Knut Ivar Heggem

Alder: 4
  RSS

Om Knut Ivar

Følgere

Publisert over 2 år siden

1. Det finnes ikke, så vidt jeg kan se, noe avklart alternativ.  Styringspartiet AP er av prinsipp alltid klar til å ta ansvar, men har ennå ikke fått samlet seg etter Giske-saken.  Tidspunktet for å overta regjeringsmakten er derfor svært uheldig.  Dessuten vil det bli snakk om en mindretallsregjering som antakelig vil få alle mulige kjepper stukket i hjulene av en ydmyket, ny opposisjon.  Hvem skal AP få med seg?  Jo, SV og SP, kanskje - men neppe KrF, som er dypt splittet.

2. "Daddelvedtaket" mot Sylvi Listhaug er skarpt, ja nærmest drepende. Det burde være nok i denne omgang.  Sylvi Listhaug vil bli fulgt med argusøyne framover, både av opposisjonen og av Høyre. Hun vil ikke ha noe å gå på.

3. En Sylvi Listhaug som "martyr" for en del av FrPs grunnfjell (samt for diverse høyreradikale og høyreekstreme utgrupper) - og som mulig leder for en råpopulistisk fraksjon av FrP på Stortinget, vil antakelig bli mer splittende enn en temmet statsråd.

For en gangs skyld er jeg nesten helt enig med Johannessen. Bortsett fra en ting, Listhaug kan ikke "temmes". Hun har nok en for sterk overbevisning i sitt politiske virke til at det skjer. Men det er nok riktig at flere vil mislike at Listhaug får en mer fri rolle i stortinget.

For øvrig har ikke Listhaug alene ansvaret for den dype splittelsen som nå er et faktum i norsk politikk. det må alltid minst to parter til for at en slik situasjon skal oppstå.

Gå til kommentaren

Publisert over 2 år siden

Humor kan bli usmakelig, og ikke all humor passer for alle. Kanskje er det best at vi bare lar være å le av det vi ikke liker? Vitsen som Meland presenterer vil treffe godt med rett publikum, andre vil se den som støtende og ufin. Hva med humoren til Løgnaslaget, som omtalte en viss nazifrisør fra Bryne? Det var nok noen som lo godt av den, men likevel verserer den enda i rettssystemet så vidt jeg vet. Var det innafor når Tybring-Gjedde ble kalt for nazifisk på NRK? Er det greit å harselere om et par i en kornåker, eller om en dameglad AP-politiker?

Jeg tror at vi alle har forskjellige grenser for hva vi anser som ufint. Det som noen ler av, gir gjerne en flau smak i munnen hos andre. Humor kan være frigjørende, men den samme humoren kan også bli til massiv mobbing gjennom sosiale medier.

Gå til kommentaren

Publisert over 2 år siden

Til ettertanke: 90 milliarder i forbrukslån

http://e24.no/boers-og-finans/forbrukslaan/sterkere-vekst-i-forbrukslaan-grunn-til-uro/23933762

Gå til kommentaren

Bærekraft

Publisert over 2 år siden
Mailiss Solheim – gå til den siterte teksten.

Moralen er vel at alle kan verta gira på å kjøpe salsvarer. Det er viktig med medvitne ­forbrukarar, men bærekraft er fyrst og fremst eit ­samfunnsansvar.

Trendar som Black Friday er ikkje ­berekraftig. Men å handle på brukt­marknad eller dra på byttekveld er ­derimot det.

Jul handlar diverre for mange om kjøpspress. Pust heller ut i førjulstida, og vit at dei beste julegåvene treng ikkje ­finnast på kjøpesenteret

Takk for et godt innlegg. Men likevel:

Bærekraft. Dette magiske ordet. Jeg tror ikke at vårt samfunn er i stand til å finne frem til en bærekraftig utvikling. Bærekraft handler om mye mer enn Black Friday. Denne dagen er bare et uttrykk for det som driver oss hele året. Hvertfall noen av oss. Hvordan skal vi få mest mulig ut av de pengene vi har til rådighet? Jo, det er noen varer vi kan kjøpe brukt, men det fins også de varene som går ut på dato før de rekker å bli slitne i kantene.  Men det enkelte menneske sitt ønske, er å få mest mulig ut av den tusenlappen som kan brukes. Eller enda verre; det lånes glatt ut penger til ågerrenter under det dekke at det angivelig skal bli billigere for den enkelte, samt mulig både å kjøpe det man vil ha, og likevel få råd til årets sydentur.

Denne uken kjøpte jeg meg noe nytt. En vaskemaskin. Sårt tiltrengt, ettersom den gamle har begynt å lage uvelkomne lyder i det siste. Forståelig i grunn, etter nesten tyve års tjeneste. Jeg kjøpte maskinen på Lefdal. Det var et Black Week tilbud. Når kjøpet skulle registreres, så var det første spørsmålet: Vil du ha seks måneders rentefri betalingsutsettelse hos Santander? Tenk, hvis jeg hadde tatt imot tilbudet kunne jeg jo ha brukt penger jeg ikke har. Til noe annet. Vaskemaskinpenger kunne ha blitt til ..hva som helst, det er ikke poenget.

Men slik er vår lånebaserte økonomi bygget opp. Vi skal helst bruke mer penger enn vi har. Å sette tæring etter næring passer ikke inn. Selv om det muligens hadde vært bærekraftig.

Bærekraftig utvikling, forstått som en utvikling som gagner mennesket, miljøet og planeten, er bare ikke kompatibelt med vårt økonomiske system som krever konstant vekst. Denne påstanden kan så klart bestrides, og det bli den hver dag. Senest på dagsnytt atten i dag, der Ikea, representert ved en eller annen bærekraftsrepresentant, skulle innbille oss at Ikea jobber for et mer bærekraftig samfunn. Jeg har ikke noe spesielt mot Ikea. Dette var bare et eksempel.

Det er i grunn ikke så vanskelig. Vi har et økonomisk system som oppfordrer den enkelte til å bruke mer enn det han har. Vi har utlånere som ønsker at folk skal bruke mer enn det de har. Vi er mennesker som vil få mest mulig ut av de pengene vi har. Summen kan aldri bli bærekraftig. Summen blir overforbruk, og en usunn avhengighet av långiverne.

Gå til kommentaren

Publisert nesten 3 år siden
Har du belegg for å hevde dette?  Dokumentasjon?

Det snakkes mest om, og til dels med, kvinner innenfor konservativ islam. Det oppfordres til nytenking og reformering. Men problemet ligger hovedsakelig ikke hos kvinnene. Det er lovlærerne, mennene i islam, som styrer det islamske samfunnet. Og det er også mot dem skytset først og fremst må rettes. Hvor var feministene når Listhaug stod opp? Hva mener du Johannessen at vi skal gjøre med den islamske ukulturen? 

Forøvrig skrev Carl Wilhelm Leo et utmerket svar til deg.


Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
24 dager siden / 2899 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 2092 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
12 dager siden / 1108 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
26 dager siden / 618 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
11 dager siden / 577 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
5 dager siden / 564 visninger
Om islam og humanisme
av
Marie Rørvik
23 dager siden / 376 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere