Kjellrun Marie Sonefeldt

Alder: 81
  RSS

Om Kjellrun Marie

Jeg er en pensjonert sykepleier som er engasjert i helseaspektet bredt over. Derav interesse for biologisk medisin og jordbrukspolitikk for å få frem økologiske produkter for folkehelsens skyld og som diettmedisin. Er helsekoster,men det betyr ikke vegetarisme.

Følgere

Feil om dåp.

Publisert rundt 2 måneder siden

Bibelsitatene som Daniel Krussand skriver under Dåp II er skrevet i en urkirkens misjonærtid.

Når voskne kom til tro, måtte det jo bli voksendåp.                                 Situasjonen må sammenlignes med våre misjonærers.De må jo forkynne Jesus ,så folk kommer til tro og blir døpt. Voksendåp og barnedåp samtidig.

Noen hevder at dåpen ble et paktstegn som avløste omskjæringen som paktstegn. Dåpen ble praktisert med hel neddykkelse av både voksne og barn, og ble praktisert gjennom århundrer,etterhvert som kristenmisjonærene vant mennesker for troen.

Metodiskkirken døper barna som en innvielse til kristendommen.

I gamle norske stenkirker står det dåpsfonter som tyder på hel neddykkelse av spedbarna.Nå ligger et dåpsfat over åpningen. Men når og hvorfor kom endring  praksis med hel neddykkelse av spedbarna? Det hevdes at det skyldes det kalde klimaet her nord,som førte til forkjølelser og lungebetennelser grunnet  kalde kirker. 

Historien om fangevokteren og hans hus som ble døpt nattes tid.Ap.gj.kap.16.,Viser at Paulus fulgte Jesus til punkt og prikke.Dåpsbefalingen.Familien fulgte husherrens standpunkt.

Det er grunn til å være forsiktig med å dømme hvem som er utenfor eller innenfor,når delvis kirkefremmede kommer med barnet sitt til dåp. Romerbrevet ,kap. 2,versene 14-16 vitner om det.                                    "For når hedninger som ikke har loven,av naturen gjør det den sier,er de sin egen lov,enda de ikke har loven.De viser med dette at lovens krav står skrevet i deres hjerter.Om det vitner også deres samvittighet,når deres tanker,enten anklager eller forsvarer dem.Dette skal bli klart den dagen Gud ved Jesus Kristus dømmer  det som skjuler seg i menneskene,slik jeg har forkynt i mitt evangelium."

Det er så vanlig at mennesker erfarer Guds rike på det indre plan og orienterer seg i pakt med det .                                       


Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere