Karin Elisabeth Skoglund

Alder: 54
  RSS

Om Karin Elisabeth

Urban jente, med atskillig livserfaring. Prøver å følge Jesus så godt jeg kan i hverdagen. Er ellers sykepleier med videreutdanning i aldersdemens, faglærer i helsefag og religionsstudent.

Følgere

Mer empatiske?

Publisert over 2 år siden

I tillegg har italienske forskere funnet ut at å lese Harry Potter-bøkene gjør barn mer empatiske og reduserer fordommer. Forskerne mener at bøkene kan hjelpe barn til å bli mer vennlig innstilt til de som er annerledes enn dem selv.

Jeg skulle gjerne ha kikket litt nærmere på den eller de forskningsrapportene som får dem til å konkludere med noe slikt. Det høres unektelig litt usannsynlig ut.

Gå til kommentaren

Frihet?

Publisert over 2 år siden

Vi nordmenn skal verne om hverandres frihet, skriver du. La da trossamfunn få ha sin frihet til å velge om de vil være med i en parade som dette, eller ikke. Slik jeg tolker deg, så mener du at egentlig alle "burde" gå i denne paraden, for det er dette som er å verne om andres frihet. Men der tar du feil. Det er ikke frihet. Frihet er å få ha sin egen mening og oppfatning og kunne handle eller la være å handle på bakgrunn av det, uavhengig av hva som til enhver tid er politisk korrekt.

Gå til kommentaren

Jeg glemte å legge til...

Publisert nesten 4 år siden

Bønn er ikke å ramse opp en rekke fastsatte ord. Bønn er å prate med Gud. Å snakke med ham, å tørre å fortelle ham hvordan vi har det inni oss. Javisst vet Gud det allerede, men Gud vet også at bønn hjelper oss å gjøre hjertet mykere og å jobbe igjennom ting når vi trenger å endre oss.

Se på Jesus i Getsemane før han ble tatt. Han sa rett ut til Gud at han ikke ville dø på korset. Han ba Gud om å ta det vekk. Tre ganger ba han om akkurat det samme. I den andre bønnen ser vi at han hadde endret seg fra "om det er mulig så la dette begeret gå meg forbi" til "Kan ikke dette beger gå meg forbi, men må jeg drikke det, så la din vilje skje." Han brukte bønn for å endre sin vilje til Guds vilje.

Gå til kommentaren

Fader Vår

Publisert nesten 4 år siden

Når jeg leser Fader Vår, ser jeg for meg et eksempel på hva en bønn gjerne bør inneholde. Den starter med et fokus på Gud. Gud skal være først i livet, og dermed også i bønnen. For meg er det viktig å presisere høyt når jeg ber at Gud "er i himmelen" og at han er min"far". Jeg definerer Gud for meg selv. Deretter er det to andre viktige ting om Gud; at hans rike (kirken) vokser og modnes, samt at hans navn fortsetter å være synlig i blant verdens mange livssyn og mangel på sådan. Så ber vi om at Guds vilje skjer her på jorden. Det kan være på alle mulige områder. I midt-østen, i Europa, i Norge, bestemte grupperinger eller mennesker og venner og familie. 

Da er fokuset på Gud ferdig. Gi oss i dag vårt daglige brød. Det er mye vi kan trenge. Fysiske så vel som psykiske ting. Men vi trenger også åndelig brød. Guds ord. Å be om tilgivelse, skulle ikke være noe rart. Men Fader Vår minner oss også på at vi må tilgi andre. Å holde seg unna fristelse og hjelp til å ikke bli utsatt for det onde er noe som kan hjelpe oss med fokus.

Avslutningen er igjen fokus på Gud, og en stadfesting av hvem Gud er og hvor stor han er. 

Gå til kommentaren

Så enig, så enig

Publisert nesten 4 år siden

Jeg kan ikke annet enn å si at jeg er så enig, så enig i det du skriver. Det er ofte flere grunner til at en kvinne velger å abortere barnet sitt. Økonomi er noe som ofte ligger under det hele og bidrar til en beslutning i den ene eller den andre retningen.

Det er også mange andre faktorer som kunne bidratt til reduserte aborttall. Det ene er at en kvinne som går til legen og sier at hun vil ha abort, blir møtt av en lege som samtaler med henne om hva som ligger til grunn. Her kunne kvinnen fått vite om hvilken hjelp hun kunne få. Det kan være økonomisk, det kan dreie seg om barnevernstiltak for å støtte opp under manglende ressurser, eller det kan være helsemessig, eller kanskje hjelp til ny bolig eller informasjon om hvordan hun kan ta opp studier senere.

Prevensjon er også et viktig tema. Det er en utopi å tro at man kan redusere all seksuell aktivitet hos mennesker som ikke er gift eller med gode ressurser rundt seg. Spørsmålet er da om hvordan man kan bidra til økt bruk av prevensjon. En annen ting i den forbindelse, er at mange aborter (jeg har ingen tall) blir tatt fordi et prevensjonsmiddel ikke har virket. Det finnes en såkalt "angrepille" på markedet. Her er det økt mulighet for at graviditet allikevel forekommer enn ved andre prevensjoner. 

Det snakkes så mye om pakkeløsninger i helsevesenet. På dette området hadde det virkelig vært behov for en pakkeløsning.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Visjon Norge som «Guds forrådshus»?
av
Cecilie Erland
19 dager siden / 2057 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1761 visninger
Å bli forma til eit kristent liv
av
Hallvard Jørgensen
16 dager siden / 1749 visninger
Fleksibel og sliten
av
Merete Thomassen
4 dager siden / 1143 visninger
Lengselen etter det evige hjem
av
Heidi Terese Vangen
9 dager siden / 1089 visninger
Rusreformen som gjør vondt verre
av
Constance Thuv
13 dager siden / 894 visninger
Prestekallet kommer innenfra
av
Maryam Trine Skogen
24 dager siden / 891 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere