Per Knutsen

Alder:
  RSS

Om Per

Følgere

KrF: Det er ikke «samma ka» for alle.

Publisert 5 måneder siden

Jeg var 10. Oktober på KrF-møte i Trondheim hvor Hareide og Bollestad var innledere. De argumenterte for hver sin anbefaling når det gjelder hvilke partier Krf skal søke regjeringsamarbeid med. I sine sluttinnlegg understreket begge at de vil støtte partiet videre uansett hvilket regjeringsalternativ det ekstraordinære landsmøtet 2. November valgte. De skulle bli i partiet «samme ka» eller «okke som».

Jeg kan ikke si det samme. Og det tror jeg gjelder mange av de som utgjorde 9,5% nedgang i valgoppslutning for KrF fra 1997 til 2017.

Jeg er en av de som en gang meldte meg ut av partiet pga partiets valg av samarbeid mot høyre. Jeg har likevel stemt KrF ved de stortingsvalgene de har gått til valg på å danne en  sentrumsregjering. Men jeg har stemt på andre partier ved de siste valgene hvor Krf har gått til valg på å støtte en høyreside som inkluderer FrP.

Mange nye KrF medlemmer og stigende galluptall tror jeg avspeiler at mange som har forlatt partiet pga støtten til Høyre-FrP, etter Hareides tale har fått en ny tro på at KrF igjen kan bli et parti de kan identifisere seg med og støtte. 

For å uttrykke støtte til Hareides retningsvalg, har jeg og mange andre etter Hareides tale meldt oss inn i KrF.

Men til forskjell fra Hareide og Bollestad, gjelder hverken «samme ka» eller «okke som. Hvis KrF velger å gå for regjeringssamarbeid med dagens H-V-FrP - regjering, vil jeg umiddelbart  melde meg ut av partiet. Og jeg tror ikke mange som utgjorde nedgangen i oppslutning fra 13,7 til 4,2 %, vil vende tilbake til et KrF som går inn i en borgerlig regjering med FrP.

Et landsmøte som støtter Hareide tror jeg er KrF’s siste sjanse til å overleve og vokse som et  kristendemokratisk sentrumsparti.


Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere