Erik J Augestad

Alder:
  RSS

Om Erik J

Følgere

Hei Siv,

Publisert nesten 6 år siden

Spørsmålene dine er veldig fine, men du vil ikke få særlig mange ærlige svar fra kristne her fordi alt for mange av dem er dobbelt-moralske.

Saken er at objektiv moral ikke finnes og i den grad en kristen er moralsk så er det ikke på grunn av sin tro eller bibelen, men fordi hun er et tenkende menneske. Bibelen er full av amoral og hver gang en kristen blir konfrontert med denne umoralen, forsøker vedkommende alltid å avskrive eller unnskylde saken.

All moral er i praksis situasjonsbestemt.

Gå til kommentaren

Løland

Publisert nesten 6 år siden

Jeg ser du ikke har kommentert min kommentar, men "som prest" bør du kunne svare på følgende:

Hvem er mektigst av gud og djevelen ? Hvordan begrunner du svaret ditt ?

Gå til kommentaren

Kan noen svare på dette ?

Publisert nesten 6 år siden

Før man kan diskutere sex i en kristen samenheng og kritisere sekulære sider av sex, bør noen kunne svare på dette enkle spørsmålet: Hva er den seksuelle lavalderen ifølge bibelen ? 

Gå til kommentaren

Intet er hellig, Løland

Publisert nesten 6 år siden

En ting, en bok, eller et fenomen bli ikke hellig fordi noen sier det eller mener det. Det at kristne eller andre religiøse mener og sier at noe er hellig er en avledningsmanøver og en unnskyldning for å slippe kritikk og spørsmål ved det dere tror på.

 Du må gjerne tro at det er din oppgave  å møte "enhver rådende kultur med det kritiske lys evangeliet kaster over både samtidskulturen og Bibelens tekster." Men siden jeg mener du bygger denne kritikken på løgner og en gammel bok som ikke er noe annet enn en samlig fantasinoveller, blir din kritikk kun tåkeprat.

Det at du "som prest mener det er en hellig oppgave.", blir bare komisk før du beviser denne helligheten og ikke bare antar den. Du må også bevise hvorfor jeg som ateist og anti-teist, skal bry meg om det du holder hellig. Siden du, i likhet med alle prester før deg, med all mulig sannsynlighet, ikke vil klare å gjøre det, fortjener du, som dine forgjengere å bli stemplet som en «surmulende fari-seer» ?

Men jeg er villig til å gi deg en sjanse til å forsvare deg.

Gå til kommentaren

Jeg kritiserer ALLE mono-teistiske religioner

Publisert nesten 6 år siden

Det blir galt å si at INGEN kan kritisere islam på bakgrunn av min kommnetar. Mitt viktigste poeng er at det at kristne kritiserer islam, fra et religiøst standpunkt, er direkte dobbelt-moralsk og viser enda en fare ved kristendommen og kristne.

Dere kristne er særdeles arrogante og egoistiske i deres kritikk av islam og andre religioner. Dere har hverken rett til det eller noe som helst god begrunnelse for det; hverken i filisofien eller virkeligheten.

Du har rett i at jeg tror på "noe", men dette "noe" er ikke en gud, så derfor kan min religionskritikk aldri bli religiøs. Det er mitt hovedpoeng i min kritikk av dere kristnes kritikk av islam.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 2 måneder siden / 3588 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
14 dager siden / 1235 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
20 dager siden / 889 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
12 dager siden / 830 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 713 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
12 dager siden / 635 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
24 dager siden / 568 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere