Christian Festø

Alder: 5
  RSS

Om Christian

Følgere

Relevant erfaring, ytring og samfunn.

Publisert rundt 4 år siden

Alle mennesker har følelser. Ikke bare de som velger å ytre seg.

Bør samfunnets individer bruke sin rett til å ytre sine ideer og visjoner, om forhold som beviselig krever faktisk fysisk erfaring, hvis de selv ikke innehar denne erfaringen? 

Er det videre etisk holdbart av ytrende individer som ikke bærer relevant erfaring å benytte ulike vitenskapelige observasjoner, filosofi, historie, sosialantropologi etc som del av sine ide og visjonsbaserte argumenter? Psykologi brukes sjeldent. Dog det referes titt og ofte til noen andre med psykologisk innsikt eller relevant utdannelse men den referertes erfaring kan jeg ikke huske at det regelmessig pekes på. Ikke at det ikke finnes altså.

Religiøse tilhengere som holder med de ulike tolkninger der det spesifiseres forskjellige skrift-tolkninger som etterfølges av ulike årsaker har jo andre insentiver for sine ytringer og bør sees i et noe annet lys. Så lenge de ikke benytter seg av elementer nevnt i avsnittet over. (her vil det nok melde seg gråsoner av ulik art og relevans)

Mange har tanker om mennesker som er annerledes enn dem selv fordi de gjør seg andre erfaringer. Og det er jo ikke alle som velger å ytre seg om det de ikke vet noe som helst om selv om de er svært betenkt, forrykt eller bekymret. Men de som velger å ytre seg om det de ikke vet noe som helst om påvirker jo også totaliten. Akkurat sånn som de som vet hva de snakker om påvirker totaliten når de velger å ytre seg.

Alt i alt så påvirker ytringer samfunnets totalitet. Og det altså uavhengig av ytrers erfaring, ståsted og selvbevissthet.

Å ytre er energikrevende og det kan ofte bli en langtekkelig greie. Det gjelder jo også i mindre grad lytting og observasjon. Men det siste er vesentlig lettere å håndtere konstruktivt om man skulle komme på avveie.

 

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
20 dager siden / 2872 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
25 dager siden / 2008 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
8 dager siden / 1082 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
21 dager siden / 601 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
6 dager siden / 552 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
rundt 1 måned siden / 520 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere