Bente Nymoen

Alder: 48
  RSS

Om Bente

Gift 4 barns mamma. Utdannet som Sykepleierm og Veileder. Tidligere jobbet på sykehjem,fengsel og hj.spl. Skriver om mangt og mye, i min blogg Mamma4 ,skriver artikler for mammanett.no og tenker nå å blande meg litt borti her også. Blogg:http//:bente-mamma4.blogspot.com

Følgere

Tid til Kjærlighet

Publisert over 8 år siden

Kjærlighet ja.Hva er nå det? Det blir ikke helt det samme svaret nå kjenner jeg som for noen år siden . Flott å være nyforelsket ,men den ekte kjærligheten som vokser seg til i ekteskapets med- og motvind betyr mer. Men så var det tid nok da.

 

Kjærlighet ja.Hva er nå det? Det blir ikke helt det samme svaret nå kjenner jeg som for noen år siden .
Flott å være nyforelsket ,men den ekte kjærligheten som vokser seg til i ekteskapets med- og motvind betyr mer.
Men så var det tid nok da.
Tid til å se og lytte til den man er sammen med.
Tid mellom barn som skal følges opp, viktige jobber og et hus som skal ivaretas.
Kanskje er vi kravstore til hva som skal til for å holde liv i kjærligheten og forelskelsen?

De små ting som en klem når man drar på jobb,at han stryker deg på ryggen når han går forbi deg, eller å kunne ta en felles lunsj på kafe`en gang iblandt.
For meg betyr det langt mer enn å skulle planlegge barnevakt, stresse seg avgårde for å nå et hotell i vettug tid og skynde seg hjem dagen etter så svigers kommer seg hjem fort nok.Nei takk!! Blir bare stress av det. Pengene forsvinner også, og da sitter jeg der med dårlig samvittighet for alt jeg kunne kjøpt til ungene istedenfor. Det kalles morskjærlighet visstnok;)

Det er den kjærligheten vi gir hverandre i hverdagen som er viktig.Men  for all del.Jeg kunne gjerne sett at vi hadde en helg alene litt mer en en gang annenhvert år. Dratt på en rolig sted med spa og gode turmuligheter.
Og for deg som er ungdom , så skal du vite at følelsene og behovet for nærhet og kjærlighet ikke svinner med årene:) Så ta vare på evnen til å gi og motta kjærlighet.
Husk at om du ikke evner å være glad i deg selv,Respektere deg selv, og anse deg selv som betydningsfull  så kan du heller ikke forvente at andre skal gjøre det.
TA VARE PÅ HVERDAGEN SAMMEN

Gå til innlegget

Hun forteller om graviditeten og venter spent Reaksjonen er ” Om du fullfører dette så gjør du det alene altså. Jeg skal IKKE bli pappa. Det ville ødelegge livet mitt og ikke minst hindre meg å få den jobben jeg vil ha. Jeg håper virkelig du forstår det, hvis ikke så..”

Kvinnen finner ut at hun er gravid. Hun skal fortelle det til kjæresten som hun er så glad i og er spent på hva han sier. De har jo ikke vært sammen så veldig lenge. Men han sier han er veldig glad i henne

Hun forteller om graviditeten og venter spent
 Reaksjonen er ” Om du fullfører dette så gjør du det alene altså. Jeg skal IKKE bli pappa. Det ville ødelegge livet mitt og ikke minst hindre meg å få den jobben jeg vil ha. Jeg håper virkelig du forstår det, hvis ikke så..”


Du tenker kanskje at det er da ingen som sier sånt. Men det er det. Mange opplever å få lignende reaksjoner. Hva gjør man da? Skal man gjøre som han sier og avslutte svangerskapet og håpe han er mer klar om et år eller to?

Man kan vel trygt si at selv om svangerskapet var totalt uplanlagt så vil kvinner som opplever dette bli sjokkert, såret og kanskje kjenne på at hun er lite verd der og da.

Noen ganger kan menn reagere med panikk ved et uplanlagt svangerskap. Kanskje gjør kvinnen det også i starten, men her skriver jeg om situasjoner der kvinnen på en måte aksepterer det faktum at hun er gravid men ikke får noen støtte fra barnefar.

Man kan vel også slå fast at å si noe som ligner utsagnet over her er totalt uakseptabelt fra en som sier han er glad i deg og kaller deg sin kjæreste. Men hva er det som får noen til å si slike ting?

Panikk, redd for å miste kontroll, ikke klar i det hele tatt, umoden, slem? Hva mener du?

Når man får et ultimatum som sier at enten velger du meg eller så kan du sitter der alene med et barn, så burde man la fornuften styre og faktisk vurdere om denne mannen er en du vil leve med. Så klart kan enhver person få litt panikk når et uplanlagt svangerskap dukker opp og det må være opp til hver enkelt å velge om de ønsker å fullføre svangerskapet.

Men kvinnen bør slippe brutale ultimatum. Mannen bør her gi rom og tid for et gjennomtenkt valg. Og kvinnen bør gi mannen tid til å tenke seg om. Uansett hva man skal velge bør man tenke på at hvordan man løser dette sammen har veldig mye å si for resten av forholdet. Skal den ene bestemme at den andre skal velge abort mot sitt eget ønske vil det påvirke forholdet negativt. Og om man til slutt blir enige om å fullføre så kan angsten for at mannen skal gå ut av forholdet, overskygge gleden ved svangerskapet.

Å bli slått eller sparket er vondt , men stygge ord er minst like sårende og arret varer gjerne lenger, selv om det ikke er synlig.

Man kunne nok diskutere seg grønn og blå på dette, men det viktige er vel at man respekterer den andres synspunkter og følelser og bruker tid på å snakke om valget. Det kan være lurt å be om nøytral veiledning også.

Er du en av dem som står midt oppi en slik situasjon så vit at du har lov til å velge det som kjennes riktig for deg. Snakk med Jordmor, Amathea eller legen din. Du skal ikke måtte stå alene med dette. Det hjelper å snakke.
Gå til innlegget

Etter å ha lest på vg.nett i dag om hvor mange barn som de siste 10 år er drept av sine foreldre, og etter mange samtaler med fortvilte mødre, må jeg si noen ord om dette.

Det er jo slik at når man har barn sammen og bor hver for seg så blir det snakk om samvær.
Normalt sett er det flott for barnet/barna å ha samvær med far.Det har jeg skrevet om noen ganger tidligere.
En pappa er like viktig for barnet som mamma.

Men når mor og far skiller lag fordi far er voldelig ( eller mor for den saks skyld) så bør barnet vernes mot samvær.
Det er meg fortalt fra advokater og klienter at dommeren ikke ser på forholdet mellom mor og far.
Om far har banket opp mor, så ser det ikke på det , men de ser på relasjon mellom barnet og far.
Nei han har kanskje ikke slått barnet sitt, men når man bruker fysisk og/eller psykisk vold mot barnets andre forelder så skader man også barnet.

Tenke seg til for en mor å skulle sende sitt barn til en mann du vet er psykopat.
Kanskje vil ikke barnet være der, men du får beskjed om at hindrer du samvær så vil det brukes mot deg.
Det er da man trenger gode advokater som vet hva de driver med.

Det er jo barnet som har krav på samvær med begge foreldre.Og i det ligger det også at man skal ha krav på et trygt samvær.
Personlig mener nå jeg at å sende barn til en mann ( eller kvinne) som banker opp og truer andre mennesker ikke er trygt samvær.
Rettsvesenet må nok skjerpe seg her.Det er ikke slik at alt er fint og flott bare barnet er sammen med begge foreldre.
Det er faktisk slik at noen aldri skulle ha blitt foreldre overhodet.

Da er det bedre for barnet og være kun hos den av foreldrene som ivaretar sin rolle som omsorgsperson.
Og en eventuell stefar/mor kan være en langt bedre alternativ når den biologiske part er uegnet.
Barnet skal vite hvem sine foreldre er ja, men det betyr da ikke at de må ha samvær.

Vi har da vel i media sett hva som har skjedd der far etter mye styr fikk omsorgen.Den jeg tenker på slo ihjel sin lille datter på en dårlig dag.Der satt en mor tilbake, uten sin kjære datter, og kunne ikke fatte hvorfor han hadde fått medhold når hun hadde forklart at han ikke var egnet.

Det er gjerne vanskelig å bevise at den andre ikke er egnet som omsorgsperson.
Ta vare på sms èr, brev, ta bilde av skader/blåmerker, skriv ned det barnet forteller deg fra samværet om det ikke har vært bra.Og for all del prøv å skaff deg veiledning og støtte.En advokat behøver ikke brukes bare ved en rettssak.De hjelper til med informasjon om rettigheter og lover/regler.

Og for å ha sagt det.Ikke bruk slike påstander mot noen uten grunnlag!!

Via Aleneforeldreforeningen kan du få noe juridisk veiledning gratis.
Amathea Hedmark har samarbeid med advokatfirma som hjelper til, og svarer gratis på spørsmål fra Amatheas klienter.

Viser også til endring i Barneloven :
Barn skal ikke utsettes for noen form for vold!!

http://bente-mamma4.blogspot.com/2010/04/endringer-i-barneloven-barn-skal-ikke.html

 

Gå til innlegget

33 drept av sine foreldre

Publisert nesten 10 år siden

33 barn tenker vi.Det er uhyggeligg mange.

33 Barn som ble drept eller så grovt mishandlet at de døde av skadene.Og det ville vært uhyggeligg nok om det var 1 barn.
Men hva med mørketallet.Alle de barna som lever under vanskelige kår og opplever psykisk og/eller fysisk vold i det daglige.


Har snakket om det før,på min blogg Mamma4, men da kanskje mer rettet mot voksne som lever i vold.
De av oss som måtte vite noe,har sterke mistanker eller har sett at slike ting foregår må melde fra. Tror du at barn/ungdom/voksne lever under vanskelige forhold må DU gjøre noe. Den som vet og tier er med på mishandlingen. Og vi må gjøre det på en måte som mest mulig skåner de som allerede er ofre.
Vi må bry oss mer OM, ikke bare MED!!

En del foreldre kan trenge hjelp.Hjelp i form av veiledning, opplæring og støtte.Dette for å forebygge usikkerhet, og dårlig selvbildet hos foreldre som da kan miste litt grepet om foreldrerollen.
Grupper for førstegangsforeldre i risikogrupper der foreldrerollen kan trygges mener jeg er viktig.
Tett oppfølging fra helsestasjon og eventuelt barnevern der det er nødvendig.

Der den ene voksne er voldelig må den andre forelder og barna få hjelp til å komme vekk.
Å bo sammen med en psykopat er ikke et liv for noen. Den andre voksne kan bli helt lammet av den andres handlinger og tør ikke gjøre noe.Hjelp dem!!Ikke bare snakk.

Men først og fremst må vi som medmennesker bry oss mer OM som sagt.Det hjelper ikke det grann om du som nabokjærring sitter å snakker dårlig om naboens oppførsel overfor barna. Tror du de trenger hjelp så må du gjøre noe.Eller så er du ike det grann bedre selv. Dette gjelder også de som lager regler og har myndighet til å gjøre noe.Ord uten handling har vi nok av allikevel.

Jeg synes 33 barn er et grusomt tall.
Ingen barn skal måtte leve med vold.De fortjener så mye bedre.De har ikke bedt om å komme hit.
De er uskyldige ofre.

Ta godt vare på hverandre der ute. Og la oss håpe at myndigheten tar et tak og gir oss muligheten til å ivareta barna.

Ifølge oppdateringer på Barneloven skal  ingen barn utsettes for noen form for Vold!!

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Visjon Norge som «Guds forrådshus»?
av
Cecilie Erland
20 dager siden / 2105 visninger
Å bli forma til eit kristent liv
av
Hallvard Jørgensen
18 dager siden / 1767 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1765 visninger
Fleksibel og sliten
av
Merete Thomassen
6 dager siden / 1260 visninger
Lengselen etter det evige hjem
av
Heidi Terese Vangen
11 dager siden / 1096 visninger
Respektløshet og bedrag i Jesu navn
av
Pål Georg Nyhagen
21 dager siden / 1018 visninger
Klima er viktigst!
av
Arne Danielsen
26 dager siden / 973 visninger
Rusreformen som gjør vondt verre
av
Constance Thuv
14 dager siden / 903 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere