Joanna Bjerga

Alder: 49
  RSS

Om Joanna

Spaltist, journaliststudent, medlem av Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige. Mest opptatt av tro og livssyn, miljøvern og flyktningesaken. Blogger på www.jojobjerga.com

Følgere

Publisert rundt 2 måneder siden - 4 visninger
Geir Solli – gå til den siterte teksten.

Hmmm. Det trodde jeg jeg hadde gjort. 🤔Jeg er ikke så stødig på disse kommentarfeltene...  Jeg ser hva du mener med at det er forskjell, og er tildels enig, men ikke helt. For meg handler begge spørsmålene om å søke Gud og få en medvandrer. 

Gå til kommentaren

Publisert rundt 2 måneder siden - 6 visninger
Geir Solli – gå til den siterte teksten.

Takk for link Geir! Den hadde jeg ikke fått med meg. :-)

Når det gjelder 'Hva skulle jeg lære?', så får du et par linker tilbake:

The refiner's fire: https://www.youtube.com/watch?v=-DIIgm6xABQ 

og Seeing Green: https://www.mormonchannel.org/watch/series/hope-works/seeing-green-jill-thomas-hope-works&survey=closed

De forklarer konseptet mye bedre enn meg. 

Nei, tro gir ingen automatisk trøst - men den kan hjelpe. Gå til kommentaren

Publisert rundt 2 måneder siden - 6 visninger

Selv om den vender oss mot Gud? 

Gå til kommentaren

Publisert rundt 2 måneder siden - 6 visninger

Ja, hva slags gud er det? Jeg har lest Randis kommentarer med interesse, men ser at mitt utgangspunkt nok er litt forskjellig fra hennes, selv om vi er enig i mye. For å forklare må jeg trekke linjene litt lenger tilbake. Jeg nevner andre og tredje akt i spalten. Hvis dette livet er andre akt, var det også en første akt. Min tro postulerer at vi der levde med våre himmelske foreldre som deres åndebarn, og hadde det veldig bra. Men vi var kommet til et punkt der vår utvikling hadde stoppet opp. Vi ønsket å bli mer som våre foreldre, men det betinget at vi fikk et fysisk legeme i tillegg til vår ånd. Et fysisk legeme som kunne utvikle seg, lære og tro. Vår Himmelske Far organiserte så en jord der vi skulle få alt dette. Jeg tror at vi var inneforstått med at det kunne bli tøffe tak i en verden som var utsatt for både god og  ond innflytelse, men på samme måte som man ikke vet hvordan det er å ha barn før man har dem, så forsto vi nok ikke helt hva vi gikk til. 

Som foreldre så ønsker vi jo å skåne barna våre fra alt som er vondt og vanskelig, men de fleste foreldre forstår også at for at barna skal vokse opp og bli selvstendige, rasjonelle, funskjonelle og gode mennesker, så trenger de også motstand. Sånn tror jeg det er med Gud også. 

Du nevner at 5 millioner barn dør hvert år før fylte 5 år, og at foreldrenes bønner ikke blir besvart. Bryr ikke Gud seg om alle de barna, eller alle de foreldrene? 

Hva om døden ikke er det verste som kan skje? Hva om alle barn som dør går rett tilbake til himmelen de kom fra? Er det like grusomt da? Som jeg skrev - savnet og sorgen blir ikke borte pga. tro, men den blir gjerne lettere å bære. For meg er det et vesentlig poeng at Gud og Jesus føler med oss. Jesus led ikke bare for våre synder, men for all vår smerte, sorg og skuffelse også. 

Gå til kommentaren

Publisert rundt 2 måneder siden - 8 visninger

Hvorfor?  Selv om jeg tror at Gud er allmektig og allvitende, så tror jeg likevel at det er naturlover som også han forholder seg til. Elementene er evige, våre ånder eller sjeler er evige. Han har organisert oss og jorden. For at noe skal oppleves som godt, må det nødvendigvis også være noe som oppleves som ondt. Det finnes motsetninger i alle ting. Var det Gud som skapte ondskap? Nei. Men han tillater at det finnes. Vi er her for å lære å bruke handlefriheten vår, og for å kunne bruke den, må vi ha noe å velge mellom, vi må kunne påvirke og bli påvirket. Så  hva med barnekreften og de øysepisende fluene da? Er det guds vilje at barna hans skal ha det vondt? Nja. Jeg tror vi skal være forsiktige med å erklære hva gud vil og ikke vil. Men jeg tror at han har sagt at 'Dette er min gjerning og min herlighet, å tilveiebringe menneskenes barn udødelighet og evig liv'. Hvordan gjør han så det? Ved å tillate at vi erfarer livet på godt og vondt - og ved å sørge for en frelser som gjennom sin forsoning og oppstandelse retter opp alt som er vondt og vanskelig, til og med døden, i et evig perspektiv. Og som jeg nevnte - det er ikke alltid den som lider og har det vondt som skal lære noe heller - men vi som er rundt dem. Det er vi mennesker som er Herrens hender på jorden, og jeg tror Gud som oftest besvarer bønner gjennom sine andre barn. 

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Njål Kristiansen kommenterte på
Nakne keisere, hele gjengen
5 minutter siden / 820 visninger
Kjell Bjarne Sandvik kommenterte på
Om å gjøre Gud mindre
13 minutter siden / 725 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Islamsk terror er ikke dementert.
18 minutter siden / 191 visninger
Sten André Fagermo kommenterte på
Feelgood-kirken
18 minutter siden / 271 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Nakne keisere, hele gjengen
22 minutter siden / 820 visninger
Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Islamsk terror er ikke dementert.
29 minutter siden / 191 visninger
Sten André Fagermo kommenterte på
Beina på jorda
rundt 1 time siden / 151 visninger
Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Islamsk terror er ikke dementert.
rundt 2 timer siden / 191 visninger
Les flere