelt blir tvunget inn i heldekkende bafedrakter, får de gjøre som jeg gjorde med ullbuksen min i sin tid. Jeg tok den av og la den i postkassen før jeg gikk til skolen. Og hentet den der før jeg gikk inn. 

Foreldre og barn vil alltid være uenig om påkledning. Når det gjelder voksne kvinner får vi anta at de er modne nok til selv å ta opp kampen. Selv foretrekker jeg å være tildekket og å sitte i skyggen. Med solhatt og solbriller. Meg om det. 

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
24 dager siden / 1498 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
4 dager siden / 1254 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
15 dager siden / 1093 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
11 dager siden / 993 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 817 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
rundt 1 måned siden / 482 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
20 dager siden / 453 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere