Morten Christiansen

Alder: 7
  RSS

Om Morten

Ateist, eksistensialist, moralsk relativist i den form at jeg mener at man selv konstruerer sin egen moral og at den ikke har noen annen legitimitet enn i den grad den får aksept hos andre.

Følgere

Publisert over 1 år siden
Sigurd Eikaas – gå til den siterte teksten.
Det ville vært interessant om andre menn  ville fortelle hva de følte da de opplevde at noen kvinner nektet å håndhilse på dem.

Personlig så spiller det ingen rolle for meg. Jeg er vant til kulturer der man ikke håndhilser på hverken menn eller kvinner, og selv der det er en forskjell på menn og kvinner, så ville det ikke registrere seg på radaren som noe jeg skulle kaste bort følelser på. 

Personlig er jeg er imot utrykk eller kulturelle utslag som setter kvinnelig seksualitet i en negativ særstilling, og jeg er imot kulturelle uttrykk som sier at menn ikke kan kontrollere seg hvis ikke kvinner dekker seg til eller ikke håndhilser. Lever likevel godt med at mange er forskjellig fra meg og har ulike verdier.

Det som er tema her er at en offentlig ansatt representerer staten og noen grunnleggende verdier. Som likebheandling. Så i det yrket så må ens atferd gjennspeile dette.

Gå til kommentaren

Publisert over 1 år siden
Are Karlsen – gå til den siterte teksten.
De som har en «forstyrrende» samvittighet, får holde seg på sidelinjen.

Det er et krav om likebehandling ja. Der to interesser er i motsetting så vil man måtte velge. F.eks må muslimske taxisjåfører ta passasjerer med førerhund, selv om hunder er et urent dyr. En blind skal ikke måtte be om en sjåfør som er villig til å ta med førerhund, de som kjører taxi må ta med det i betraktningen når de velger yrke.

Det betyr at samvittighet kan ha en pris. F.eks så synes jeg bruk av tvang i psykiatrien er problematisk, så jeg kan vanskelig jobbe på en akuttavdeling. Det gjør markedet mitt for arbeid mindre. Dersom jeg skal jobbe på en akuttavdeling med mulighet for tvang, så kan jeg ikke si at det får alle andre ta seg av, jeg har samvittighet.

I en jobb som lærer med kontakt med foresatte og barn så skal menn og kvinner likebehandles. Det er en offentlig verdi. Så får man selvsagt på privaten velge hvordan man hilser.

Gå til kommentaren

Publisert over 1 år siden
Are Karlsen – gå til den siterte teksten.
Ellers bærer dommen preg av en generell nedlatenhet overfor religionens betydning for individet. Den åpner vei for en tilsvarende behandling av kristnes etikk og moralkodekser når anledningen byr seg

Helt riktig. Den jobben har vi allerede tatt og den fortsetter. F.eks fastleger og abort.

Gå til kommentaren

Publisert over 1 år siden
Men her er det jeg ofte savner at vi klarer å se oss litt lenger enn vår egen nesetipp, og vise velvilje til å forstå at vi skarve 5 millioner nordmenn ikke er de eneste i verden med mange skikker og mange måter å forstå seg selv og omgivelsene på :D

Jeg har jobbet med flyktninger, og det er iblant disse heller ikke en enighet om hva som ligger bak en skikk. Det noen sier er en skikk bygget på respekt, sier noen andre flyktinger at er en undertrykkende skikk som de lider under.

Så hva ligger bak en tanke om at en man ikke får ta en kvinne i hånden, men det er uproblematisk med en annen mann? Hvorfor er et håndtrykk med en kvinne så intimt? Hva betyr det for kvinnens rolle i samfunnet?

Hva tenker man om kvinner da som gir menn et håndtrykk? Hva dersom en søster eller en kone gir menn håndtrykk?

Kan det være Britt Margrethe, at vi begge trenger å se lengre enn vår egen nesetipp? At spørsmålet er litt mer komplekst en vi begge tror? Kanskje du ikke kan ta det noen sier er respekt for god fisk? Kanskje, uansett hvilken skikk vi ser på, så vil de som utfører den tro at den er god, likevel ser vi skikker som vi ikke kan gå med på. Igjen, håndtrykk er ikke det mest graverende, men det er en skikk som skiller på menn og kvinner, og det er ankepunktet i denne debatten med et utgangspunkt om at kvinner ikke skal bli undertrykt eller måtte forholde seg til menns æreskodeks og bluferdighetsregler på deres vegne.


Gå til kommentaren

Publisert over 1 år siden

Synes tanken om at det var djevelens siste skjulested sier mye om intensjonen med "frelsen". Fri meg fra de som mener godt.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
9 dager siden / 2965 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1705 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
6 dager siden / 1576 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
6 dager siden / 1110 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
12 dager siden / 1061 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
17 dager siden / 642 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere