Svein Skjei

Alder: 62
  RSS

Om Svein

Agnostiker og ateist, alt ettersom

Følgere

Nyanser?

Publisert 6 måneder siden - 17 visninger
Jeg liker ikke det bildet jeg ser, og er redd for at dette virker fordummende og ikke minst sterkt polariserende. Hvis vi vil prøve å se nyansene, har vi et stort ansvar i å stille de rette spørsmålene for å avdekke de forenklede sannhetene; selv om vi blir ledd av. Et godt spørsmål kan være: «Hvordan vet du det?»

Du lager et litt enkelt bilde av mennesker som er i mot innvandring. Jeg tror ikke at det eksisterer noen frykt for at alle muslimer er ytterliggående terrorister, eller at en hijab setter norske verdier i fare. Det er et ørlite mindretall av nordmenn som deltar i debattene i sosiale media, og som ytrer slike meninger. Det er først og fremst enkelte andre media som skaper en forestilling om at innvandringsmotstandere er enkle og naive mennesker.

Men mange er skeptiske til innvandring, og kanskje har de god grunn? Vi ser stadig reportasjer fra land som grenser til Europa hvor store menneskemasser krever at grensene åpnes slik at de fritt kan reise hvor de vil. Vi lærer om at millioner av afrikanere er på vandring nordover med en forestilling om at hos oss er det bare å komme og forsyne seg av velferdsgodene. Vi lærer at klimatrusselen vil føre til at hele kontinenter vil søke mot vår del av verden, og at det vil være umulig å stanse dem. Og vi leser om at et IS med brukket rygg nå sender hjernevaskede barn til Europa for å utøve terror. Samtidig så er det folk her hos oss, også såkalt ansvarlige politikere, som mener at vi skal la nærmest alle som vil få lov til å komme, selv mennesker som ikke har noe reelt beskyttelsesbehov, mennesker som kun har ønske om en bedre fremtid for seg selv og sine. Er det egentlig rart at folk blir skeptiske og redde? Frykten skapes mye av norske politikere og andre med slike ytterliggående meninger. Det er kanskje dem du bør rette skytset mot. Og samtidig er det vel kanskje også et faktum at millioner av mennesker, økonomiske migranter, nå søker mot Europa for å kunne ta del i vår rikdom? Er det bare greit?

Gå til kommentaren

Optimismen er tilbake

Publisert 6 måneder siden - 9 visninger

I dag kan vi lese at optimismen er på vei til bake i oljenæringen. Og at optimismen er større i oljeeksponerte bedrifter enn i næringslivet ellers. Det er selvsagt bra for landet at oljenæringen går godt, men hva sier dette om resten av fastlandsindustrien? Framtida for industrinorge handler nok fremdeles mest om olje og gass - i mange tiår framover.

Gå til kommentaren

Publisert 6 måneder siden - 13 visninger
Kanskje det burde stilles noen enkle krav for å forvalte andres verdier ? 

Dette er jeg absolutt enig i. At pengeflytting har blitt den mest lukrative geskjeften i dagens Norge er forkastelig. Og attpå til flytting av statens penger, våre penger, slik som med Statens Pensjonsfond Utland. De plasseringene som gjøres, i relativt sikre papirer, kunne med fordel vært gjort av helt vanlige, statsansatte økonomer, eller egentlig ville en børsrobot gjort samme nytten. Pengeflyttere skal ikke belønnes, og slettes ikke av den norske stat.

Gå til kommentaren

Publisert 7 måneder siden - 14 visninger
Kan opplyse om at 17,2 % av statsbudjettet dekkes inn av oljeinntekter

Dette tallet inkluderer ikke skatt fra alle de små og store bedriftene og menneskene som er avhengig av oljeindustrien. Om det tas med blir svaret omlag en fjerdepart av statens inntekter.

Gå til kommentaren

Publisert 7 måneder siden - 8 visninger
noe som gir negative konsekvenser for andre.

.. slik som f.eks. kjøttproduksjon. Eller forsåvidt all industri - egentlig det aller, aller meste av verdens produksjon av et eller annet - kanskje unntatt litt jordbruk til eget kjøkken .. Nei Bjørn, om det er på dette nivået tror jeg du må finne andre å snakke med.

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Brynjar Wetteland kommenterte på
Kagames stille krig mot eksilrwandere
rundt 2 timer siden / 173 visninger
Johan Rosberg kommenterte på
Hva galt har Sylvi Listhaug gjort?
rundt 4 timer siden / 2660 visninger
Rune Eidsaa kommenterte på
Ytringskultur eller tidsåndens diktatur?
rundt 5 timer siden / 777 visninger
Odd Sverre Hove kommenterte på
Farvel, Oslo
rundt 5 timer siden / 616 visninger
Kjetil Mæhle kommenterte på
Regjeringskrise tirsdag?
rundt 5 timer siden / 351 visninger
Johannes Taranger kommenterte på
Hva galt har Sylvi Listhaug gjort?
rundt 6 timer siden / 2660 visninger
Isak BK Aasvestad kommenterte på
Regjeringskrise tirsdag?
rundt 6 timer siden / 351 visninger
Rune Staven kommenterte på
Eksisterer det en evig pine?
rundt 6 timer siden / 689 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Hva får deg til å tro hva du ikke tror?
rundt 7 timer siden / 309 visninger
Les flere