Knut Nygaard

Alder: 67
  RSS

Om Knut

Er bare en "simple man" som er glad i Jesus og mennesker. Er gift med Sidsel og vi har fire barn. Vokste opp på Hamar og bodde 12 år på Gjøvik før vi endte opp i byen mellom de syv fjell...en by som vi trives i. Jobber i den kommunale barneverntjeneste og har gjennom årene gjort meg mange erfaringer i ulike miljø. Av og til tar skrivekløa meg og er opptatt av mangt innenfor etikk, livssyn, politikk og samfunnsspørmål.

Følgere

Her på vd har vi nylig vært innom tema som knytter oss til ulike oppfatninger av hvorvidt Ordet skal anses som det eller ? - om det som ble sagt av noen for flere tusen år siden har noen cred eller mening i 2018? Vi, som har vært en del år på vd, kjenner hverandre rimelig godt og vet at noen tar Ordet mer på alvor enn andre.

Vi lever og i en tid der vi som tar Ordet på alvor ser endringer som tilsier at her kan det gå fort mot en hverdag som blir mer vanskelig for de av oss som ikke anses som trendy, pk og i takt med tidsånden. 

Når verden rundt blir vanskelig rundt oss kan det skje at det blir tatt initiativ til å danne et eget samfunn - en stat i staten - der en lever ut sin tro avsondret fra underkastelse av endringssamfunnet.

Så nylig en dokumentar fra en hendelse som gikk meg i detaljer hus forbi.  Jeg husker selvsagt navnet Waco og at det skjedde noe der som ikke skulle ha skjedd, men detaljene - hvorfor - og hvem disse var som levde avsondret på Mount Carmel tok jeg aldri inn i 1993.

Branch Davidian der "Branch" viser til Jesu Kristi nye navn og "Davidian" viser til gjenopprettelsen av Davids rike har eksistert som egen menighetsgruppe siden 1955.  Fra 1988 var denne ledet av David Koresh.  Branch-Davidianerne har en apokalytisk livsanskuelse.  Under Koresh ble denne troen bygget rundt forutsigelser om en spiral av hendelser som ville lede til dommedag.  

I dokumentaren ser vi hva som skjer da det føderale byrået - ATF           ( Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms) - skulle ransake eiendommen med mistanke om ulovlige automatvåpen 28.02.93.  Agentene kom seg tett innpå eiendommen da det brøt ut en intens skuddveksling.  Vi ser at i en påfølgende våpenhvile kunne agentene trekke seg tilbake med 4 døde og 16 skadde.  Vi vet alle hvordan reaksjonene eskalerer når offentlige tjenestemenn blir drept - så og her.

Så følger en beleiring som skal vare i 51 dager - vi får et innblikk i hvordan systemet forsøker å bryte ned de ... hmmm.... troende med bl.a. å kutte vannforsyninger og bruk av høy musikk (?? - ikke hard metall) - sporadisk kutt av strømmen og hvordan kommunikasjonen foregikk mellom de som var inne og opplevde at profetiene hos en profet jeg ærlig må innrømme at jeg aldri har lest et ord av - Nahum - for disse utspilte seg helt i tråd med verselinjene.  Her opplever jeg kommuniksjonsbrist av dimensjoner.  De inne i Mount Carmel snakker og tolker det som skjer ut fra profeten Nahum og Systemet enten velger bort eller vil ikke finne noen som kunne forhandle fram en løsning nærmest på vd-debatt nivå som muligens kunne ha ført til at mange flere kom fra dette med livet i behov.  

Det er jo ikke hverdagskost over there med beleiring av troende med bruk av stridsvogner og bruk av CS gass som ble pumpet inn i huset.  Selve beleieringen 19.04.93 endte i at gassen antente og 76 mennesker derav 20 barn under 17 ble kvelt og brent til døde.

Dokumentaren viser oss etterspill - opp til president - og ikke overraskende er the First Lady med i kabalen - vi er nå i Clinton perioden.  

Timothy McVeigh, terroristen som utførte Oklahoma City-bombingen, var til stede i Waco under beleiringen og hevdet senere at han utførte bombingen som hevn for bl.a. hendelsene i Waco. Bombeaksjonen skjedde på dagen to år etter at FBI angrep eiendommen, og førte til at amerikanske medier gransket og forklarte hvorfor McVeigh var sint på de føderale myndighetene. På tiden rundt Oklahoma-bombingen støttet nesten tre av fire amerikanere FBIs håndtering av Waco-beleiringen. Tre måneder senere mente halvparten at FBI hadde håndtert Waco-beleiringen dårlig.Flere mennesker, McVeigh inkludert, har kalt Waco-beleiringen et utfall av føderalt maktmisbruk.  Det er ikke hver dag jeg er enig med en terrorist, men dette var intet annet enn føderalt maktmisbruk slik jeg ser det.  ABB tar livet av 78 - Systemet langt flere med de som døde på siden av beleiringsdagen.

https://www.youtube.com/watch?v=Xr9pQ1pIbiU 

 

 

Gå til innlegget

WoW!

Publisert over 2 år siden

Vi lever i en tid der avkristningsmaskineriet jobber for fullt - det er store samfunnsbrytninger og vi - troende - er i ferd med å bli lett igjenkjennelige i to hovedgrupper - de som tar deler av den kristne tro med seg uten å være forankret i Ordet som helhet - som ikke går på dypet - som ikke har Den Hellige Ånd som følgesvenn - disse er gjerne som de fleste andre når det gjelder

trendy, pk og tidsånd - og så er det disse som er mer bakpå - ja, egentlig i veien - disse som påstår seg en forankring i levende tro og en relasjon til det guddommelige - disse finnes uavhenigig av menighetstilknytning - det er mer at Ordet er blitt manifest og en går på det uavhengig av hva som er tendy, pk og i takt med tidsånden.

Avkristning har stor framgang fordi vi lever i en tid med mange inntrykk - det er ikke lett å finne de som vil gå på dypet - det blir en daglig sveip gjennom  mangt som til slutt ender opp i nærmest ingenting.  Avkristning har og stor framgang fordi det ikke lenger er tro og kunnskap om tro i de 1000 hjem.  Det er mer kunnskap blant barn og unge om vampyrer og dinosaurer enn om Jesus fra Nasaret.  Det er ingen generasjon som garantert overfører tro til sine barn og skole og kirke er nærmest åndelig døde arenaer for levende tro.

Noen mennesker mer enn andre kan bety noe for oss alle - vi har alle våre favoritter.  Jeg har mange - de som er aktive - de som går foran - de som har noe å gi.  

Kom over en snutt som ga meg en wow opplevelse.  Trolig er dette meg - det aner meg at bare jeg skriver navnene på de som er med på denne snutten så er det ikke mange som går inn på den med hunger etter å finne ut hvorfor jeg endte opp med wow - nei, en tar det på autopilot og kjører som sedvanlig , men ... det er jo å håpe at hvis det kommer noen kommentarer så er det noe ut fra hva de "tre vise menn" formidler.

Michael Koulianos er svigersønn til Benny Hinn.  På denne Jesus konferansen har han fått Hinn til å gjøre noe han aldri har gjort før - sitte i et såkalt panel - her sammen med Lou Engle ( som sjelden sitter rolig  - han har særlig frontet bønn og faste og en åndelig hverdag som går 24 timer i døgnet - også når vi sover), Bill Johnson ( han har vi vært innom noen ganger - noen liker ikke det han gjør andre vil gjerne ha det samme til sin menighet/by - en menighet - et samfunn der atmosfæren bidrar til å åpne og dra ned det himmelske).  Hinn har frontet viktigheten av å få og gå med Den Hellige Ånd og at tegn, under og mirakler er en del av den åndelige hverdag i vår tid.

De er faktisk alle rundt min alder - de har levd en god stund og har fortsatt år med virke for Herren foran seg, men her får de en mulighet til å svare på spørsmål og gi videre til generasjonen under deler av sine erfaringer og sannheter som gir denne wow'n i meg.  Blant de i spørsmålspanelet finner vi bl.a. Todd White.  

For egen del opplever jeg å få mye av det Hinn deler - han er dyp.

https://www.youtube.com/watch?v=OXPCjeNhWb4 

Gå til innlegget

Yess, Trump!!

Publisert over 2 år siden

Hva skjer'a? Jo, presidenten gjennomfører det han sa i valgkampen. I dag skal det som har ligget klart siden kongressen vedtok det 23. september 1995 gjennomføres - president Trump våger der forgjengerne har feiget ut - han anerkjenner i dag på vegne av USA Jerusalem som Israels hovedstad.

Alle presidenter har ( mange av dem lovet i valgkampen å gjennomføre kongressen vedtak) hver 6. måned måtte signere en utsettelse av det Kongressen hadde bestemt i 1995.

Alan Baker,som er tidligere Canada ambassadør og ekspert på internasjonal rett og som var med under Oslo-forhandlingene, gir her 10 grunner til at Jerusalem bør anerkjennes som Israel sin hovedstad av verdenssamfunnet: http://jcpa.org/.../ten-reasons-recognizing-jerusalem.../

Jerusalem har vært staten Israels hovedstad siden 1949 og jødenes hovedstad i 3000 år.  FN har  vedtatt at jøder ikke har noen tilknytning til klagemuren i Jerusalem, så Trump svarer på sin måte på det idiotiske vedtaket og anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad. Det kaller en klart svar.

Det er på tide at Jerusalem blir anerkjent som Israels hovedstad uansett hvor hvor mye vold og terror palestinere og andre truer med. Jerusalem har vært Israels hovedstad og senteret for landets regjering siden 1950. Israels president, Knesset og Høyesterett holder til i Jerusalem. Der holder de fleste offentlige departementer og sosiale og kulturelle institusjoner til. Jerusalem er det gamle åndelige sentrum for jødedommen. I tillegg beskytter Israel de hellige stedene for alle trosretninger og sikrer tilgangen til dem.

Blir spennende og å høre hvordan paven og kongen av Jordan tar dette.

Hva skjer'a?  Jo, noen er gjerne fornøyd med status quo - andre at noe tar et steg fram - andre et steg tilbake.  Vi lever i en tid og med en president som er forutsigbar på det punkt at han har vilje og styrke til å gjennomføre - og prøve å gjennomføre - der det stanger imot - det som han lovet i kampanjene opp i mot presidentvalget.  Ikkje værst.  Håper andre følger etter - både med å være like forutsigbare som president Trump og i  det å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad - det er uansett på tide.

https://www.youtube.com/watch?v=Fe0s228Dgiw 

 

 

Gå til innlegget

"Dra hjem att! Dra hjem att!"

Publisert nesten 3 år siden

Mansour Talibi - opprinnelig fra Iran - skal dele et budskap fra podiet til SIAN under deres besøk på Gjøvik nå i helga som var. Og det var dette som møtte han. Jeg har bodd 12 år av mitt liv på Gjøvik og joda - det er generelt ikke noe vondt i folk fra denne byen, men noe sier meg at disse

som møtte fram her gjorde det dels for underholdningen sin skyld - det skjer ikke allverden i denne Mjøsbyen - dels fordi lokalpressa til AP hadde fyra godt oppunder antistemning - lagt inn budkskap med de vanlige sjablongene nazister, fascister ( det er nok mange i denne "vend hatet ryggen" som ikke vet hva det betyr eller hvor dette kommer fra) - noen er der mest for å skate og noen er der både for å snu ryggen og undersøke litt hva budskapet egentlig er. 

Jeg har bare sett denne voldssnutten med motdemonstranter og politi.  Video viser hvem som hater og hvordan dette gjennomføres i en situasjon der poltiet på Gjøvik ikke har vist dømmekraft og hatt en plan for hva hvis? 

 https://www.oa.no/gjovik/innvandringspolitikk/sian/kaotisk-under-motdemonstrasjon/s/5-35-503026  

Idag er den kjente forskeren Lars Gule den som er i OA for å nedsable budskapet til SIAN.  "Denne SIAN talen er noe av det verste jeg har lest".  Ikke vet jeg hva Gule gjennom et rimelig langt liv har lest, men hvis dette er det verste, så må smerteterskelen være lang.  

Jeg har aldri hørt SIAN snakke, men forskeren ga meg studiemotivasjon.  Jeg hørte på Stig Andersen og delvis Talibi.  I motsetning til forskeren fant jeg dette budskapet for det meste samsvarende med mitt eget.  Du kan jo finne ut selv - om dette er det verste du noen gang har hørt.  Videoen viser imidlertid atypisk totenoppførsel når de blir invitert til noe som kan smake av annerledeshet og gøy.  Det er som fæst på lorda'n uten alkohol, men med mulighet for litt ablegøyer.

https://www.youtube.com/watch?v=UCp368lHDEc 

Helt i innledningen her sier Andersen noe viktig.  I og med at SIAN stort sett sier det jeg og andre kan streife innom i våre tekster - i og med at Sverigedemokratene er oppe i 25% i målinger, så faller sjablongene "nazister, fascister og rasister" vekk - vi er bare glad i landet vårt slik som det framstår idag med sine friheter og fred - vi ønsker at dette i minst mulig grad skal forringes og endres - vi ser at ideologien i islam er en trussel for suksess eller ikke for det pågående Mangfoldssamfunn, men vi håper på saktegående endringer i et omfang som gjør at vi - som nasjon - i mest mulig grad kan stå sammen og enes om prosjektet og jobbe mot det samme mål - at alle som er borgere av riket er inkludert og skal møtes med respekt.  Respekt var det lite av på Gjøvik, men som Andersen det er mange som er helt i meningsgate med SIAN, men våger ikke å si det høyt - men - hvis dette går av skaftet, så våkner også menigmann - her skulle vi gjerne hatt en lokalkommentar fra Danielsen.  

For egen del kjenner jeg at jeg blir mer og mer oppgitt og stridslysten ut fra væremåte, holdning og adferd hos det som kalles ytringsfrihetens motdemonstranter - og det skulle jeg gjerne ha sluppet.  Dette er nærmest påtvungen radikalisering.

 

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
22 dager siden / 2889 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
28 dager siden / 2065 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
10 dager siden / 1101 visninger
Drømmen om tempelet
av
Joav Melchior
24 dager siden / 613 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
9 dager siden / 573 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
3 dager siden / 463 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere