Jonas Langård

Alder:
  RSS

Om Jonas

Følgere

Religion, barn og

Publisert over 9 år siden

Jeg mente egentlig og poste dette i kommentarfeltet på dagbladet.no, men dessverre ble kommentarfeltet slettet. Siden det er et tema som interesserer meg fant jeg dette forumet i stedet. Det er et svar på en artikkel:

(http://www.dagbladet.no/2009/11/22/nyheter/skole/innenriks/utdanning/skolepolitikk/9147254/)

Som handler om et ektepar som har booket inn barnet deres på en kristen privat ungdomsskole allerede ved fødsel.

Jeg har ingenting imot religion i seg selv. Faktisk har religion mange gode verdier, og et voksent menneske kan tro hva det vil uten at jeg skal legge meg borti.

Slik jeg ser det tror jeg trygghet må være den mest givende verdien i kristendommen. Følelsen at noen alltid er med deg, tar vare på deg og har en plan for deg i livet, og når døden kommer, kommer også paradis.

Når jeg skriver dette får jeg nesten lyst til å bli kristen selv, men ettersom denne tryggheten kommer fra det overnaturlige, altså gud, og at jeg ikke kan se noe grunnlag for at dette er sant føler jeg prisen for denne tryggheten blir ignoranse.

Som sagt har jeg ingenting imot at andre ser på alt som måtte stå i bibelen som en sannhet, selv om jeg selv ikke kan forstå hvorfor, men det at barn oppdras til å være religiøse fra og med en alder de ennå ikke er i stand til å være kritiske reagerer jeg på. ”Det er viktig for oss at de er tydelig på kristne verdier” står det i artikkelen. Det er jo en fin måte å si det på, men jeg synes dette nærmer seg hjernevasking.

Jeg frykter at personer som har vokst opp med verdiene kristendommen gir blir så avhengig av denne tryggheten at når de når voksen alder vil de ha vanskelig for å være selvkritiske til sitt eget livssyn.

Jeg har tenker i blant tanken ”hva om jeg ender opp med ei religiøs dame?”. Det blir problemfritt for min del, helt til vi får barn, om hun da prøver å lære det opp til et religiøst livssyn. Selv ønsker jeg ikke å gå i motsatt retning å lære barnet opp til et ateistisk livssyn, men om alternativet blir ”religiøs hjernevasking” tviler jeg på at jeg vil stå og se på.

Jeg tror det hadde vært bedre om foreldre ventet med å la barn modne før de prøver å putte overbevisninger inn i hodet på dem. Enten temaet er religion eller andre ting. Hva synes dere?

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Kjønnsideologi på avveie
av
Marit Johanne Bruset
17 dager siden / 2003 visninger
Den verkeleg raude fare
av
Emil André Erstad
24 dager siden / 1936 visninger
Spooky sjamanisme?
av
Vårt Land
29 dager siden / 1786 visninger
Kunnskapsløst om «koranskoler»
av
Usman Rana
17 dager siden / 1566 visninger
Bryllup med bismak
av
Trond Langen
rundt 1 måned siden / 1520 visninger
Slutt å gjøre kirken kul!
av
Merete Thomassen
rundt 1 måned siden / 1478 visninger
En fallende stjerne?
av
Vårt Land
17 dager siden / 1247 visninger
Kallmyrs tabbe
av
Vårt Land
20 dager siden / 1176 visninger
KRIK og samlivsteologien
av
Aksel Johan Lund
4 dager siden / 1140 visninger
Forledet av Frp
av
Vårt Land
24 dager siden / 1106 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere