Ragnhild Mestad

Alder: 50
  RSS

Om Ragnhild

Spaltist i Vårt Land

Følgere

Takk for initiativet

Publisert over 2 år siden

Jeg selv er en av kvinnene som skriver i Vårt Land og på Verdidebatt mer uregelmessige mellomrom, men som sjelden gidder å følge debattene på Verdidebatt. Den debatten er nemlig spammet av en liten gruppe menn, som stort sett går i repeat. De interesserer seg kun for et svært snevert spenn av temaer. 

Hva skal så til for at jeg skal finne debatten interessant? 

Jeg tror at den må variere mer tematisk, den må utdype og gi bedre innsikt. Jeg tror også redaksjonen en bør bruke "lesetips" mer systematisk, som en overfor også sa. 

Selv begynte jeg å skrive for Vårt land etter å ha blitt sterkt oppfordret av tidligere redaktør Morken. Jeg vet ikke om jeg ville ha hevet meg på en konkurranse, eller om jeg vil gjøre det nå. 

Takk for initiativet, Alf Gjøsund! Noe må i hvert fall gjøres for å bedre denne siden.

Gå til kommentaren

Publisert over 2 år siden
Daniel Krussand – gå til den siterte teksten.

Du sier en ting som er sant ovenfor, nemlig at kvinner og menn er ulike. Det er derfor vi trenger både kvinner og menn i kirken, både i lederskap, blant ansatte og frivillige. Fordi kirken trenger de ulike egenskapene som kvinner og menn bringer inn. 

Når det gjelder teksten du bringer inn, så sjekk en gang til om ikke den omhandler råd til  kristne kvinner som gift med menn som ikke tror?  Vi vet fra dagens Midtøsten at kvinner følge mannens religion. Her er det konkrete råd til kvinner som har valgt å bryte med denne skikken, nemlig å bli kristne til tross for at mannen har en annen tro. De utfordres til ydmykhet, for ikke å skape unødige konflikter. Paulus sier også at hvis slike forhold ikke går, så er skilsmisse en mulighet. 

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden

Takk!

Gå til kommentaren

Publisert over 3 år siden

Takk skal du ha!

Gå til kommentaren

Forsvar for diakonien

Publisert over 5 år siden

Godt innlegg som viser dilemmaet i diakonien. Jeg har lyst til å svare Morken, at det er derfor, altså pga dilemmaene han påpeker, at kirken har institusjonalisert og organisert diakonien. Dette for at det skal være mer rettferdighet i forhold til hvem som får hjelp, og at en har har et mer langsiktig fokus på hjelpen. Takk!
Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
11 dager siden / 2976 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
8 dager siden / 1633 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1466 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
9 dager siden / 1344 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
14 dager siden / 1077 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
19 dager siden / 652 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere