Joanna Bjerga

Alder: 49
  RSS

Om Joanna

Spaltist, journaliststudent, medlem av Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige. Mest opptatt av tro og livssyn, miljøvern og flyktningesaken. Blogger på www.jojobjerga.com

Følgere

Publisert 14 dager siden - 18 visninger
Randi TunIi – gå til den siterte teksten.

Godt spørsmål. Til det må jeg svare som sant er - vi kjenner ikke alle detaljene, men jeg tenker og tror (og det får stå for min egen regning) at på samme måte som vi velger å gifte oss her, og valget er opp til oss, slik vil det også være i evigheten. Og så stoler vi på at  Herren som kun er opptatt av vår evige glede vet best, og legger til rette for at alle får det som de ønsker. :-)

Gå til kommentaren

Publisert 14 dager siden - 10 visninger

Takk for fine ord, og en vakker bønn! 

Den fikk meg til å tenke på et sitat av en av våre tidligere profeter Gordon B. Hinckley, som har sagt: 

"Jesus Christ is the cornerstone of this work, and it is built upon a “foundation of … apostles and prophets” (Eph. 2:20).

This wondrous Restoration should make of us a people of tolerance, of neighborliness, of appreciation and kindness toward others. We cannot be boastful. We cannot be proud. We can be thankful, as we must be. We can be humble, as we should be.

We love those of other churches. We work with them in good causes. We respect them. But we must never forget our roots. Those roots lie deep in the soil of the opening of this, the final dispensation, the dispensation of the fulness of times.

...This must be our great and singular message to the world. We do not offer it with boasting. We testify in humility but with gravity and absolute sincerity. We invite all, the whole earth, to listen to this account and take measure of its truth. God bless us as those who believe in His divine manifestations and help us to extend knowledge of these great and marvelous occurrences to all who will listen. To these we say in a spirit of love, bring with you all that you have of good and truth which you have received from whatever source, and come and let us see if we may add to it."

Hele talen han holdt kan leses her.

Ha en fortsatt fin dag!

Gå til kommentaren

Publisert 14 dager siden - 11 visninger
Frode Meland – gå til den siterte teksten.

Hei Frode. 

Det har jeg faktisk skrevet litt om her. 

Og som et apropos til det, så har Store Norske  omsider endret teksten om Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige - nå i januar. Det kan du evt. lese her

Som sagt; det bekymrer meg lite at andre norske kristne ikke ser på meg som kristen. Jeg er mer opptatt av om Frelseren ser på meg som en som prøver å følge Ham. :-)

Og ja, hvis man skal være sammen for alltid, kan det jo være greit å velge riktig i utgangspunktet. Jeg tror nok  ikke man kan 'søke om skilsmisse i himmelen', som du skriver. Sånt må vi nok finne ut av før den tid. Og det gjør vi vel, som regel. Gå til kommentaren

Publisert 15 dager siden - 11 visninger
Magnus Husøy – gå til den siterte teksten.

Hei Magnus. 

To av våre trosartikler lyder slik:

8  Vi tror at Bibelen er Guds ord så langt som den er riktig oversatt. Vi tror også at Mormons bok er Guds ord.

  9  Vi tror på alt som Gud har åpenbart, alt som han nå åpenbarer, og vi tror at han fortsatt vil åpenbare mange store og viktige ting angående Guds rike.

Resten av de 13 trosartiklene finner du her.

Siden Bibelen har gjennomgått mange oversettelser opp gjennom århundrene, så tror vi at en del ting er blitt forvansket og til og med tatt ut av den opprinnelige teksten.  Men Mormons Bok er sjelden 'uenig' med Bibelen - tvert imot, så bekrefter den det som står i Bibelen. Den er et ytterligere vitne om Jesu Kristi guddommelighet og misjon. 

På tittelsiden til Mormons Bok står dette: 

"...for å vise levningen av Israels hus de store ting Herren har gjort for deres fedre, og for at de kan kjenne Herrens pakter og vite at de ikke for alltid er forkastet — og også for å overbevise jøde og hedning om at Jesus er Kristus, den Evige Gud, som åpenbarer seg for alle nasjoner — og hvis det skulle finnes feil, er de av mennesker..." (Resten kan du lese her.)  

 

Gå til kommentaren

Nettopp.

Publisert 15 dager siden - 4 visninger
Svein Ausland – gå til den siterte teksten.

Det er jo litt av poenget. Vi gifter oss ikke som oppstandnes vesener. Vi er gift allerede. I Matteus 16: 19  sier Jesus til Peter "Og jeg vil gi dig nøklene til himlenes rike, og det du binder på jorden, skal være bundet i himmelen, og det du løser på jorden, skal være løst i himmelen." 

Vi finner for øvrig flere eksempler i Bibelen der Paulus bruker ekteskapet som en metafor på forholdet mellom Kristus og kirken. Jeg tenker at det kan være klokt for de fleste ektepar å behandle hverandre som Kristus behandlet de hellige, og omvendt. Han ofret seg for dem, viste kjærlighet og omsorg, tålmodighet og nåde. Og de hellige, disiplene, de som fulgte ham, var også villige til å ofre, og elske og ære... 

At den himmelske kjærlighet vil være nettopp himmelsk, og bedre enn den vi opplever her, tror jeg nok vi er ganske enige i. Slik jeg ser det, er dette livet 'treningssenteret' der vi øver oss på den der himmelske kjærligheten. :-)

Gå til kommentaren

Lesetips

Grums i medvind
av
Laura Djupvik
rundt 8 timer siden / 550 visninger
0 kommentarer
Uenige for himmelens skyld
av
Leif Knutsen
rundt 12 timer siden / 336 visninger
0 kommentarer
KrF og ekteskapet
av
Jon Kvalbein
2 dager siden / 381 visninger
1 kommentarer
Barn og ­nattverd
av
Oddbjørn Evenshaug
4 dager siden / 278 visninger
1 kommentarer
Reell frykt
av
Agnar Gjøen
7 dager siden / 815 visninger
1 kommentarer
Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Rune Tveit kommenterte på
Riots in Paris 2017
3 minutter siden / 1071 visninger
Rune Tveit kommenterte på
Riots in Paris 2017
7 minutter siden / 1071 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Til mann og kvinne skapte han dem?
8 minutter siden / 1809 visninger
Svein Ausland kommenterte på
Kreasjonisme er vitenskapelig
11 minutter siden / 6016 visninger
Bernt Christian Helén kommenterte på
Kreasjonisme er vitenskapelig
12 minutter siden / 6016 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Riots in Paris 2017
14 minutter siden / 1071 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Riots in Paris 2017
20 minutter siden / 1071 visninger
Svein Ausland kommenterte på
Kreasjonisme er vitenskapelig
26 minutter siden / 6016 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Riots in Paris 2017
27 minutter siden / 1071 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Riots in Paris 2017
32 minutter siden / 1071 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Riots in Paris 2017
35 minutter siden / 1071 visninger
Torgeir H. Persett kommenterte på
Til mann og kvinne skapte han dem?
35 minutter siden / 1809 visninger
Les flere