Kåre Kvangarsnes

Alder:
  RSS

Om Kåre

Følgere

Biskopens 11.bud. "Du skal ikke spise kjøtt"

Publisert 9 måneder siden - 727 visninger

På NRKs tekst-tv kunne jeg i dag lese at biskop A.Sommerfelt har innført kjøttforbud på alle arrangementer i Borgs bispedømme regi. Årsak: Kjøttspising er ikke bærekraftig for klodens klima og miljø, så da så.

Vi får også vite at biskopen med dette vil vise at klimaspørsmålet er blitt et hovedanliggende for kirken.

Min første kjetterske tanke var at biskopen med sitt forbud nå er bitt mer lovtrell enn fariseerne , og min andre tanke var at nå er biskopene og kirken i ferd med å grave sin egen grav. Min tredje tanke var at riktignok er det viktig å gjøre en innsats for å motarbeide eventuelle negative menneskeskapte klimaendringer, men har biskopen dekning for at et forbud nødvendigvis er bærekraftig miljø- og klimapolitikk?

Ikke har jeg særlig greie på dette, men kanskje ikke biskopen heller?

Har han tenkt grundig gjennom konsekvensene av sitt sikkert velmenende klimatiltak og nye dersom det skulle bli normgivende for kristne og den verdensvide Kirke  generelt.?

Min siste tanke var at når han så drastisk vil  vil gripe fatt i sin kirkes medlememmers spisevaner på Kirkens arrangementer, noe han naturligvis kan ha rett til, om han da også har sørget for om det er noe han selv først kan gå foran med som et eksempel for de som da må underlegge seg biskopens nye bud innen for sin kirke? Om ikke annet for sin egen troverdighets skyld?

Har han sjekket sin bil i embeds medfør og sin egen handlekurv?Velger han selv å la være å reise med fly? Sjekker han selv at han ikke får i seg noe kjøtt ved arrangementer han deltar i, eller andre like "skadelige" produkter? 

Jo, det bør koste litt når man vil frelse verden.

Så får vi avvente i spenning bøndenes reaksjon. Lakseoppdretterne går fri denne gang. Enn så lenge.

 

Gå til innlegget

En smak av Midtøsten i AUF?

Publisert rundt 2 år siden - 1036 visninger

AUF-leder om Listhaug: – Kast kjerringa på hue ut av regjeringa!

AUF-leder Mani Hussaini var tydelig på hva han mener om innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) da han holdt sin 1. mai-tale, kan vi  lese i nettavisene i dag.

Nå er jo dette sagt på et "misjonsmøte" fyllt av  entuastiske og ungdommelige fremtidige politikerspirer og kan sikker unnskyldes som ungdommelig overmot, men enkelte vil sikkert hevde at en slik respektløs(?) uttalelse også  gjenspeiler  den (u)kultur han har med i bagasjen fra fjernere strøk.Personlig håper jeg at han ikke fremstår som en rollemodell for hverken fremtidige etniske norske ungdomspolitikere eller som representant for nye landsmenn som etterhvert trer inn på den politiske arena. Men faren for det er vel ganske stor, vil jeg tro. Kommentariatet blant våre korrekt innstilte pressefolk, vil vel heller ikke gi ham noen korrigerende impulser,vil jeg anta.

Gå til innlegget

Dagsrevyens Sverigeformidling

Publisert over 2 år siden - 1419 visninger

I kveld skulle Dagsrevyens seere endelig få litt undervisning i hva som skjer i Sverige med branner , drap og økende skepsis til den enorme innvandringen.

Men, nei, det var ingen motstemme Dagsrevyens Nina Owing hadde invitert til studio. Bare den  politisk korrekte kjendis og forfatter Jan Guillou. På intervjuerens spørsmål om årsaken til branner og rasistiske drap, gav den ikke så lite arrogante og snobbete Guillou Sverigedemokraterna all skyld. Videre avfeide han bare Nina Owings forsøk på addressere manglende åpenhet i Sverige når det gjelder innvandringenproblemene som tull. Motstanden mot innvandringen Sverige var bare et landsbygdfenomen, underforstått bedrevet bare av en gjeng islamofobe landsbygtullinger.

Ja, sånn kan det gå når Dagsrevyens "gravende" journalister vil drive folkeopplysning....

Gå til innlegget

Bokbål på norsk

Publisert over 2 år siden - 646 visninger

Human Rights Service sin nettside publiserte først nyheten om at Thomas Knarvik, en relativt ukjent norsk kunstner bosatt i Sverige, hadde fått kontrakt med et norsk forlag om å utgi en religionskritisk bok med tittelen «In His Name»

Boken skal så vidt jeg forstår bestå av satiretegninger der alle de store religionene er representert.

Forlaget hadde fått trykt opp et førsteopplag på 2500 eksemplarer,men så ble det satt en stopper for prosjektet. Grunnen forlagssjefen oppgir på nettsiden sin ,var at han etterhvert fant ut at prosjektet var for dårlig kvalitetssikret og at boken kommuniserer for dårlig.

Til NTB sier forlagssjefen følgende: «Dette er et potensielt farlig landskap. Da må det være et prosjekt jeg kan backe 100%, ikke bare delvis.»

Bøkene skal nå destrueres/brennes og alle spor slettes. HMR opplyser på sin nettside at politmyndigheter trolig har hatt en finger med i spillet p.g.a. frykt for terror/represalier.

Poenget her er vel ikke at forlagsjefen fikk kalde føtter. En kan vel ikke forvente at han vil ofre liv og lemmer. Episoden er vel bare en trist konstatering av den selvsensur og redsel som redaktører,journalister og media pålegger seg selv i møte med «fredens religion».Islamistene har nok vunnet frem for lengst.

Thomas Knarvik fant likevel en løsning: Et dansk forlag tar jobben med å publisere boken. Det frie ord står nok noe sterkere der enn her på bjerget.

Vebjørn Selbekk som nylig fikk Rafto-prisen for sin uredde kamp for ytringsfriheten sier til NRK at han mener saken viser at ytringsfriheten har dårlige kår i Norge: «I symbolkraft er dette noe av det sterkeste jeg har hørt de siste ti årene. At et bokopplag skal brennes viser virkelig at det står dårlig til»

En skulle forvente at den norske mainstream redaktør- og journaliststand ville gjøre anskrik og ta opp saken til debatt, men derifra er det foreløpig tyst. Dagsrevyen hadde et 10-sekunders innslag i kveld, og deretter en fem-minutters reportasje fra Mekka. Ironisk nok.

Gå til innlegget

Det ble så stille....

Publisert over 3 år siden - 486 visninger

Var Charlie Hebdo's offer forgjeves likevel? Kan vi bare slå fast at det ikke er rom for offentlig islamkritikk i samfunnet? Kan vi bare legge maktelitens festtaler etter Paris på hylla? Max Hermansen's sak kan tyde på det.

I dagene etter myrderiene i Allahs navn på journalister og jøder og andre i Paris, ble ytringsfriheten hyllet av fremtredende journalister, redaktører,politikere og personer innen kultureliten. Den ene etter den andre sto frem og forsikret at de nå ville heve ytringfrihetsfanen høyt. Mantraet var «Je suis Charlie!»

I dagens aviser kom så meldingen om at Max Hermansen , lærer og leder for Pegida er blitt løst fra kontrakten han har hatt som deltidslærer ved Opplæringskontoret for service og samferdsel.


Årsaken skal være at hans holdning til islam ikke er forenelig med oppgaven som kurslærer for lærlingene. Jeg har lest gjennom VG,Dagbladet, Vårt Land, Norge i dag og Aftenposten og lyttet til Dagsrevyen og TV 2 -nyhetene. Ikke et pip om noen som helst støtte til mannen i disse nyhetsformidlerne. Dagsnytt 18 hadde en kort paneldebatt hvor to advokater uttalte seg om saken.


Breiviks advokat, Geir Lippestad, avslørte en skuffende politisk korrekthet og ga klart beskjed om at Breiviks engasjement i Pegida var uforenlig med jobben som lærer. Den andre advokaten gav uttrykk for et motsatt standpunkt og mente Hermansen hadde en god sak.

Kort tid etter Paris får nå media en sak servert i fanget hvor medias og kulturelitens festtaler om ytringsfrihet når det gjelder å kunne stille seg kritisk til islam ,og ellers hva en lærer skal kunne engasjere seg i på fritiden ,blir utfordret. Hvor er journalistene? Hvor er åndseliten i Akersgata? Sitter de på gjerdet til det hele har blåst over og den politiske korrekthet igjen har vunnet uten et eneste sverdslag?

Var festtalene bare et spill for galleriet ? Skal vi fortsatt forvente at dersom du er ansatt i det offentlige og kritiserer religionen islam så blir du utstyrt med munnkurv?Mye kan tyde på det.

Gå til innlegget

Lesetips

Avlatshandelen i Vennesla
av
Leif Gunnar Sandvand
rundt 5 timer siden / 407 visninger
1 kommentarer
Bokanmeldelse med skylapper?
av
Lyder Storhaug
rundt 5 timer siden / 98 visninger
2 kommentarer
Norge Trenger Kristne høgskoler
av
Erik Waaler
rundt 6 timer siden / 78 visninger
0 kommentarer
VGs karakterdrap
av
Bjarte Ystebø
rundt 6 timer siden / 297 visninger
2 kommentarer
Kravløst og nakent
av
Stein Ellinggard
rundt 7 timer siden / 50 visninger
0 kommentarer
Ute av verden
av
Andreas Ribe
1 dag siden / 1643 visninger
1 kommentarer
Blikket mot himmelen
av
Petter Mohn
2 dager siden / 131 visninger
1 kommentarer
Les flere

Siste innlegg

Rett til liv - heile livet
av
Aase Maren Østgaard
rundt 2 timer siden / 200 visninger
3 kommentarer
Avlatshandelen i Vennesla
av
Leif Gunnar Sandvand
rundt 5 timer siden / 407 visninger
1 kommentarer
Bokanmeldelse med skylapper?
av
Lyder Storhaug
rundt 5 timer siden / 98 visninger
2 kommentarer
Norge Trenger Kristne høgskoler
av
Erik Waaler
rundt 6 timer siden / 78 visninger
0 kommentarer
VGs karakterdrap
av
Bjarte Ystebø
rundt 6 timer siden / 297 visninger
2 kommentarer
Kravløst og nakent
av
Stein Ellinggard
rundt 7 timer siden / 50 visninger
0 kommentarer
Religiøse roboter
av
Hanne Linn Skogvang
rundt 7 timer siden / 113 visninger
0 kommentarer
Dataspel som diagnose
av
Vårt Land
rundt 8 timer siden / 245 visninger
3 kommentarer
Sannhet til besvær
av
Marit Vikan Sævareid
rundt 17 timer siden / 93 visninger
1 kommentarer
Hvor ble det av Jan Bøhler?
av
Erik Lunde
rundt 19 timer siden / 177 visninger
0 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Martin Sandstad kommenterte på
Dataspel som diagnose
16 minutter siden / 245 visninger
Kjell Haugen kommenterte på
Rett til liv - heile livet
24 minutter siden / 200 visninger
Martin Sandstad kommenterte på
Dataspel som diagnose
33 minutter siden / 245 visninger
Magrethe Rud kommenterte på
Hva skal vi med De ti bud i 2018?
38 minutter siden / 412 visninger
Mette Solveig Müller kommenterte på
Profetisk eller politisk?
41 minutter siden / 419 visninger
Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad kommenterte på
Vi har henne ikke
41 minutter siden / 4402 visninger
Eirik A. Steenhoff kommenterte på
Dataspel som diagnose
rundt 1 time siden / 245 visninger
Eirik A. Steenhoff kommenterte på
Rett til liv - heile livet
rundt 1 time siden / 200 visninger
Leif GuIIberg kommenterte på
Endens tid
rundt 1 time siden / 2132 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
Rett til liv - heile livet
rundt 1 time siden / 200 visninger
Dag Løkke kommenterte på
Det står skrevet, men mange bryr seg fint lite om det.
rundt 1 time siden / 1065 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Endens tid
rundt 1 time siden / 2132 visninger
Les flere