Even Martinsen

Alder:
  RSS

Om Even

Følgere

Jeg tar Andreas Håtveit i forsvar

Publisert 4 måneder siden

Avisen Dagen spør hvorfor ikke flere kristne tar Andreas Håtveit i forsvar, etter hans uttalelser om KRIK, der han la ut om sitt syn på lederskap i organisasjonen.

Han måtte i ettertid tåle kraftig skyts fra sine meningsmotstandere, og Dagen lurer på hvorfor ikke flere kristne forsvarer Håtveit. Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg mener jeg at Niklas Baarli nærmest oppfordrer til vold mot Håtveit. Mon tro hvordan det hadde blitt motatt av Niklas hvis Håtveit hadde formulert seg likedan.

Jeg tror mange kristne tar han i forsvar. Håtveit kom i medias søkelys i kraft av at han er kjendis. Ingen norsk avis ville brukt spalteplass på en ukjent 17 år gammel skiløper fra en liten norsk bygd. Det betyr ikke at denne personen ikke tar Håtveit i forsvar, på jobben eller skolen. Det at han ikke hyler høyt på facebook, eller tømmer ut edder og galle i et kommentarfelt, skal vi være glade for. Kristennorge bør heller ikke benytte identitetspolitikk, ta på seg offerrolle eller kjøre krenkekortet. 

Det er nok radikale som benytter seg av disse virkemidlene, og da spesielt innenfor dette feltet som Håtveit pirket i.

Kristenfolket bør vise måtehold i kommentarfeltene, sette seg inn i Bibelen gjennom å lese/studere, lese statistikker og fakta og bygge opp sin argumentasjon basert på dette. Etter mitt syn har Håtveit gjort nettopp dette. 

Det var tøft gjort Håtveit, respekt.

Gå til innlegget

Herlighet

Publisert 4 måneder siden

«Håper barna dine bitchslapper deg rundt når de blir gamle nok» skrev Niklas Baarli på sin Instagram-profil. 

Jeg måtte sjekke hva Niklas Baarli mener med bitchslapping, og fant følgende definisjon på Meriam-webster: «to slap (someone) angrily usually as an expression of dominance, contempt, or disrespect»

Niklas oppfordrer nærmest til vold mot personer som har en annen oppfatning enn ham selv.

Voksent...

Gå til innlegget

Må man alltid gå i tog?

Publisert 8 måneder siden

Årets Pride er igang, og pressen kaster seg over politikere som maur over en sukkerbit.

Jeg tenker ikke gå i Pride parade. Jeg er ikke enig i politikken som Pride representerer. Ja, de har et politisk budskap også. 

Er jeg da homofob? Jeg er ikke redd for homofile så nei. Er jeg intolerant? Jeg anser meg ikke som det. Jeg tolerer fint disse menneskene, men jeg er sterkt uenig i noen av deres løsninger for samfunnet.

Hvis opp oppmøte i Prideparaden er lakmustesten for hvorvidt en person er tolerant, ikke homofob, og tilhenger av kjærlighet så tenker jeg samfunnet er i feil retning.

Hvis man ikke stiller i tog for å markere krystallnatten, hva er man da? Jødehater, antisemitt, nazist? 

Hva med 17.mai toget?

Kan vi ikke prøve å akseptere at vi er uenige, og ikke benytte hver eneste hersketeknikk/adjektiv på hele kloden når ikke alle er enige med oss. God helg

Gå til innlegget

Vigselsrett

Publisert 9 måneder siden

Hvorfor tviholder DNK på vigselsretten? Når man ser hvor mye dritt noen prester må finne seg i så bør kirken virkelig vurdere å si fra seg den retten. 

Prestene har vigselsRETT, ikke vigselsPLIKT, noe det virket som ikke alle forstår. En prest må ikke vie noen, men har rett til å vie noen hvis vedkommende mener det er juridisk forsvarlig.

En kirkelig vielse er nemlig todelt. En juridisk, og en åndelig del. 

Den juridiske delen følger ekteskapsloven og har ingenting med den bibelske delen av ekteskapet å gjøre. 

Den kirkelige delen av inngåelsen er en velsignelse av paret, og deres samliv. I de fleste tilfeller ender bryllupsdagen med en fullbyrdelse, (hvis de har klart å holde seg, ellers er de strengt talt gift før presten får velsignet dem).

Når man deler ekteskapsinngåelsen inn i disse to så burde det være enkelt å skille mellom hva som er prestens rolle og hva som bør forbeholdes det offentlige.

Kirken og staten har skilt seg, og da burde de rettigheter kirken har fått til å utøve på vegne av staten også fratas.

Så ble kirkelig ekteskapsinngåelse det det er ment for, en seremoni. Da hadde forhåpentligvis prestene sluppet billigere unna, da de kun skal gi et par det de er ment å gi, en velsignelse.

Når man da ser hvor mye oppstandelse det blir når prester av ulike årsaker ikke vil vie et par, kan man lure på hva parets egentlige motivasjon for å involvere kirken egentlig er.

Konklusjon. Når staten og kirken er skilt, så må alt være skilt. Si ifra deg vigselsretten DNK.
Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere