Leif Inge Jensen

Alder: 68
  RSS

Om Leif Inge

Følgere

Har jeg blitt lurt av Krf?

Publisert nesten 2 år siden

Harjeg blitt lurt av Krf?  Det vil vise seg den 2. november.   Da jeg ved sistestortingsvalg stemte på Krf, noe jeg har gjort hele mitt liv som stemmeberettiget her i landet, var det å felle regjeringen Erna Solberg og innsette en regjeringen J. Støre ikke tema.  Tvert imot pekte Krf sine vedtak på Erna Solberg som statsminister, samtidig som en sa at en ikke ville inn i en regjerning med Frp.   

Skulle Krf nå gå den veien som Hareide mener, da er jeg og mange velgere med meg, blitt lurt.  Jeg ble spurt før valget sist høst av ganske mange:  Kan vi stemme Krf nå, eller?   Og jeg  mente at det skulle ikke være noe til hinder for det, selv om en nok ikke var like glad for alle signalene som kom.    Det er blitt sagt at dette er et modig valg av Hareide.   Er det det?   Jeg vil heller si at dette er litt feigt både av Hareide og av Krf, om en nå går til Ap, med støtte av SV, for å komme i regjerning.  Modig hadde det vært om dette hadde blitt sagt tydelig før valget 2017. Da kunne alle vi som hadde tenkt å stemme på Krf tatt en bestemmelse utfra det.    Jeg er redd situasjonen da hadde vært at Hareide og Krf  ikke hadde hatt noe å forhandle om hverken til venstre eller til høyre.

Å være leder er en stor og ansvarsfull oppgave.  Da er det også viktig hvordan man agerer for at man skal få folk til å gå sammen.  Det har ikke skjedd i det som nå skjer i Krf.  Det er splittelse, det er fortvilelse, det er sinne - og verre kan det bli.  Skulle Krf,s landsmøte følge Hareide er det å svikte en stor del av de som ved siste valg stemte på Krf.    En må også forundres over at man vil felle ei vel fungerende regjerning i et land som Norge, uten at det er en sak.  Visst kan det komme saker som er av slikkarakter at en ikke kan støtte regjerningen. Men da må det virkelig være alvorlige ting på gang.  Det kan ikke henge på at Krf nå vil prøve å redde stumpene av sitt eget parti på grunn av at det i lang tid har gått nedover.  Noe som altså har skjedd nettopp under Hareides ledelse.  

Jeg er ingen tilhenger av Frp.  Noe av det som har blitt sagt om Krf og Hareide, som Hareide stadig kommer tilbake til, henger ikke på greip.  Men nå vil han  altså gå til ei regjerning som betyr å bli avhengig av SV.  Det kan jo da være på sin plass å minne om alt det SV og også Ap har kommet med i negative ordlag om Krf.  Jeg Googlet Halvorsen og Høybråten.  Her er mye å lese om den saken., bl.a." Kristin Halvorsen hengte et «hatbilde» av Dagfinn Høybråten på skapdøra i forrige valgkamp. "SV-lederen hengte opp et bilde av KrF-lederen på innsiden av ei skapdør i2005 for å venne seg til ansiktet hans før hun møtte ham til debatten".     Så de som nå sier at de liker SV bedre enn Frp kan jo ta en liten stund på Googel om historien mellom Krf og SV.  Arbeiderpartiet har heller ikke vært særlig hyggelig mot Krf opp gjennom årene.

Kan jeg, og mange med meg, ha tillit til Krf dersom det nå skjer en så dramatisk venstresving som det legges opp til fra Hareides side?  Jeg kan det ikke, og Krf vil ikke lenger få min stemme.  

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere