Odvar Omland

Alder: 95
  RSS

Om Odvar

Engasjert i kristelig virksomhet. For tiden formann i Kristent Mannsarbeid.Er leder av styret i stiftelsen Blå Kors Drammen. Totalavholdende siden 1950. Tidligere rådmann og har innehatt forskjellige kommunale og fylkeskommunale tillitsverv - vært vararepr. til Stortinget

Følgere

Mannen som vil snu Krf-skuta

Publisert 5 måneder siden

En som har sagt det han egentlig mener. Knut Arild Hareide (KrF). Høstens omstridte leder. Også på min facebookside har han trådt ofte fram. Fremstår som en rakrygget kar som RIKTIGNOK har «skapt to KrF-leire»

 Satt og fulgte på TVskjermen i går kveld det ekstraordinære fylkesårsmøte i Telemark KrF. Som tidigere Telemarking var jeg selvsagt spesielt interessert hvor veien bar. Jeg opplevde debatten som sindig og disiplinert og som endte med en avstemning  etter samme prinsipp som ved kommunevalg. Altså forholdstallsvalg. Venstresiden hadde noen få flere stemmer enn høyresiden. Valgsystemet ga  tre delegater på hver siden og  - slik jeg oppfattet det -  uten bundet mandat til landsmøtet 2. november, der veivalget avgjøres.

 Berømmer Telemark KrF for god avvikling av årsmøtet. Det bør være et mønster for de fylkesårsmøtene som  ennå ikke har blitt avholdt.  Man fikk også en oppfatning av forsamlingen at de ønsket «fred og forsoning» - i en samlet flokk når de delegatene går fra hverandre 2. november.   Og som på sine respektive steder fortsatt vil kjempe for sine ideer gjennom det partiet de er glad i.  . Jeg vil gjerme rope hurra for «MINE TELEMATKINGER.»

Gå til innlegget

Skudd for baugen

Publisert 5 måneder siden

Jeg leser om historiske linjeskifter. Jeg leser om felles kjøreregler. Jeg leser om å forandre for å bevare. Alle tre er overskrifter som dreier seg om Høyre og KrF. Min enkle oppdagelse fra jeg i 1950 ble «politisk våken» og til dags dato er min erfaring at de to partiene egentlig har vært «hjertevenner» ved flere anledninger.

Og jeg har også i mitt politiske liv som lokalpolitiker og fylkespolitiker, og også litt som sentral politiker, hatt et meget godt øye til Senterpartiet. En allianse mellom disse tre partiene – H, Sp og KrF – vil være en ønskestilling for meg. Men jeg er ikke blant dem som roper hurra for at Sp har valgt venstresiden. Jeg roper heller ikke hurra for at Knut Arild Hareide har nesa si vendt mot venstresiden.

For sikkerhets skyld er det kanskje greit at KrF får kjøreregler når veien framover skal stakes ut under det ekstraordinære landsmøtet 2. november – slik KrF-ideologen Erik Lunde skriver i Vårt Land 2. oktober. Men jeg vil også heie på et innlegg i samme avis av sentralstyremedlem i KrF, Tove Welle Haugland. Hun skriver at tiden er overmoden for at KrF søker makt og innflytelse for tydeligere gjennomslag. Å jobbe for en sentrumsregjering med Ap, med støtte fra SV, er en altfor høy pris å betale. Et risikoprosjekt med KrFs livsrett som innsats.

Gå til innlegget

Hvilken vei?

Publisert 6 måneder siden

Jeg tenker på våre kristne norske røtter – Jeg leser om historisk linjeskifte -Jeg leser om felles kjøreregler - Jeg leser om å forandre for å bevare. Alle tre er overskrifter som dreier seg om Høyre og KrF.

 Min enkle oppdagelse fra jeg i 1950 ble «politisk våken» og til dags dato er min erfaring at de to partiene egentlig har vært «»hjertevenner» ved flere anledninger. Og jeg har også i mitt politiske liv som lokal-politiker fylkespoliltiker og også litt som sentral politiker hatt et meget godt øye til Senterpartiet. En allianse mellom disse tre partiene H, Sp og KrF vil være en ønskestilling for meg. Men er ikke av de som roper hurra for at Sp har valgt venstresiden. Jeg roper heller ikke hurra for at Knut Arild Hareide har nesa si vendt mot venstresiden. I midlertid lever den norske styringsmodellen så sterk i alle politiske partier at respekten bør høyeste grad være tilstede for hverandres valg. Ennten man velger venstre- eller høyresiden. For sikkerhets skyld er det kanskje greit at KrF får kjøreregler når veien framover skal stakes ut i forbindelse med det ekstraordinære landsmøte< 2. november – slik KrF-ideologen Etrik Lunde skriver i sin artikkel i Vårt land. Men jeg vil ikke unnlate å heie på et innlegg i samme avis av sentralstyremedlem i KrF, Tove Welle Haugland. Hun skriver at tiden er overmoden for at KrF søker makt og innflytelse for tydeligere gjennomslag. Å jobbe for en sentrumsregjering med AP , med støtte fra SV har altfor høy pris og er et risikoprosjekt med KrF`s livsrett som innsats . Jeg føyer til: Fare for et skudd for baugen.


Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere