Asbjørn Bergs1g

Alder: 6
  RSS

Om Asbjørn

Musikk og data, nysgjerrig på og interessert i mennesker. Profilbildet er tatt hjemme i stua :)

Følgere

Politikere Personlig Ansvarlig for 41 overfallsvoldtekter?

Publisert nesten 3 år siden - 339 visninger

Kan politikere personlig stilles til ansvar/ eller medansvarlig for 41 overfallsvoldtekter, gjenvoldtekter av mindreårige jenter, vold og drap ....noe som kom med det mulitkulturelle eksperiment, som noen har vært sterke pådriver for  (uten særlig utredning eller vurdringer i forkant) Er det noen vet om det finnes hjemmel i Norsk Lov for å stille disse til ansvar, rettslig?

Gå til innlegget

Vellykka Integrering ?

Publisert over 3 år siden - 1263 visninger

Norge er som kjent bygd opp på "lønn etter innsats" F.eks...det er noe vi har med oss fra barndommen da vi fikk lommepenger mot at vi gjorde noe hjemme, vasket, småjobber hjemme, gikk på butikken for mamma....etc.. Slik har vi lenge fått det inn med morsmelka at "lønn følger innsats" ...en forberedelse på voksenlivet. Det gjelder å viderformidle dette til den nye generasjon. Jeg jobba på grasrota, som Miljøterapeut i boliger for mindreårige stor-Oslo, vi var ca 50 % norsk og 50% innvandrere som jobbet i boligene for mindreårige 14-18 år som kom til Norge uten foreldre. Dette er et eksempel på at vedtatte politikk hemmet oss som miljøterapeuter å utføre vår jobb, som var integrering. Da boligene ble satt i drift forelå det politiske vedtak om diverse forordninger knyttet til integreringen. Jeg nevner Et som er av stor betydning for de fleste mennesker i Norge....Penger....i dette tilfelle lommepenger. Dette høres vel banalt med tanke på de store linjer, men det er ofte de små som danner de store. Guttene fikk i 2011...1500,- kr pr mnd i kontant pluss 1000,- satt direkte på bank (som de også disponerte) altså 2500,- i lommepenger og gjorde minimalt for dette i forhold til hva tilsvarende ungdom i Norge gjør for lommepenger.

Jeg gjorde i samme tidsrom en undersøkelse på internett, av svarene var det kun 1 norsk ungdom som hadde over 1000 kr i mnd (1200) i aldersgruppen 14-16 som Vi hadde i våre boliger. Vi, Alle de Ansatte med avdelingsleder fra Somalia i spissen mente at det var de ansatte som burde ha fullmakt over disse pengene. På denne måten kunne vi som grunnlønn gi et mindre beløp og premiere/rose endret atferd med et beløp. "det eneste disse guttene forstår er pengespråket" sa avdelingsleder der i all fall 2 av guttene kom fra samme land som han. Vi ble altså hindret/hemmet av politiske vedtak å gjøre en god jobb, guttene var vanskelig å motivere. Hvorfor? vel, de fikk jo topp lønn fra første stund for å si det på den måten, uten å yte noe. Hadde vi altså kunnet starte på et mindre mnd beløp i hendhold til det som da var vanlig i Norge, så kunne vi også brukt penger som en motivasjonsfaktor, for dette med penger det forstod guttene..... Fagkonsulenten spurte meg da jeg sluttet...Hvorfor, du er jo så godt likt med din Finnmarks være måte .....vel sa jeg....jeg kan ikke være med kriminalisere disse ungdommene...åååå??... Jo, når disse forlater boligene som 19-20 åringer så har jeg lært dem "I Norge er det lønn uten innsats, slik er ikke det virkelige liv og jeg kan ikke inngå i et system som formidler slikt" Hun ble taus......

Gå til innlegget

Å spole tilbake....

Publisert nesten 5 år siden - 205 visninger

Du har vært bort i det, og jeg. Noen ganger skjer det bare, alt blir feil fra første kontakt. Forleden var jeg innom skattekontoret fordi jeg ønsket å forhøre meg om mulighetene for å få noe lavere skatteprosent. Jeg fortalte jeg hadde søkt elektronisk på Skatteetaten og fått avslag. Damen bak skranken holdt et lenger innlegg til meg hvorfor jeg ikke kunne det, hadde med diverse punkter og disposisjoner i selvangivelsen å gjøre, så det var ikke mulig. Jeg stusset på flere utsagn og argumenterte i mot, etter 10 min frem og tilbake med argumenter forstod jeg at vi var i hvert vårt år. Jeg mente å få nedsatt % for inneværende år, mens hun snakket om 2012 og innlevert selvangivelse. Merkelig hvordan slike misforståelser kan føre til frustrerte argumenter og tendering til irritasjon.

Ved en annen anledning startet jeg en samtale med et menneske og bare noen setninger ut i samtalen merket jeg at denne var nærmest fientlig innstilt til meg og skulle lissom ta meg, og jeg lurte fælt hva det var mens vi fortsatte samtalen, men den tydelige irritasjon og motargumentene fra den jeg snakket med fortsatte. Plutselig slo tanken meg....vi spoler tilbake og tar det fra start, dette blir helt feil, er det ok?

Noen ganger er det kanskje sterkt nødvendig å gjøre det for at ikke alt skal komme helt skjevt ut....altså å spole tilbake.......vi burde kanskje gjort det litt oftere også her på VD.....

Gå til innlegget

Hvorfor blande Gud opp i det?

Publisert rundt 5 år siden - 393 visninger

Synes en del mennesker bedriver det man kaller ansvarsfraskrivelse og bruker Gud som en unnskylding. Tar et eksempel....mange kristne sliter under nikotin. ..i og med at det i en del av kristne forsamlinger bllir sett på som galt, eller ikke optimal livsførsel. Som en av gutta boys sa det:  " jeg skal slutte å røyke, men venter på at Gud skal løse meg fra det".......hvorpå det bare spratt ut av meg. "hvorfor skal du blande Gud opp i dette"...er jo bare å slutte ?

Poenget er at noen bruker Gud som en unnskyldning. Plages man av nikotin så er det bare å ta i bruk hjelpemidler og slutt og ikke bland Gud opp i alt. Mange kristne har og blir provosert at dette utsagnet, for andre blir det en psykologisk hjelp. Yessss !! , jeg kan jo slutte. Slik er det også i andre deler av livet...du kan hviss du vil eller ønsker det, men kom ikke her å legg ansvaret på Gud ...

Hjelp til selvhjelp er vel også et ord man bruker....for tar du første skrittet i det du står i så kommer hjelpa  :)

Gå til innlegget

UTROSKAP

Publisert over 5 år siden - 802 visninger

Undersøkelser viser at det er en stor grad av utroskap blant par i dag, og ofte knyttet til spesielle situasjoner ...f.eks julebord, eller andre happenings. Dette synes og ha blitt mer vanlig enn for noen ti år siden. Noen innleder også som følge av slikt et sexuelt forhold til den man har vært utro med.

Aktuell Situasjon:  En venn av deg har fortalt at han/henne har vært utro mot partneren etter et julebord, og derpå hatt en sexuell relasjon til vedommende en tid, det vil si de har hatt sex en del ganger over en tidsperiode. De ble enig om å kutte denne relasjonen etter noen mnd, og livet gikk tilbake til det normale med den de var gift med, noe som var en lettelse for dem begge da en slik kombinasjon ga mange etiske og personlige problemer og var i grunnen ikke noe å bygge på.

Dilemma:          

Hva bør de gjøre nå, de har jo "syndet" mot den de "Lovet troskap i gode og onde dager".... skal de fortelle partneren om det de har gjort, eller holde munn å lære av dette.

Stikkord:  Dersom vi bekjenner våre synder (feiltrinn) så blir vi tilgitt !!

...hvorfor/hvorfor ikke...ordet fritt......  ----->

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Profetisk eller politisk?
av
Erling Rimehaug
6 minutter siden / 11 visninger
0 kommentarer
MDGs skjebnevalg
av
Berit Aalborg
rundt 4 timer siden / 140 visninger
0 kommentarer
Riv kirkens pyramider
av
Gunnar A Nordby
rundt 9 timer siden / 173 visninger
2 kommentarer
Skilles og møtes er håpets sang
av
Per Arne Dahl
rundt 9 timer siden / 180 visninger
0 kommentarer
Talenten
av
Trygve Skogrand
rundt 9 timer siden / 141 visninger
0 kommentarer
Jo, Listhaug er politiker
av
Arne D. Danielsen
rundt 9 timer siden / 312 visninger
8 kommentarer
Ute av verden
av
Andreas Ribe
rundt 11 timer siden / 1212 visninger
1 kommentarer
Ikke frykt
av
Joel Halldorf
rundt 12 timer siden / 338 visninger
3 kommentarer
HVEM HAR SKYLDA?
av
Levi Fragell
rundt 12 timer siden / 451 visninger
7 kommentarer
Smart kirketrim
av
Vårt Land
rundt 12 timer siden / 146 visninger
0 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Anders Ekström kommenterte på
Endens tid
10 minutter siden / 1708 visninger
Kjetil Mæhle kommenterte på
Endens tid
19 minutter siden / 1708 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Er dåpen nødvendig til frelse?
21 minutter siden / 423 visninger
Leif GuIIberg kommenterte på
Endens tid
38 minutter siden / 1708 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Er dåpen nødvendig til frelse?
41 minutter siden / 423 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Jo, Listhaug er politiker
42 minutter siden / 312 visninger
Kjetil Mæhle kommenterte på
Endens tid
rundt 1 time siden / 1708 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Endens tid
rundt 1 time siden / 1708 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Endens tid
rundt 2 timer siden / 1708 visninger
Arne D. Danielsen kommenterte på
Jonas håper fortsatt på sentrum
rundt 2 timer siden / 1096 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Endens tid
rundt 2 timer siden / 1708 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Endens tid
rundt 2 timer siden / 1708 visninger
Les flere