Lars Randby

Alder: 55
  RSS

Om Lars

Er intet å si. Dog tror jeg Verdidebatt er et farlig sted å være. Man kan lett tro at de relativt få har svarene og at deres meninger er de som råder. Man kan lett dulle seg inn i denne falske virkeligheten fremfor å ta del i den store virkeligheten som hele tiden omgir oss. Når vi sitter forran en skjerm og tror vi befinner oss i virkeligheten befinner vi oss egentlig i illusjonens verden. Den lille manns stemme hører man ikke på Verdidebatt for her rår skinnfellenes brøl og våre egne smerteskrik hvor vi fortviles over at ingen forstår oss eller at alle andre kan mene det de mener. Men til tider kan det sikkert være lærerik om man da ikke har vært her så lenge at det er det destruktive som tar over for nysgjerrigheten og åpenheten. Munchs skrik er som et leende barn i sammenligning med Verdidebatt.

Følgere

Hva folk gjorde etter 22. juli

Publisert nesten 2 år siden - 185 visninger

Man kan ende opp med feilaktige inntrykk av at folket gjorde noe helt annet enn det folket faktisk gjorde.

Selvfølgelig skal vi ikke kimse av Den norske kirke, Rune Langnes (Vårt Land 31. august). For dem som trakk mot Den norske kirke 22. juli, var det det riktige. Jeg vet ikke om det er forsket på alle de som ikke gikk i rosetog eller gikk til kirker eller andre lokaler for samhold med andre etter 22. juli 2011. Hvis det ikke er gjort det er det i seg selv interessant for da vil mye av den forskningen på de som gikk i rosetog dro til kirker eller andre lokaler bli helt uten noe helhetsbilde av folkets reaksjoner etter hendelsen.

Da kan man ende opp med feilaktige inntrykk av at folket gjorde noe helt annet enn det folket faktisk gjorde.

Gå til innlegget

Surkål og forskjell på prosent og penger spart

Publisert over 2 år siden - 288 visninger

Det foregår en liten priskrig i dagligvarebutikkene. Den blir ikke annonsert og det ser ut som om pressen har lagt litt lokk på det hele også. Ryktene forteller at dette har noe med VG sitt prisbarometer på matvarer hvor kjedene ser ut til å stadig posisjonere seg på varer de vet eller antar vil ligge i den konstruerte matkurven.

Så da løper en del kunder i butikkene for å hamster marsipan, surkål og julepølser til noen kroner stykket. Prosentvis er det jo mye å spare på en pakke surkål som før kostet en femmer og nå bare en krone. Men for de fleste av oss som forbruker surkål i en mengde som tilsvarer tretti kroner året blir det ikke mye å spare. 

Edamerost til under tretti kroner kiloen er muligens et noe bedre kjøp om man bruker litt ost i løpet av året. Den har lang holdbarhet og blir egentlig bare bedre og bedre jo lengere den blir lagret. I prosent er det ikke like mye å spare på en slik ost som det er i prosent å spare på å kjøpe surkålen til en krone men det blir nok noe mer i rede penger på et årsforbruk.

Der man virkelige kan spare penger og hvor prosentsatsen varen er satt ned er formidabel er lutefiskbacon. Der har man de siste dagene kunnet kjøpe slik bacon i terninger for fem kroner kiloen. Men det ser ikke ut til at alle har fått med seg dette for det har i mange butikker ligget slike pakker tilgjengelig mens masipan, surkål og julepølser har forduftet som dugg for solen. 

For den som har tid til slikt er det å gå i dagligvarebutikkene nå i disse tider blitt en liten oppdagelsesreise. Hvliket produkt blir det neste som settes ned til priser som minner om en gal gal verden. Hvor lenge vil disse prisen holde seg, hvem gir seg først. 

Meny-kjende har sagt at de ikke kaster seg på denne priskampen men heller gir en million til nyttige formål. Det er jo prisverdig i seg selv men det er nok neppe på de varene som er på tilbud hos de andre de må hente inn den millionen. Eller det kan jo hende at den millionen er rimeligste løsning fremfor å selge en rekke produkter med tap. Men her har de store kjedene nok en litt annen oppfattning av hvordan man tjener penger enn oss andre.

Så er du i butikken så kan du jo sjekke ut prisen på juleleverpostei. Du bør ikke bli forbauset over at en stor pakke koster nesten halvparten av den lille som ligger ved sidenav. Hva det neste blir vil blir oppenbaret for den som studere prislapper når de handler, den late kan bare sjekke der de ser at hyllene er tomme for varer.

Gå til innlegget

Grafsing i tragedie

Publisert nesten 3 år siden - 1102 visninger

Tragedien som rammet tusenvis av mennekser i Paris på fredag går nå inn i et for pressen ny fase. Journalistene leter nå med lys og lykte etter "nyheter" de kan plastre sine forsider og nettutgaver med. Etter hvert som vitner og andre nå har fått sømfart sine mobiltelefoner og erindringer dukker nå både historiene, filmsnutter og bilder opp. En blodflekk her et video av når skytingen startet på en konsertarena og så vider. 

Hvor nedrige har vi egentlig blitt. For det er jo snakk om vi både når det tales om journalister og journalistenes lesere. Hvor går grensen for hvor langt vi er villige til å grafse i tragedie for å tilfredstille våre ulike behov. 

På Nrk no kan man tenne et elektronisk lys for å vise  sin medfølelse. Er det for å vise andre som gjør det samme at man bryr seg eller er det ment at det skal sendes til de pårørende for terroren på en minnebrikke som en type norsk kondolanseprotokoll.

Er sosiale medier og elektroniske muligheter i ferd med å endre vår virklighetsforsåelse. Skjer noe på nett så skjer det også i vår nære virkligehet ser ut til å være det nye virkeligheten for mange.

Vårt land viser blant annet en serie bilder under overskriften Dagen der på i Paris. Bilder tatt i en millionby hvor man nok kan finne gode motiver for stort sett hver eneste mulig mennesklig syn og hendelse omtrent hver dag. Bilder er som kjent bare et frosset øyeblikk selv om det sies at det kan si mer en tusen ord. Vel tusen ord kan beskrive både foranledningen til til blidet og ikke minst gi ganske my annen informasjon, bildet er helt nakent og helt overlatt til den som ser å tolke.

Hva skjer med oss som mennesker når tragedier blir presenetert oss som om det var spenningslitterartur og formen vitner mer om underholdningformen i uttrykk dog ikke i innhold.

Ville vi selv satt pris på grafsingen i vår tragedie om det var oss selv som ble rammet? 

Gå til innlegget

Fiendtlige innvandrere

Publisert rundt 3 år siden - 1662 visninger

Tenk deg en halv million fiendtlige innvandrere som lever adskilt fra storsamfunnet i egne klynger av småsamfunn. De betaler ikke skatt til landet de har innvandret til, de annerkjenner det vel strengt talt heller ikke, ikke er de interesserte i å bygge noe fellesskap med landets opprinnelsesbefolkning.

Stadig klager de på at det ikke er trygt nok der de har bosatt seg i landet de har innvandret til og de mener som den største selvfølge at deres opprinnelsesland skal beskytte dem, bygge egne inngjerede veger til dem samtidig som de snakker nedsettende om landets opprinnelsesbefolkning de har fortrengt land fra. 

Dette er noe landet Vestbredden opplever fra en halv million israelsek innvandrere fra helvete. Nå kaller de seg bosettere og de har ikke bare innvandret til landet Vestbredden de har ofte til og med fått hjelp og støtte til dette fra sitt opprinnelsesland Israel. 

Hvordan ville vi reagert om innvandrere til Norge hadde oppført seg på samme måte?

Gå til innlegget

Fylkesmannen har talt, førti millioner takk

Publisert rundt 3 år siden - 609 visninger

Her kan det tale for at det blir litt neskjæringer i kirkekjeks og nattvin for Oslo Katolske bispedømme i tiden fremover. Førti millioner er vel neppe noe de har liggende i kollektbøssen sin. På mange måter kan de vel puste litt lettet ut av at det ikke er krevt tilbakebetalt mer og at det ikke er tillagt straffegebyrer med mer på toppen av beløpet de urettmessig har ervervet seg.

Det er vel nå denne saken virkelig blir spennende. Vil vi her få politikere på banen som vil tale for tilgivelse eller vil man ha politikere som tør stå rakrygget og si at juks er juks samme hvem det er som jukser. 

Det er jo en liten test på om religionskammeratene fortsatt har makt eller om rettsstaten virkelig virker uten religiøs påvirkning. Oslo Katolske bispdømme anker avgjørelsen til departementet og der sitter det som kjent en minister og ikke en skarve fylkesmann. Så det er klart at man i OKB mener at her er det von i hengande snøre.

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Hva er vann?
av
Håvard Nyhus
rundt 2 timer siden / 170 visninger
0 kommentarer
Slutt opp om KrF!
av
Kjell Magne Bondevik
rundt 6 timer siden / 375 visninger
6 kommentarer
Besynderlig fra justisministeren
av
Bente Sandvig
rundt 6 timer siden / 58 visninger
0 kommentarer
Nødvendig og ubehagelig
av
Åste Dokka
rundt 15 timer siden / 1411 visninger
19 kommentarer
Et godt ­kompromiss
av
Ingrid Vik
rundt 15 timer siden / 450 visninger
1 kommentarer
Sårbare barn i skulen
av
Vårt Land
rundt 15 timer siden / 55 visninger
0 kommentarer
Morfars kristendom
av
Oddbjørn Johannessen
rundt 23 timer siden / 577 visninger
2 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Anders Ekström kommenterte på
Har Guds rike kommet?
6 minutter siden / 739 visninger
Morten Andreas Horn kommenterte på
Vil også kirken støtte aktiv dødshjelp?
7 minutter siden / 534 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Har Guds rike kommet?
9 minutter siden / 739 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Nødvendig og ubehagelig
14 minutter siden / 1411 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Slutt opp om KrF!
26 minutter siden / 375 visninger
Carl Wilhelm Leo kommenterte på
Slutt opp om KrF!
rundt 1 time siden / 375 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Nødvendig og ubehagelig
rundt 1 time siden / 1411 visninger
Gunnar Søyland kommenterte på
Morfars kristendom
rundt 1 time siden / 577 visninger
Trond Bollerud kommenterte på
Slutt opp om KrF!
rundt 2 timer siden / 375 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Nødvendig og ubehagelig
rundt 2 timer siden / 1411 visninger
Gunnar Søyland kommenterte på
Forhåndsmoderering
rundt 2 timer siden / 3416 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Et godt ­kompromiss
rundt 2 timer siden / 450 visninger
Les flere