Lars Auskog

Alder: 35
  RSS

Om Lars

Fundies say the darndest things. Torstein Langesæter: 2009-05-14 "Det var ikkje nokre halvaper som seinare "muterte til menneske". Evolusjonsteorien er ein del av det siste store bedraget som Satan har fått til her på kloden." Solvor Rustad: 2009-05-26 http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat18/thread4779/?next=72 "Og vær så snill: Ikke forskyv problemet ved å påstå at livet kom fra rommet. Hvis teorien din skal stemme, MÅ det ha vært en "urcelle" en gang." "Når et fosil er så "gammelt" at C14-metoden er ubrukelig, ser de på hvilket lag i jordskorpen fosilet er funnet i. Vet du hvordan disse lagene får sin alder? Ved at de og de fosilene er funnet i de respektive lagene(!)." Terje Johansen: 2009-05-21 http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat14/thread4490/ "Så langt kan jeg være enig med deg, Ervland at vi kan la humla suse i fred, men da må vi også la en ape få lov til å være en ape, og ikke beskylde en ape for å være et menneske." Torleiv Haus 2010-10-06 http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat43/thread78991/ "Det som ikke kan betviles er at troen på Jesus og hans oppstandelse oppstod i Jerusalem rundt år 30. Hvordan en såpass absurd tro kan oppstå, er i seg selv et mysterium, som trenger en forklaring. Den forklaringen som best gjør rede for alle kjente fakta, er at Jesus faktisk stod opp."

Følgere

Løper du fra spørsmålene dine?

Publisert over 8 år siden
Petter Kvinlaug – gå til den siterte teksten.

Vi perfeksjonerer de kroppsdeler vi allerede har for å tilpasse oss miljøet. Det er riktig og logisk. Vi utvikler ingen nye kroppsdeler for å tilpasse oss. De som bor i Afrika har ingen egen utvekst som kan kalles for airconditioning, selv om de kanskje kunne trenge det. På samme måte har vi i Norge ingen utvekst som kan kalles for en varmeovn, selv om vi kanskje kunne trenge det. Det forekommer ganske enkelt ikke.

Hvorfor skulle mennesket utvikle biologiske varmeovner og aircondition når vi allerede har ild, svettekjertler og hus? Vi utviklet en hjerne som lot oss utforske disse miljøene ved hjelp av klær/teknologi. Ved hjelp av teknologi tilpasser vi oss endringer i miljøet raskere enn via evolusjon, fordi vi omgår problemer før det er snakk om liv og død (seleksjon).

Organer og kroppsdeler oppstår nok betydelig tregere enn det nye arter gjør, så dette er jo bare enda et tilfelle av at du skyver mållinjen enda lengre fremover. Du har blitt bedt om å gjøre rede for hvordan det du forventer samsvarer med det evolusjonsteori sier. For hvis du ikke kan det, så snakker du ikke om evolusjon.

Du bør derfor oppklare uklarheten i spørsmålet ditt som jeg kommenterte i #154:

 - Hvor lenge er 'senere tid'?

 - Hvilke forskere forventer artsdannelse blant pattedyr innenfor tidsrommet?

I tillegg fra posten jeg siterer nå, legger jeg til følgende spørsmål:

- Kan du gi ett eksempel på organutvikling som forskere påstår har skjedd?

- Hvor lang tid estimerer forskerne at denne utviklingen tok?

- Hvor lang tid har mennesket eksistert? 

Gå til kommentaren

Publisert over 8 år siden
Petter Kvinlaug – gå til den siterte teksten.

Med art mener jeg, at

Du ble linket til en ny art så tidlig som post #9 i denne tråden. Etter det flyttet du mållinjen fra "arter" til "høyerestående arter" (#12). Spørsmålet du nå stiller baserer seg på din forventning til hvor rask evolusjonsteori er, og din definisjon av "senere tid". Problemstillingen du forsøker å presentere gir ikke mening hvis vi ikke forstår hva du mener. Vær snill og oppgi:

 - Hvor lenge 'senere tid' er.

 - Hvilke forskere forventer artsdannelse blant pattedyr innenfor tidsrommet. 

Jeg gav deg allerede i post #2 en mulig årsak til at artsmangfoldet minker.

I mellomtiden kan jeg foreslå leserne å kikke på wikipedias artikkel om Ring Species . Ringarter  demonstrerer den flytende overgangen mellom arter.

Gå til kommentaren

Publisert over 8 år siden
Petter Kvinlaug – gå til den siterte teksten.

Er vi på linje her?

Ja.

Gå til kommentaren

Publisert over 8 år siden
Petter Kvinlaug – gå til den siterte teksten.

Entropien vil stadig minke. Det er vi enige om

Dette betyr at i overføringer av energi så vil alltid en del av energien 'gå bort' i varme. Det betyr ikke at overføring av energi er umulig.

Når solas stråling overfører energi som holder liv og utvikling på jorda gående, så vil det føre til mer uorden på sola enn det fører til orden på jorda.

Gå til kommentaren

Publisert over 8 år siden
Petter Kvinlaug – gå til den siterte teksten.

Det jo er det som er hele greia Hvordan skal vi da gå videre?

Kan du forklare det litt nærmere!

Kan du forklare hvordan det skal være et problem at en art ikke kan få avkom med en annen? Evolusjonsteori beskriver hvordan en art deler/forgrener seg i forskjellige arter. Definisjonen på art innebærer at forskjellige arter ikke kan få avkom.

> Jeg har satt meg inn i dette. Det vet du tydeligvis ikke?

Så hvor er dokumentasjonen for 747-sammenlikningen din, eller din påstand om at evolusjon bryter med termodynamikkens lover? Du har lett for å påstå ting, men ikke så lett for å begrunne dem.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
16 dager siden / 1202 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
22 dager siden / 1201 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
8 dager siden / 844 visninger
Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
4 dager siden / 800 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 619 visninger
Humanismens hellige skrifter
av
Didrik Søderlind
nesten 2 år siden / 577 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere