John Andre Nærø

Alder: 42
  RSS

Om John Andre

Fritt ord

Følgere

Nei, det kan du ikke.

Publisert over 3 år siden
Sofie Braut – gå til den siterte teksten.
Vi kan, som dei to som vart krossfeste saman med Jesus, velja å be han om hjelp. Eller vi kan la vera.

Har du ikke lest Paulus? Du ble jo korsfestet med Kristus. Gud spurte ikke deg. Hans nåde overgår menneskets manglende tro. 

Gå til kommentaren

Snudd helt på hodet!

Publisert over 3 år siden

Men spørsmålet om Jesus vil alltid være, om Han er Guds Sønn eller ikke. Paulus sier noe kloke ting om dette..."Er Jesus ikke oppstått er vår tro uten mening!" 

Dersom du IKKE tror på en Jesus som har oppstått fra det døde, kan du like godt være en gudsfornekter.

Men personlig har jeg VALGT å tro, at Jesus er den oppstandende Jesus, hva med deg?

www.evangeliekirken-arendal.no

 

Det er ikke din tro som fikk Jesus til å stå opp igjen fra de døde. Din tro er en frukt av at Han stod opp igjen fra de døde. Hans oppstandelse er ikke en frukt av at har VALGT å tro.

Om du skal slippe å bli misforstått bør du revurdere din teologi.

Gå til kommentaren

Nydelig igjen, Tor B. Jørgensen

Publisert nesten 4 år siden

Jesus kom for å åpenbare at menneskesønnen er Guds sønn. Hvem av oss er ikke født av en kvinne, født av vann? Dette er likevel ikke vår individuelle og felles menneskelige begynnelse. Vi ser nå at menneskesønnens begynnelse, ikke har noen begynnelse. Speilet i historien om Melkisedek.

Se Matt. 23.9: "Og dere skal ikke kalle noen på jorden far, for én er deres Far, han som er i himmelen." Gal. 1.15: "But when God separated me from my birth [my natural lineage and identity]  and called me by his grace, was pleased to reveal his Son [my eternal sonship in Him] in me, then...." Gud åpenbarte i Paulus den realitet som alltid hadde vært sannhet; at han stammet ikke fra sin mor og far, men fra Gud. Dette budskap la Paulus vinn på å proklamere for at alle mennesker skulle se. Fordi det også var en evig sannhet for alle dem, uavhengig av om de såg det eller ei.

Ethvert menneske født av vann, av en kvinne, har ikke sin begynnelse i tiden, i kjøtt og blod, men er av ånd, evig i Gud før tid og rom. Dette forkynte Kristus oss da han kom i vår lignelse og åpenbarte Guds evige farskap for oss, vi som vandret i mørket og oftret våre barns liv for å blidgjøre en gud vi trodde vi kjente. 

Men vi aktet ham for plaget, slått av Gud og gjort elendig. MEN..........Det var Gud som i Kristus forsonte verden med seg selv.

Gå til kommentaren

Vi ser i korset

Publisert nesten 4 år siden
Sier du vi ikke har fri vilje, sier du samtidig at vi ikke kan elske, for kjærlighet er mer enn varme følelser, mer enn en sinnstilstand.

 at Gud alltid har elsket oss. Det er ved å se Gud i Kristus naglet til et kors at man forstår at det som var tapt alltid har hørt hjemme et sted, at skatten i åkeren var der fra før verdens grunnvoll ble lagt, at Gud alltid har elsket oss, at Kristus er Guds lam slått før fallet, at Gud er kjærlighet.

Vi elsker fordi Han elsket først! Når elsket Han oss først? Han har alltid elsket oss, og korset er kjærlighetens fullkomne uttrykk for dette.

Din kjærlighet er en frukt av Hans kjærlighet. Det er ikke din kjærlighet som du gir til Gud, uten Hans omfavnelse av deg inn i sin. Han har utøst sin kjærlighet i våre hjerter.

Gå til kommentaren

Veldig bra

Publisert nesten 4 år siden

Stålsett og Kendel!

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
27 dager siden / 2914 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 1427 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
15 dager siden / 1120 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
29 dager siden / 630 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
9 dager siden / 611 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
14 dager siden / 586 visninger
Brokete Brasil
av
Hildegunn Marie Tønnessen Seip
6 dager siden / 469 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere