Svein Inge Olsen

Alder: 56
  RSS

Om Svein Inge

Anarkistisk liberal konservativ hypokonder med legeskrekk. Er redd for det meste og tør alt som ikke er farlig. Har skrevet bøker om Setesdalskjempa, Kris Kristofferson og gitt ut dikt på 40 årsdagen. Har også vært redaktør for diktantologi om fraflytting og gitt ut slektsbok fra Loppa. Er svoren fotballtilhenger med Start og Sheffield United som favorittlag. Har arrangert flere festivaler og konserter og stått bak plateutgivelser som ”Falne Engler – Kris Kristofferson på norsk”. I august kommer Fight Apathy, en dobbelutgivelse til støtte for Protestfestivalen, en 10 år gammel festival han lever og ånder for. Har skrevet en rekke artikler og bok/plateanmeldelser i aviser, som Vårt Land. Gammel nærradiomann fra 80-tallet, med ekte kjærlighet for alt som handler om 70-tallet. Forkjærlighet for gamle westernfilmer, country og bluesmusikk og kakao med krem. Er gift og har 3 barn på 16, 4 og 1 år. Bosatt på palmekysten. Jeg vil være litt til og fra her hvor den mest aktive perioden nok er på høsten og vinteren. Med to små barn og ansvaret for en festival i september tar det veldig mye tid.

Følgere

Publisert nesten 3 år siden
Tore Olsen – gå til den siterte teksten.

Jeg oppfatter ikke at jeg har svart på det, siden jeg fortsatt lurer på det. Synd er blitt upopulært å snakke om, så kanskje er forklaringen at menighetene i dag, tretti år etter siste vekkelse, er mest opptatt av å ha trivelige og oppbyggelige samlinger.

Gå til kommentaren

Forlatt

Publisert over 3 år siden

Dilemmaet er velkjent. Skal man gifte seg eller bare leve sammen. Lever man bare sammen og lar være å tenke kan man hver dag be om tilgivelse. Alle Synder jo ubevisst. Gifter man seg gjør man en bevisst handling. Et annet dilemma. Er man skilt dør man statistisk tidlig viser statistikk. Ingen vil dø tidlig. Man blir rådet til å gifte seg igjen. Et tredje dilemma. Har man møtt den store kjærligheten bør man egentlig bare gi henne et nei, for statistisk sett er det kvinnen som skiller seg i 75% av tilfellene. Det betyr at du risikerer å bli alene resten av livet hvis hun skiller seg. Du kan ikke styre over et annet menneske så ved å gifte seg utsetter du deg for skilsmisse.

Så er det dette med en god Gud da. Vil egentlig en god Gud at du skal leve ensom og forlatt og ha det grusomt. Kanskje ende med å ta ditt eget liv? 

Ha en god dag :) 

Gå til kommentaren

"stjålet"

Publisert nesten 4 år siden

Barnetrygden har stått stille i årevis. Sånn sett har staten tatt penger fra småbarnsfamilier, ifølge Willoch. Det er retorikk slik Isak her stiller spørsmål.

Selvsagt er barnetrygden noe som er gitt i utgangspunktet, men det er demokratiets midler. Sånn sett kan man gjerne bruke ordet "stjålet" uten at det blir feil. Når Willoch kan, så kan jeg.

Men det mest forunderlige er den forenklede måten å tenke på som Tina Bru her utøver. Ja, man kan bytte barnetrygden med gratis SFO, men hva skal da barneforeldre med barn over SFO-alder ha å leve på, når trygd eller en inntekt er for lite? Det er i alderen 10 til 18 barn koster mest. 

Gå til kommentaren

Se til mennesker

Publisert nesten 4 år siden

Jeg nevnte det bare for å slippe oppfølgende spørsmål som at "du må ikke se på mennesker, men på Gud". Det ville jo ikke vært uvanlig på ei kristen nettside å få servert noe sånt....... litt som da jeg var med i TV2-dokumentaren Hypokondere for ti år siden. Blant alle tilbakemeldingene var det en som irriterte meg. Det var ei dame som sa at "jeg trengte jo ikke å være redd, er jo bare å tro på Jesus". 

Klart man ser på mennesker, klart man kan være redd. 

Gå til kommentaren

Pascal

Publisert nesten 4 år siden

Det jeg opplevde på 80-tallet var veldig sterkt, og for meg som har levd med dødsangst hele livet var det en befriende periode. Må også si at jeg siden da har opplevd mange hendelser som kan oppfattes som noe mer enn tifeldigheter. Bønnesvar kalte vi det den gang. Kanskje har det vi gjorde og opplevde vært til hjelp på mange områder. Når troskrisen kom inn skjedde det av flere grunner. Jeg er fullstendig klar over at man ikke skal se til mennesker, i en "åndelig sammenheng", men evangelisten som sto bak vekkelsen viste seg senere å ha svært mørke sider. Ulf Ekmans overgang til katolisismen, en retning han så på som antikrist den gang, gir jo åpenbart god grunn til refleksjoner. 

Likevel er det sånn at livet er meningsløst, som det også står i Bibelen. Alt er tomhet. I den sammenhengen når man også er hypokonder klamrer man seg til noe som gir mening. Pascal var en uvanlig filosof fordi han sa at "jeg vil heller tro at Gud finnes og så ta feil, enn å tro han ikke finnes og så ta feil". Feigt vil nok noen hevde, men det betyr lite hva andre mener. De fleste store filosofer og tenkere er ateister. Nevne Freud, Foucalt, Feuerbach, Nietzsche, Santayana, John Stuart Mill, Richard Dawkins, Bertrand Russell, Bertold Brecht, Ayn Rand, David Hume, Albert Camus, Sigmund Freud og Noam Chomsky.

Pascal og William Blake har mye fornuftig å si etter min mening. 

 

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
23 dager siden / 5562 visninger
Kreftens krigsmetaforer
av
Aud Irene Svartvasmo
21 dager siden / 3743 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
22 dager siden / 1344 visninger
Nå må vi stå sammen
av
Berit Hustad Nilsen
17 dager siden / 1232 visninger
Småprathelvetet
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
8 dager siden / 1203 visninger
Skal vi forby det vi ikke liker?
av
Paul Leer-Salvesen
17 dager siden / 1111 visninger
HVILKEN ELEFANT?
av
Rikke Grevstad Kopperstad
6 dager siden / 1101 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
7 dager siden / 1042 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere