Morten Lossius

Alder: 37
  RSS

Om Morten

Følgere

Skapelsens sannhet

Publisert rundt 11 år siden

Jeg tenkte med dette innlegget å skrive litt om hvorfor jeg som kristen kan tro at det som står i bibelen virkelig fant sted. Da med spesielt hensyn til skapelsen.

Se til at ingen får fanget dere med filosofi og tomt bedrag,

etter menneskers overleveringer, etter verdens

grunnleggende prinsipper og ikke etter Kristus.

Kol 2.8

La meg begynne med å fortelle om en mann som en dag var i et bryllup. Nå hendte deg seg slik at de i bryllupet gikk tom for vin etterhvert. Men denne mannen var annerledes enn andre og på forunderlig vis så forvandlet han flere krukker med vann om til vin. Nå hadde det seg slik at i bryllupet var det en mann som het Sofus. Sofus var kjent for sin gode smak og kunnskap om vin. Når han nå smakte på denne vinen ble han først overasket over dens gode smak. Så begynte han å kjenne etter. Den hadde karisterikken til en åtte år gammel vin, men likevel var den så mye mer fulkommen enn andre viner av den årgangen. Da Sofus forhørte seg med verten hvor denne vinen kom fra ble han helt forferdet da han fikk høre at den var blitt laget samme kvelden på et øyeblikk. Slikt kunne han ikke akseptere. Han begynte da å legge ut om egenskapene til vinen og hva som under naturlige omstendigheter var en forutsetning for at en slik vin skulle bli til. Han forklarte i detalj hvilke type vær og jord som måtte ha vært der og hvilke tresort den deretter var lagret i. Verten så forfjamset på Sofus. Han kunne ikke forklare hvordan vinen kunne bli til, men han visste at den var blitt til på et øyeblikk. Men Sofus trodde ikke på han. Sofus ble deretter eldre og utdannet seg innenfor biologi.

Den Gud som bibelen forteller om er en Gud som uten den minste anstrengelse kan skape tilsynelatende ferdig aldret ”materie”. Det være seg vin eller en jordklode. Av denne grunn finner jeg at evolusjon-biologens bevis ikke motbeviser noe som helst i bibelen.

Men utover dette finner jeg også at både Jesus og apostlene referer til skapelsen og første del av 1. Mosebok som virkelige hendelser. Se for eksempel Matt 19:4-5, Luk 11:51, Luk 17:26-27. I tillegg så siterer Lukas 1 Mos8,10 og 11 og  Paulus siterer 1 Mos 1-4. Å si at dette skyldes menneskelig mangel på kunnskap kan kanskje være et gyldig argument mot Paulus og Lukas. For Jesus som er Gud derimot er en slik ignoranse helt utenkelig. Så når Jesus omtaler Adam, Eva og Noah som ekte mennesker og skapelsen og syndefloden som ekte hendelser så finner jeg at jeg enten må forkaste Jesu ord eller tro at det Jesus sier er sant. Om jeg forkaster noen av hans ord, hvordan kan jeg da holde frelsen for sannhet. 

Nei, som kristen vil jeg med glede tro at jorden ble til slik bibelen sier bokstavlig. Ikke fordi vitenskapen fremstår som amatørmessige, men fordi jeg vet at Gud kan.

Vitenskapen har rett i at sine konklusjoner er de mest sannsynlige, utifra de bevis en kjenner - Gud ekskludert. Men for Gud er ingenting umulig.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
22 dager siden / 1488 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 1122 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
13 dager siden / 1079 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
9 dager siden / 969 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
rundt 1 måned siden / 539 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
18 dager siden / 438 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere