Kjellrun Marie Sonefeldt

Alder: 82
  RSS

Om Kjellrun Marie

Jeg er en pensjonert sykepleier som er engasjert i helseaspektet bredt over. Derav interesse for biologisk medisin og jordbrukspolitikk for å få frem økologiske produkter for folkehelsens skyld og som diettmedisin. Er helsekoster,men det betyr ikke vegetarisme.

Følgere

Pauli ord:

"For når hedninger som ikke har loven,av naturen gjør det den sier,er de sin egen lov,enda de ikke har loven.De viser med dette at lovens krav står skrevet i deres hjerter.Om det vitner også deres egen samvittighet,når deres egne tanker enten anklager eller forsvarer dem.Dette skal bli klart den dagen Gud ved Jesus Kristus dømmer det som skjuler seg i menneskene,slik jeg har forkynt i mitt evangelium."

Gå til innlegget

Jødedommen om straff etter døden

Publisert 22 dager siden

Overrabbiner,professor David Simonsen (1853-1932) skriver i Efterskrift i Jødiske eventyr og legender.Borgen Billigbøger 54.

"Men jeg har allerede tidligere bemærket,at de alminnelige forestillinger om et helvede aldeles ikke falder sammen med med den jødiske opfattelse af det det hebraiske Gehinnom som et straffested.Allerede det at,straffen helt hviler på den syvende dag og højst varer12 måneder,viser forskjellen."

Ettersom jødedommen er bestandig er det nærliggende å tro,at denne lære var det Jesus vokste opp med.

Martin Buber var jøde i det jiddiske miljøet i HviteRussland. Han ble en kristen  og etterhvert også kristen teolog Han er for mange blitt en bro mellom jødedom og kristendom.Han ble forfatter av boken Die Erzalungen der Chassidim.Zurich 1949.

Filosofen Aasmund Brynildsen og Karin Bang har gitt ut bruddstykker av denne boken på Aschehoug Forlag i 1970.

Det mer enn skimtes at jødedommen innbefatter gjenfødelseslæren. Det får en til å tenke på ord om straff til evig tid i NT. Menes det at livet er evig gjennom reinkarnasjon,hvis en trenger en ny nådetid?

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
12 dager siden / 1845 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1552 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
28 dager siden / 1217 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
rundt 1 måned siden / 1092 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
22 dager siden / 836 visninger
Juleangst og julelettelse
av
Aud Irene Svartvasmo
rundt 1 måned siden / 809 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere