Morgan Lindstrøm

Alder: 62
  RSS

Om Morgan

Følgere

Katteinfluensa

Publisert rundt 1 år siden - 357 visninger

Et utbredt problem hos katter er det svært smittsomme viruset som populært kalles "katteinfluensa", eller "katteherpes". Hos veterinærer får man gjerne vite at det ikke er noe å gjøre med problemet. Men det ser ikke ut til å være helt korrekt.

Jeg har en katt som er angrepet av "katteherpes" (Feline Herpes, Rinotrachitis). Det er ikke morsomt å se på. Jeg har for lengst spurt veterinæren vi benytter om ikke man kan bruke antivirale midler, f.ex. Valtrex (aciclovir), slik som for mennesker smittet av Herpes simplex virus. Men veterinæren sier det samme som det sies på nettstedet til Dyreklinikk.no: "det finnes ingen behandling mot katteinfluensa".

Jeg er en som har vanskelig for å godta at ting er umulig før alt er sjekket og prøvd. Så jeg har selvfølgelig søkt jeg litt på nettet rundt problemstillingen. Jeg har funnet at i Storbritania behandles feline herpes med øyedråper kalt TFT. Det benyttes også Zovirax, som er en aciclovir-holdig salve som også brukes av mennesker. Men det viktigste: I tillegg benyttes Famclovir (Famvir), som er et medikament beslektet med aciclovir.

Kilder:

Davies - Feline Herpes Virus (FHV-1)

International Cat Care - Feline herpesvirus (FHV) infection

En forskningsrapport, der det hadde blitt registrert gode resultater ved bruk av aciclovir, dukket også opp:

PubMed.gov - Efficacy of topical aciclovir for the treatment of feline herpetic keratitis

Aciclovir benyttes også i Danmark.

Til slutt fant jeg en rapport om sammenlignende forskning mellom aciclovir og beslektede preparater. Her er konklusjonene som følger:

"The most remarkable effect was observed for cidofovir and ganciclovir. None of the products were toxic for CRFK cells at antiviral concentrations."

"The capacity to reduce the number of plaques was most pronounced for ganciclovir, PMEDAP and cidofovir. Adefovir and foscarnet were intermediately efficient. Acyclovir was least efficient."

Kilde:

In vitro comparison of antiviral drugs against feline herpesvirus 1

Så forskning viser at aciclovir driver virusaktiviteten tilbake. Men annen forskning viser at ganciclovir virker ennå bedre!

Derfor finnes det åpenbart behandlingsmuligheter for katteinfluensa!

I Felleskatalogen finner man Ganciklovir i form av et produkt med navn "Cymevene". Jeg håper jeg får veterinæren vår til å gi resept på dette.

Behandlingen kan ikke utrydde herpesviruset for godt, men kan redusere plagene viruset medfører i betydelig grad. Når behandlingen reduserer herpesvirusets aktivitet, kan man også oppnå å øke kattens livslengde, fordi "femti prosent til 60 prosent av katter med feline herpes dør av sykdommen" når den får operere uhemmet (Lysin for Feline Herpes).

Gå til innlegget

Hjerneskading som underholdning

Publisert over 2 år siden - 4607 visninger

Jeg er litt forundret over at så mange har uttrykt så stor begeistring for boksing rundt kampen med Brækhus-dama. Selv syns jeg det er uestetisk/usivilisert med underholdning der mennesker slår hverandre til blods. Men det er ikke det det handler om.

Det er fastslått at all sport som medfører slag mot hodet kan føre til alvorlige hjerneskader – Chronic traumatic encephalopathy (CTE). Omfattende informasjon finnes her:

Artikkelen stadfester at det ikke bare er harde slag som resulterer i sår/blåmerker som kan være fatale – men også (spesielt gjentatte) slag som ikke etterlater nevneverdige synlige spor:

A putative biomarker for CTE is the presence in serum of autoantibodies against the brain. The autoantibodies were detected in football players who experienced a large number of head hits but no concussions, suggesting that even sub-concussive episodes may be damaging to the brain. The autoantibodies may enter the brain by means of a disrupted blood-brain barrier, and attack neuronal cells which are normally protected from an immune onslaught. Given the large numbers of neurons present in the brain, and considering the poor penetration of antibodies across a normal blood-brain barrier, there is an extended period of time between the initial events (head hits) and the development of any signs or symptoms.

Et tilsynelatende harmløst slag kan altså i verste fall trigge utvikling av en hjerneskade som først blir synlig etter mange år.

I mine øyne er det underlig å tillate en sport som i praksis handler om å gi konkurrenten permanente hjerneskader, som altså fører til at pasienten aldri blir frisk på tross av langvarig og kostbar behandling. Hvis man fullt ut forstod konsekvensene av dette, ville man antagelig miste lysten til å slå andre mennesker i hodet for moro skyld – hvis man ikke er en psykopat da, som ikke bryr seg om annet enn egen suksess.

Det er også spesielt at myndighetene plutselig tillater en sport som har vært forbudt i Norge på bakgrunn av nøyaktig de samme problemstillingene som jeg viser til:

Dette er de tingene jeg tenker på hver gang jeg ser mennesker få et slag mot hodet, uansett hva som er årsaken. Da da blir boksing lite underholdende å se på.

Hvis man i tillegg har møtt pasienter med permanente hjerneskader fra slag, kan jeg garantere at noe av det siste man vil være med på å påføre et annet menneske er akkurat dette.

Se også:

Gå til innlegget

How can I keep from singing

Publisert rundt 5 år siden - 1082 visninger

http://www.youtube.com/watch?v=MM8mOKfxmWw

God Jul! :-D 

Gå til innlegget

Om "Profetien" av Jonathan Cahn

Publisert over 5 år siden - 558 visninger

Hermon forlag har gjort den "bragd" å oversette Jonathan Cahn’s “The Harbinger” til norsk, under tittelen "Profetien". I skrivende øyeblikk reklamerer de for den på toppen av VDs forside.

Det er nok mange som kommer til å lese den – selv om det ganske sikkert er vel så fruktbart å la være. Før man svelger innholdet i Cahn’s bok, er det imidlertid antagelig konstruktivt å kikke litt på hva kritikerne sier. Her er noen av dem:

Gå til innlegget

Mest leste

Hareides nødvendige veivalg
av
Ole Paus
3 måneder siden / 81208 visninger
Et barn er født, et barn er dødt
av
Magne Raundalen
rundt 2 år siden / 44398 visninger
Etter fallet kommer hevnen
av
Berit Aalborg
11 måneder siden / 35390 visninger
Stormløpet mot Israel er i gang.
av
Roald Øye
8 måneder siden / 28689 visninger
Kanten av klippen
av
Åshild Mathisen
10 måneder siden / 22803 visninger
Et sosialt ­eksperiment
av
Bent Høie
5 måneder siden / 22429 visninger
Sympati med skinke
av
Ane Bamle Tjellaug
4 måneder siden / 21031 visninger
Mens vi sover
av
Erik Lunde
11 måneder siden / 20326 visninger
Ord er handling
av
Hilde Frafjord Johnson
4 måneder siden / 19378 visninger

Lesetips

Stygt og trist fra Amundsen
av
Rune Berglund Steen
rundt 7 timer siden / 224 visninger
Kan døden gjøres enkel?
av
Jan Willy Løken
rundt 7 timer siden / 39 visninger
Sanksjonene dreper
av
Even Sandvik Underlid
rundt 7 timer siden / 50 visninger
Om å gjøre seg forstått
av
Ole Kristian Karlsen
rundt 16 timer siden / 62 visninger
Keiserens nye klær
av
Marte Yri Evensen
rundt 16 timer siden / 217 visninger
Må bli et prestisjeprosjekt
av
Gunn Marit Helgesen
rundt 16 timer siden / 163 visninger
Norge trenger flere barn
av
Linda Hofstad Helleland
rundt 16 timer siden / 114 visninger
Mens vi venter
av
Trygve Svensson
1 dag siden / 509 visninger
Forebyggende samlivstiltak
av
Trond Sæthren
1 dag siden / 392 visninger
Les flere

Siste innlegg

Naive Oslo
av
Erling Rimehaug
rundt 1 time siden / 69 visninger
Forfølgelse - nøkkelen til vekkelse?
av
Thor Ivar Hornnes
rundt 7 timer siden / 93 visninger
Mangelfull kritikk
av
Per Eriksen
rundt 7 timer siden / 81 visninger
Stygt og trist fra Amundsen
av
Rune Berglund Steen
rundt 7 timer siden / 224 visninger
Kan døden gjøres enkel?
av
Jan Willy Løken
rundt 7 timer siden / 39 visninger
Sanksjonene dreper
av
Even Sandvik Underlid
rundt 7 timer siden / 50 visninger
Andakten på NRK
av
Einy Rendal Elgsæther
rundt 9 timer siden / 92 visninger
HVA SKAL VI MED NÅDEN?
av
Rikke Grevstad Kopperstad
rundt 9 timer siden / 139 visninger
Feil å stemple som antisemittisme
av
Hans Morten Haugen
rundt 9 timer siden / 56 visninger
Les flere