Kari Mangrud Alvsvåg

Alder: 49
  RSS

Om Kari Mangrud

Prost i Sarpsborg prosti. Borg bispedømme. DnK.

Følgere

 

Så hva gjør at vi føler oss som hele mennesker?

Kanskje at vi begynner å handle som hele mennesker? For så lenge vi er ute etter den gode følelesen av å være hel, er det vanskelig å bli hel. Når vi handler helt, slik du også beskriver, og vender oss mot andre enn oss selv og gjør godt mot vår neste, blir vi helere. Å kjenne etter:"føler jeg meg hel nå? Elsker jeg nå? Har jeg det godt nå?" kan bli et hinder for å bli hel. En dyp menneskelig relasjon består i gode føleleser, ja, men først og fremst i et forpliktende fellesskap som gjør at vi handler godt mot hverandre.

Gå til kommentaren

Perfekt alder!

Publisert nesten 11 år siden

I går og i dag har 90 14- og 15-åringer  blitt konfirmert i Moss kirke, fantastiske dager! I september skrev de seg inn til konfirmasjonstid, og jammen har de møtt trofast opp gjennom hele året.  Fem av dem ble døpt i påsken. Foreldrene ville gi dem valget selv, derfor var de ikke døpt som barn. Og nå har de valgt selv, dåp og konfirmasjon. Med fare for å fornærme Jordheim, vil jeg si at dagens konfirmanter er veldig bevisste på at de tar et valg. Ikke om hva de skal tro resten av livet, men om at de nå, som tenåringer, vil konfirmere seg i kirken! Alternativene ligger åpne, og dessuten er ikke dagens tenåringer flest så avhengige av gavene for å skaffe seg det de vil ha. De har alt, fordi vi foreldre kjøper det til dem. Men det de ikke alltid har, er noen som vil snakke med dem om Gud, om tro, om dem selv, om verdier, om et annet menneskesyn enn det helsesøster har mandat til å snakke om. Konfirmasjonen dreier seg ikke om at konfirmantene må velge en tro, eller bekrefte sin tro. Konfirmasjonen er en bekreftelse av Guds løfter i dåpen: Se, jeg er med dere alle dager!

Konfirmasjonstiden er en herlig tid! Her kommer gjengen, en hel horde med ungdommer, og vil vite hva kirken har å by på. Å flytte på dette, fordi vi ikke orker litt hormoner på ville veier, eller fordi vi ikke klarer å svare på tenåringenes spørsmål, det ville være kirkens største tabbe. Det er klart de er urolige, det er klart de er provoserende, og det er klart at vi orker dem. Vi digger dem!

 

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere