Lars Olle Engaas

Alder:
  RSS

Om Lars Olle

Følgere

Vanskelig

Publisert nesten 2 år siden

Gunn Pound har ei fin oppsummering av både somatiske organisasjoner og støtteorganisasjonen innen psykiatrien. Både mellom støtteorganisasjonene og internt innen den enkelte støtteorganisasjon, er det ofte store meningsforskjeller. Sjøl har jeg i mange år vært medlem av alle støtteorganisasjonene i psykiatrien Pound nevner. Min erfaring er at disse støtteorganisasjonene har forskjellig utgangspunkt og plattform. Sannsynligvis vil en paraplyorganisasjon ikke nødvendigvis ikke bli en mer slagkraftig kamporganisasjon, men få store interne problemer.

Når Pound nevner faggruppene, så er ansatte i psykiatrien ofte støtteorganisasjonenes motstandere; så dem har absolutt ingenting i støtteorganisasjonene eller en paraplyorganisasjon å gjøre.

Gå til kommentaren

Pillepsykiatrien

Publisert rundt 2 år siden

Du har et godt innlegg om at kjærlighet er bedre medisin enn psykofarmaka (hjernepiller). Mennesker i livskrise trenger nærhet, omsorg og varme, og ikke en iskald pillepsykiatri, som doper oss ned til zombier. Når det gjelder anti-depressiva, så er det kanskje kun 14 prosent som kan ha noe nytte av disse pillene, ifølge avdøde  lege og professor i kjemopterapi, Ivar Aursnes. 


Gå til kommentaren

Ubarmhjertig psykiatri

Publisert rundt 2 år siden

Psykiatere har ingen ting på en psykiatrisk institusjon å gjøre. De skulle aldri vært der med pillepsykiatrien, tvangsmedisinering og beltelegging. Ansatte burde være filosofer, prester og bestemødre med varme hender. I tillegg også tidligere "pasienter". 

På en psykiatrisk institusjon i Oslo så jeg ei jente på 16 år lå på knærne på gulvet med Bibelen i sin seng og leste så mye i den i flere uker at hun fikk store gnagsår på knærne sine. Ingen gadd en gang å stelle sårene hennes eller snakke med henne. Da kunne det vært bra å ha en prest der.

Av og til er det enkelte barmhjertige samaritanere i et ubarmhjertig psykiatrisk system, men synd at det er så personavhengig.  


Gå til kommentaren

Publisert over 2 år siden

Menneskesinnet er for viktig til at det skal overlates til psykiaterne. Filosofer, prester og omsorgsfulle bestemødre ville gjøre en langt bedre jobb. Tar man suttekluten, reseptblokka, fra en psykiater, så sitter man igjen med en elendig psykolog. Det fins 1600 psykiatere i Norge, men det er så få gode psykiatere at dem fint får plass i et fingerbøl. Få psykiatere kan si kloke ord.

Omkring 100 mennesker tar livet sitt hvert år i Norge under psykiatrisk behandling. Mange psykiatere sliter sjøl. I Danmark er kvinnelige psykiatere den gruppen blant akademikere som er overrepresentert på selvmordsstatistikken.

Gå til kommentaren

Publisert nesten 3 år siden

Barnevernet har dessverre all makt, og for ofte misbrukes den. Før omsorgsovertakelse finner sted, skal absolutt all annen hjelp være prøvd. Ofte skjer dessverre omsorgsovertakelse langt før all annen hjelp er prøvd. Før var det vanskelig for andre familiemedlemmer å være fosterforeldre, men nå skal det være noe lettere.

Sjøl har jeg opplevd som sosionom og sosialfullmektig på sosialkontor hvordan barnevernet arbeider, og det har ikke alltid vært til barnets beste. Barnevernet lever ofte i sin egen verden. Noen ganger griper de for seint inn med omsorgsovertakelse, andre ganger griper de inn med omsorgsovertakelse før annen hjelp er forsøkt. 

Det at du tidligere har vært under behandling i psykiatrien, som også statsminister Bondevik var, gjør det dessverre spesielt vanskelig for deg i kontakten med barnevernet. Du har all min medfølelse, og jeg tror på din fortelling.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere