KarI Erik BirkeIand

Alder: 43
  RSS

Om KarI Erik

Ateist, trebarnsfar og veterinær. Skriver på vegne av meg selv, ikke på vegne av arbeidsgiver eller organisasjoner jeg er medlem av eller har tillitsverv i.

Følgere

Gray-Pinker-skalaen

Publisert 11 måneder siden

Jeg er dessverre for mange så enkel og fundamentalistisk at jeg tror, som bibelen sier, at menneskeslekten er en syndig og uforbedrelig slekt, uten håp om varig fred og fremgang. Derfor gav jeg dette eksempelet om 1 og 2 verdenskrig - eksempler på at menneskeslekten helt opp til idag er håpløs og morderisk. Vi blir aldri "voksne".

Jeg sier ikke dermed, at på mange områder og på mange måter er verden blitt bedre og har gjort fremgang. Det kan likevel smelle og brake løst når som helst, og hvor som helst. En krenket Putin, Erdogan, Ayatolla Khomeini eller Trump kan sette verden i flammer på en eneste dag - slik som det alltid har vært. Intet nytt under solen.

Fersk artikkel i Fri Tanke som diskuterer optimistiske og pessimistiske syn på tilværelsen: https://fritanke.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=10929

Gå til kommentaren

Publisert 11 måneder siden
Den menneskelig hjerne og fornuften er blitt så utviklet, -og voksen, i etterkant av opplysningstiden, - at vi klarer å starte to verdenskriger på 50 år og ta livet av 100 millioner mennesker med krutt, kanoner, bomber, torpedoer, sennepsgass og gasskammer.

Synes du at menneskers levekår og livslengde har blitt bedre eller verre etter opplysningstiden? Ja, vi har blitt flinkere til å drepe mange mennesker raskt, men helhetlig sett tror jeg vi har det mye bedre enn før.

Gå til kommentaren

Publisert 11 måneder siden
Liberal modernitet ser eg imidlertid store problem med på sikt, men eg kan jo ta feil. I så fall må det kome inn kulturelle tradisjonar (kvar skal dei kome frå?)

Skoleverket? Universitetene? Scenekunst? Litteratur? Ikke-religiøse livssynsriter, slik som humanistisk konfirmasjon? Det er mye å ta av som ikke er religiøst betinget.

Gå til kommentaren

Publisert 11 måneder siden

Problemet er vel at folk flest har innsett at man kan leve meningsfulle liv, være et godt medmenneske og oppnå livsvisdom uten å bygge det på en gudstro. Kirken burde innse at den ikke lenger har monopol på det rette livssyn.

Gå til kommentaren

Publisert rundt 1 år siden

Jeg så en interessant dokumentar for litt siden angående kledet. Der kom det fram at noen amatører hadde engasjert seg og satt seg inn i hvilken del av tøystykket som hadde blitt datert. De mente stykket som hadde blitt datert var delvis en påsydd reparasjon (en gang på 1500-tallet) og delvis originalt. Derfor hadde dateringen resultert i 1300-tallet. 

De orienterte en av forskerne, som først var avvisende, men etter å ha undersøkt dette nærmere selv, ble han også overbevist, og begynte å arbeide for at en ny karbondatering skulle utføres (som til nå ikke har blitt gjort etter det jeg vet).

"Professor Harry E. Gove, former professor emeritus of physics at the University of Rochester and former director of the Nuclear Structure Research Laboratory at the University of Rochester, helped to invent radiocarbon dating and was closely involved in setting up the shroud dating project. He also attended the actual dating process at the University of Arizona. Gove has written (in the respected scientific journal Radiocarbon) that: "Another argument has been made that the part of the shroud from which the sample was cut had possibly become worn and threadbare from countless handlings and had been subjected to medieval textile restoration. If so, the restoration would have had to be done with such incredible virtuosity as to render it microscopically indistinguishable from the real thing. Even modern so-called invisible weaving can readily be detected under a microscope, so this possibility seems unlikely. It seems very convincing that what was measured in the laboratories was genuine cloth from the shroud after it had been subjected to rigorous cleaning procedures. Probably no sample for carbon dating has ever been subjected to such scrupulously careful examination and treatment, nor perhaps ever will again."[7]"

https://en.wikipedia.org/wiki/Radiocarbon_dating_of_the_Shroud_of_Turin#Medieval_repairs

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Sjelesørgeren Alf Gjøsund
av
Vebjørn Selbekk
21 dager siden / 5188 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
29 dager siden / 3173 visninger
Hva KRIK er og skal være
av
Bjørnulf Tveit Benestad
22 dager siden / 2338 visninger
Snevert om synd
av
Torunn Båtvik
29 dager siden / 2213 visninger
Støre-saken: Blodtåke i NRK
av
Vårt Land
19 dager siden / 1780 visninger
KRIK ved et veiskille
av
Øivind Benestad
23 dager siden / 1757 visninger
KRIKs spagat
av
Vårt Land
21 dager siden / 1740 visninger
En løsning som inkluderer
av
Berit Hustad Nilsen
16 dager siden / 1676 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere