Peter Svet

Alder: 44
  RSS

Om Peter

Tro, refleksjon og samfunn... Er opptatt av de dype refleksjonene, men som samtidig er nære. Opptatt av å finne elefanten i stua - å snakke sant om livet. Er også opptatt av godt språk i formidlingen av dette.

Følgere

Selvsagt er det arv

Publisert over 7 år siden

Det er nå i 2012 ingen andre som er relevante arvtakere til å overta OKS enn Thomas Åleskjær. Han har helt klart alle de rette kvalifikasjonene.

Men det er jo selvsagt arv. For det er ikke slik at det ikke har vært andre med tilsvarende kall og talenter i OKS de siste 20 årene som kunne fylt de samme skoene.

De kunne fylt de samme skoene dersom de var gitt den samme oppfølgingen og opplæringen som Thomas har fått av Åge. Thomas sa det jo selv på visjonssøndagen "Jeg har fått den beste lederopplæringen jeg kunne ha fått av pappa".

Betyr det at det er feil at Thomas overtar? Nei, i dag er han den rette personen. Men å si at det ikke har med arv og genetikk å gjøre er helt feil, for det er selvsagt det.

Men det viser jo bare at OKS = Åleskjær Ministry, og at de som vil være med i menigheten må forholde seg til det. Men det er jo en lemfeldig omgang med det nytestamentelige menighetsbegrepet.

Årsaken til at mange etablerte menigheter har gått bort fra en slik arvtakermodell for lederskifte er jo at det borger for maktmisbruk. Om det er en dyktig leder som har ledet en menighet, så betyr ikke det at lederen han utpeker takler all makten.

Så la oss bare håpe at Thomas takler det ansvaret han nå gis. For han gis mye eneveldig makt.

Gå til kommentaren

Publisert over 8 år siden
Roger Aak – gå til den siterte teksten.

Men derfra til å plages over hva slags bås noen måtte plassere meg i, er meg knekkende likegyldig, så lenge jeg selv vet hvor jeg tilhører.

DET er jeg enig med deg i...

Gå til kommentaren

Re: Egentlig er det nok

Publisert over 8 år siden
Lars Randby – gå til den siterte teksten.

At man spør noen om de er religiøse. For oss som ikke er det trenger vi ikke mer enn svar på det. Så kan man heller grave videre om man ønsker å vite hvilken religion folk bekjenner seg til eller hvilken rettning av religionen de følger. Men jeg vil anta at da har de fleste av oss ikke-religiøs ramlet av for lenge siden.

Derav blir vel på mange måter spørsmålet om personlig kristen eller ikke personlig kristen noe som stort sett har mening eller ikke-mening for de kristne.

Og der er du egentlig ved mitt poeng. Vi er først og fremst mennesker!

Jeg føler meg priviligert som har en tro, mens andre ser ikke noe poeng ved å ha det.  Men i møtet med andre mennesker vil jeg først måles etter hvordan menneske jeg er, ikke hvilken tro jeg har.

Når det er sagt, vil jeg synes det er rart å ikke vite hvilken tro ens venner har - på lik linje med at du vet hvor de bor og hvor mange barn de har.

Troen er for meg en selvfølgelig del av livet...

Gå til kommentaren

Re: Å bekjenne Jesus for menneskene

Publisert over 8 år siden

Å nei, da misforstår du meg. Det er jo nettopp fordi jeg ønsker å være tydelig på min tilhørighet til Kristus at jeg ikke vil være en "personlig kristen". Jeg har i praksis ikke vanskelig for å kalle meg en kristen, og alle rundt meg vet godt at jeg er en kristen og aktiv i kristne sammenhenger.

Men det er blitt letter for meg å være tydelig på mitt ståsted når jeg har fjernet meg fra det kollektive begrepet "personlig kristen".

Den motsatte fallgruven er "Jeg er ikke kristen, bare tror på jesus". "Nei til religion, ja til Jesus". Jeg håper jeg kan leve et sted midt mellom. Et sted der jeg først og fremst er menneske og samfunnsborger, dernest et Guds barn.

Merkelappen personlig kristen gjør risikoen stor for at jeg blir båssatt sammen med personer jeg ikke er meningsfeller med...

 

Gå til kommentaren

Først og fremst menneske

Publisert over 8 år siden

Mitt poeng er at man først og fremst er menneske. Og for meg som mennesket er det helt naturlig å tro. Vissheten om Gud er lagt dypt ned i meg. Ved å sette en merkelapp på troen min, så lager jeg et skille mellom meg og "de andre". Og det vil jeg ikke.

For jeg vil være et menneske, samfunnsborger, far, bror, sønn, kollega - med en tro. Ikke først og fremst en kristen, men først og fremst menneske.

Det var det Gud skapte meg til å være, i sitt bilde...

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
21 dager siden / 1816 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
13 dager siden / 1585 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
22 dager siden / 1565 visninger
Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
20 dager siden / 1484 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
12 dager siden / 1387 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
15 dager siden / 1342 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
10 dager siden / 1245 visninger
Stolthet er undervurdert
av
Magne Nylenna
25 dager siden / 1162 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere