Kaisa Grimsby Leskinen

Alder: 30
  RSS

Om Kaisa

Følgere

Ny sexside - med Guds velsignelse?

Publisert nesten 9 år siden

Familie og Medier har fått med seg Ungdom i Oppdrag for å lage en nettside med sex- og seksualitetsveiledning. De mener de taler Guds sak - hva gjør så liberale prester?

Familie og Medier med Ungdom i Oppdrag skal komme med råd til rådville ungdommer angående sex og seksualitet. De skal hjelpe ungdom til å ta gode valg ut fra hva de mener er Guds tanke for seksualiteten. På spørsmål om profilen blir konservativ eller liberal svarer ikke leder av Familie og Medier, Jarle Haugland, direkte, men sier at det skal være: "klassisk kristen seksualetikk som er basert på Bibelen".

Mitt eneste håp nå er at liberale prester også ruster opp, og er klare for ekstra sjelesørging for disse ungdommene i etterkant. Og at disse også taler Guds sak. Om at han har skapt oss slik vi er, og elsker oss slik vi er. 

Ja, også dette med å kaste den første sten. 

Gå til innlegget

Komplisert demokrati

Publisert rundt 11 år siden

På søndag er det EU-valg i ett av de to landene jeg har statsborgerskap i, nemlig Finland.
Siden jeg har tilbragt det siste året i Helsinki, og regnes som innbygger frem til mandag tenkte jeg selvfølgelig å gjøre min plikt som borger og stemme.

Men da jeg satt på trikken her en dag, og tittet på alle valgplakatene med smilende ansikter og gode løfter så begynte jeg å tenke på noe.

Alle partiene virket som kjempegode alternativer.

Når jeg skal stemme i Norge så vet jeg jo en del om partiene, fordi alle mener noe om dem. Det blir en sånn slags allmenn oppfatning om hva som er "gode" og hva som er "dårlige" partier. Det finnes partier man bare ikke kan stemme på dersom man bare er den vanlige mannen i gata, og ikke f.eks. Siv Jensen. Også finnes det sikre midt-i-mellom-partier som alle skjønner at man kan gi stemmen sin til.

Men jeg kjenner ingen av disse uskrevne reglene eller oppfatningene i Finland. Det er tydeligvis noe som kommer gradvis snikende, som jeg har gått glipp av fordi jeg har bodd i Norge.

Hvor finner man så disse opplysningene i ettertid?

Det slo meg at det går jo ikke an å stemme riktig om man ikke spør "vanlige" folk om hva partiene egentlig står for, på godt og vondt? Noe som er både komplisert og tidkrevende, og mye mer tiltaksfylt enn å f.eks. la være å stemme.

Ville det ikke vært mer demokratisk om partiene ikke bare viste seg fra sin gode side? Alle saker har jo som kjent minst to. Er det virkelig sånn at den som stemmer må gjøre alt arbeidet? Finne alle de andre sidene som partiene garantert har? Når skal partiene gi oss hele pakka?

Bill. mrk. Førstegangs-EU-parlamentvelger

Gå til innlegget

Pålitelige kilder?

Publisert rundt 11 år siden

Tidligere i dag besøkte David Irving TV 2s debattprogram Tabloid, og intervjuet hans fikk mye av programmets sendetid senere om kvelden.

Han fortalte rolig og avbalansert om bøkene sine, om kritikken han har møtt, ja til og med om sin schizofrene datter som tok sitt eget liv som 35 åring. Det var helt tydelig at han er vandt til å bli intervjuet, og hadde svarene og eksemplene klare da Trude Teige stilte sine velforberedte og til tider krasse spørsmål.

Det var likevel ett spørsmål jeg satt igjen med da sendingen var over.

Irving forklarte nemlig i det vide og det brede om hvordan hans historiefremstilling er den mest pålitelige fordi han bruker de originale tyske kildene.

Men er dette de mest pålitelige kildene, da?

Jeg må jo innrømme at jeg nok ikke er uberørt av det historiebøkene har lært meg opp igjennom årene. Nemlig at Hitler var en sinnsyk mann som ville ha verdensherredømme. Men jeg har heller ikke glemt det jeg har lært om propaganda og dens popularitet under 2. verdenskrig.

Er det ikke da mulig at disse dokumentene ikke nødvendigvis er helt til å stole på? Dersom Hitler var sinnsyk og han hjernevasket sine undersåtter, kan vi stole på det de oppførte med tanke på konsentrasjonsleirene f.eks?

Som de fleste andre er ikke jeg historiker, og det kan godt hende at disse kildene er så pålitelige som Irving sier. Det kan til og med hende det ikke er nazister som har skrevet det som står i kildene. Men spørsmålet ble hengende i lufta etter sendingen, og kanskje særlig etter intervjuet med de to norske spesialistene som kom inn på slutten. Og det blir fort dumt når så mange som ikke er historikere blir revet med i debatten.

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
24 dager siden / 1498 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
4 dager siden / 1254 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
15 dager siden / 1093 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
11 dager siden / 993 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 817 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
rundt 1 måned siden / 482 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
20 dager siden / 453 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere