Liv Aalen

Alder:
  RSS

Om Liv

Følgere

Vær aldri trygg!

Publisert rundt 1 måned siden

Det er med stor tristhet og kanskje litt sinne jeg leser biskop Atle Sommerfeldts innlegg hvor han fastholder synet på to utganger av dette liv. Og han poengterer at vi aldri skal være trygge noen av oss, for Gud kan "avvise oss i dommen". Vi har i dag så mange teologiske stemmer som har en helt annen teologi. En teologi som sier at vi aldri har vært, eller er, skilt fra Gud, vi lever og ånder i Gud og Gud er livet i oss.  Uansett hvor livet bringer oss, så er dypet i oss alltid forbundet med Gud. Vi er alltid hjemme hos Gud.
Livet byr på utfordringer for alle, og store lidelser for mange. Og mens mange kryper gjennom et vondt og vanskelig liv eller knekker under en bør av lidelse, så skal de altså aldri være trygge på at de er elsket ubetinget og aldri glemt av Gud, men gnages i sitt indre eller gå med en mørk sky hengende over hodet: vil jeg bli avvist i dommen? Er dette evangelisk?


Gå til innlegget

Barna ofres på ideologienes alter

Publisert over 7 år siden

I flere psykologmiljøer drøftes alvoret i at det holder på å bli normen at ettåringer sendes i barnehage. Det er da godt å se at en del mødre er istand til å tenke selv, og at de tør å stå fram sin overbevisning om at de er viktig for barnet lenger.

Det er forstemmende å lese et slikt innlegg som det Torbjørg Aaleborg skrev, hvor hun tror hun representerer en slags sannhet, og dermed en rett til å være "mammamobber". Desto mer gledelig å se at andre tør å si imot, at mødre bruker sin egen kunnskap om barn og tilknytning i møte med denne "utviklingen", som drøftes med stor bekymring i flere fagmiljøer. Utifra kjent utviklingsteori så er barnehager å betrakte som et brudd i en relasjon som som er under utvikling, og kan medføre en forstyrrelse av de prosessene som skal sikre barnets trygghet, vitalitet og tillit. Noen barn tåler det bra, andre takler det sånn passe, og for andre kan det få alvorlige konsekvenser. Vi vet også at en del mødre stenger av den kunnskapen de faktisk har når de "må" sende sine små barn i barnehager. Men heldigvis ser vi på noen av svarene her at ikke alle mødre gjør det. Men at alle barn skal ut i barnehager i ettårs alder, og nå også til barnehager som mangler nok kvalifisert personalet, er et eksperiment vi ikke overskuer de psykiske og sosiale konsekvensene av. 

Gå til innlegget

Kristendom?

Publisert over 7 år siden

Jeg følger innimellom denne verdidebattsiden, og det er mye interessante innlegg. Samtidig er det ofte sjokkerende å lese hvordan all slags grums som finnes i mennesket, og ulike forvridde forestillinger presenteres som kristendom.

Jeg har også undret meg over om det fra redaksjonens side ikke er noen refleksjon rundt hva slags foresillinger og meninger som skal komme på trykk i Jesu navn. Nå sist den forestillingen om bortrykkelsen. Vi får håpe de som tror på det ikke formidler det til sine barn, og slik skaper en angst som kan ødelegge hele livsgleden. I forbindelse med tragedien på Haiti for en tid tilbake var det mye diskusjon om det var Guds dom, og hvorvidt de kristne var beskyttet. Noen av inleggene har vært over grensen for abnormalitet i psykiatrisk forstand. Det var noe rundt Norge som var beskyttet fra Gud fra et gitt år, og arbeiderpartiet som ødela Guds beskyttelse etc.

Jeg har inntrykk av at det er de mest ekstreme holdninger som har behov for utløp, og som får gulpe opp her. Med referanser til ulike "profeter" i USA, får folk ut det de har av fordommer, grums fra mørket i en selv, egne angster etc. Jeg visste ikke at det var så mye avlegs forestillinger i det som skal være kristendom i dagen Norge.

Redaktør: er det fritt frem for hva som helst?

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Sjelesørgeren Alf Gjøsund
av
Vebjørn Selbekk
26 dager siden / 5286 visninger
Hva KRIK er og skal være
av
Bjørnulf Tveit Benestad
27 dager siden / 2403 visninger
Støre-saken: Blodtåke i NRK
av
Vårt Land
24 dager siden / 1811 visninger
KRIK ved et veiskille
av
Øivind Benestad
28 dager siden / 1794 visninger
KRIKs spagat
av
Vårt Land
26 dager siden / 1759 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
rundt 1 måned siden / 1756 visninger
En løsning som inkluderer
av
Berit Hustad Nilsen
21 dager siden / 1696 visninger
Kravet om bagatellisering
av
Espen Ottosen
27 dager siden / 1477 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere