Øystein Hansen

Alder: 68
  RSS

Om Øystein

Følgere

Takk til Ny gaard

Publisert rundt 5 år siden

Ny gaard har i de siste trådene om Midtøsten hatt tre-fire meget informative og gode innlegg, og snuttene hans er alltid gode.

La oss håpe at Nilsen, Lysvik og det nye propagandaofferet som lyder navnet Brendberg, nå har fått lært seg litt om forskjellen på militære og sivile lover, og på krig og fred. Og at heller ikke disse "palestinerne" kan få både i pose og sekk.

Og frem for alt slutter å snakke om (stakkars) barn, når det i realiteten oftest dreier seg om godt voksne og erfarne ungdommer med intensjon om å drepe.

Forresten Brendberg: Den siste analysen din av Israels framtid tror jeg du bør grave ned langt under kjellernivå. Den er i beste fall avlegs.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Den er skrevet av en som åpenbart ikke har særlig peiling, og som dessuten strever fælt med å tilpasse sin egen ideologi - den ildrøde - til virkeligheten.

Det blir så slitsomt stadig å måtte korrigere.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Gå til kommentaren

Randbys enfold

Publisert rundt 5 år siden

Det spørs da om de som kaster stener anerkjenner de israelske millitære og deres lover. Det kan jo hende at de ser på dem som okkupanter og noen man legitimt bør kunne kaste hva man har for hånden på.

 

Her roter du grassat.

Dette har intet med hvor vidt de "som kaster sten" anerkjenner Israels militære lover eller ikke. I og med at de kaster stein anerkjenner de helt tydelig verken Israels militære eller sivile sådanne.

Det hersker en tilstand av krig, og om du i denne situasjon forventer at Israel skal håndtere potensielt livsfarlige oppviglere etter sivile lover, oppviser du en mye større naivitet enn godt er. Israel har, som den særdeles brutale okkupasjonsmakt dere stadig sier landet er, faktisk plikt til å administrere "de hærtatte områder" inntil en fredsavtale. Med de midler som trengs. Herunder ligger plikt til å sørge for ro og orden. Steinkasting mot soldater defineres ikke som ro og orden.

Og det er ikke slik at alle til en hver tid kan slenge om seg med bomber i vilden sky - uten måtte ta konsekvensene av sine gjerninger. Etter militær lov. 

Uavhengig av hva Randby måtte mene om dette og hint.

 

Gå til kommentaren

Gullbergs morsomheter

Publisert rundt 5 år siden

"Jeg tror vi sier det slik:

Skulle noen fortelle deg at f.eks. araberstaten Marokko i Vest har hatt en jøde som turistminister eller som økonomisk rådgiver til kongen, eller at araberstaten Bahrain i øst har hatt en jøde som ambassadør, så er det bare å avvise som renspikket sludder, siden alle jøder i arabiske land er fordrevet eller drept og det finnes ingen igjen."

Nei, Gullberg, jeg tror vi heller sier det sånn:

Skulle noen fortelle deg at f.eks. jødestaten (!!) Israel har hatt flere arabere som ambassadører, har arabere i regjering og nasjonalforsamling, har hatt en president som ble fradømt sitt embete av en arabisk kvinne, og ellers har flere palestinere på sine landslag i ulike idretter, - for å nevne noe i forbifarten en sen kveld, så er det bare å avvise som renspikket sludder, siden alle palestinere i Israel og i "de okkuperte områdene" allerede i flere tiår har vært utsatt for etnisk rensning, tortur og folkemord. Og når Israel er ferdig er det ikke en eneste palestiner tilbake.

Du er sånn en herlig debattant, Gullberg. Du har alltid den fulle (over-) sikten!!

Gå til kommentaren

Utålelig av Kjetil Nilsen

Publisert rundt 5 år siden

Hvis ikke Nilsen har noe bedre "argument" enn hva Ben-Gurion en gang for 70 år siden skal ha sagt om en fryktet utvikling i Midtøsten, var det kanskje like bra at han holdt sin munn. 

Det er klart Ben-Gurion fryktet en slik utvikling, men han mente neppe å påstå at dette var jødenes feil.

Ingen tvil om at dette allerede i utgangspunktet så ut til å bli en byrde for Israel, - slik det også er blitt, å skulle ha en fiendtlig befolkning på et territorium de besitter. De hadde plikt til å administrere området inntil en fredsavtale forelå.

Ben-Gurion "husket" selvsagt hvem som startet krigene både i 1948 og i 1967, og den dødelige fiendtligheten palestinerne viste overfor jødene, og som derfor de selv var tvunget til å vise overfor palestinerne. Noe som selvsagt ikke er noe annet enn krigens natur og logikk, og handler om å overleve - å seire eller dø.

Likeledes hadde Ben-Gurion sett hvordan jordanerne i tiden 1948-67 ødela hele det jødiske kvarter i Øst-Jerusalem, forøvrig stikk i strid med FNs forslag om denne byens status. Palestinerne vil fortsatt ha krig. Derfor er det ikke annet enn rimelig at Israel inntil videre behandler Vestbredden som okkupert område, - dog med et utstrakt indre selvstyre - et selvstyre palestinerne forøvrig ikke makter.

Er det ikke det Nilsen vanligvis påstår - at Vestbredden er okkupert?

Det er latterlig av Nilsen å kreve på palestinernes vegne at disse Israels dødsfiender som verken vil legge ned sine våpen eller finne veien til forhandlingsbordet, skal behandles med fulle sivile og politiske rettigheter på lik linje med ordinære israelske statsborgere. Her er det noen som tydeligvis vil ha både i pose og sekk. Mer lettvint kanskje, men ikke videre seriøst, og med en viss risiko for å slå seg selv på munnen.

I kommentaren "Fra Vestbredden i kveld" forteller Nilsen en rent rørende historie om palestinere only attempting to sleep in peace. Så søtt og så naivt, og samtidig så infamt stygt, - mot israelerne. Det var nok etter all sannsynlighet en bakgrunn, men den forteller fredsaktivistene selvsagt ikke noe om.

Akkurat her har vi tatt Nilsen med buksene nede før.

Om soldatene var på jakt etter en terrorist/mistenkt oppvigler og kom til å banke på feil hus, er dette selvsagt kollektiv avstraffelse. Og slike razziaer, som det heter på militær- og politispråket, er det selvsagt bare slemme Israel som gjør.

Det blir færre og færre som lar seg dupere av disse lawfare-aktivistene som harmdirrende strør om seg med gamle floskler om apartheid, etnisk rensning og folkemord.

Hakket verre er det likevel f.eks. når her allerede omtalte Nilsen i en annen tråd, som jeg ikke rakk å respondere på før den ble stengt, hevder at palestinernes påståtte rett til å "vende hjem" er fast forankret i folkeretten, og viser til FNs generalforsamlings resolusjon 194.

Nå begynner det å smake av ren frekkhet. Fordi Nilsen vet ganske sikkert at resolusjoner vedtatt i generalforsamlingen ikke er juridisk bindende. Den oppfordrer (call upon) the parties to seek agreement by negotiations, og snakker om "refugees" - i ubestemt form flertall. Ikke ett ord spesielt om "palestinske" flyktninger, at noen skulle arve sin flyktningstatus, noen ny "palestinsk" stat eller at jødene skulle vekk fra Judea og Samaria.

Res. 194 er forøvrig heller ikke mer bindende enn lekevedtaket nylig om å godkjenne staten som ikke er opprettet, som øyensynlig ikke har forutsetninger for å bli opprettet, og som FN uansett ikke kan opprette, altså palestina. Slik ser vi at både supermakter og verdensorganisasjoner lar seg bruke av denne røverbande av et lederskap, som alt tyder på vil føre sitt folk i fordervelsen.

PA og Abbas er "godt" i gang. Nylig leste vi at PA avslo en avtale i FN-regi med Israel, om at syriske flyktninger fra den utbombede flyktningleiren Yarmouk kunne "resettle" på Vestbredden. Abbas sa med rene ord at det da var bedre at de døde i den syriske flyktningleiren enn at de ga opp sin "right to return". Altså i klartekst: Det var bedre de døde der de var enn at de får bosette seg på nytt i nærheten av der de ville.

Nei, de MÅTTE til selve Israel, der de i sin tur måtte ha fortrengt jøder som bor der, - og til nøyaktig den flekk der deres oldeforeldre for 70 år siden hadde sine hjem, og som i like mange år ikke lenger har vært hjem for flyktningene selv. Snart er alle de reelle flyktningene rett og slett døde alle sammen.

Likefullt er det i nettopp Abbas paven ser denne mulige/sannsynlige fredsengelen....

Her snakker vi enkelt og greit om et kollektiv psykotisk hat så infernalsk intenst og skremmende at det overgår alt hva verden ellers har sett, - en vei der all form for rasjonalitet er fullstendig forlatt, og som jeg sier over, antagelig kun fører et sted - til deres egen ødeleggelse.

Forøvrig snakker vi vel her nærmest om et foreslått folkemord på egen befolkning.

http://www.meforum.org/5245/abbas-refugees-syria

https://www.document.no/2015/05/abba s-fredsengelen-palestinere-i-syria-ma-do-eller-dra-til-israel/  

Samtidig kommer nyheten om at PA vil ha Israel ekskludert fra både FIFA og UEFA, og dermed fra all internasjonal fotball. De fikk så vidt jeg vet ikke lov å være med i Asia, og nå vil Abbas ha dem kastet ut fra Europa. Jeg erindrer at i alle fall for få år siden var det flere palestina-arabiske stjerner på Israels landslag. Alt mens PA tok seg inn i UNESCO på tross av organisasjonens vedtekter som sier at medlemskap bare er for stater, og mens Israel, så vidt jeg vet, er det eneste land som ikke kan velges til Sikkerhetsrådet.  

https://www.document.no/2015/05/palestinerne-vil-sparke-israel-ut-av-fifa/  

Nilsen og hans stakkarslige våpendragere er i akutt behov av realitetsorientering.

Ikke minst gjelder det disse demagogene i norsk folkehjelp og kirkens nødhjelp som folk som Nilsen suger sin dumme og giftige propaganda fra. Det føles mer og mer som en byrde å stadig måtte forholde meg til folk som farer med - eh, la oss for VLs skyld benevne det unøyaktigheter.

Gå til kommentaren

Sfinksen O.J. sykler

Publisert rundt 5 år siden

Nå er du ute og sykler, O.J.

Hadia Tajik er en offentlig person sannsynligvis på terskelen til å få stor makt og innflytelse over utformingen av samfunnet. Det er således av største interesse å vite om hun fortsatt er en "god muslim".

Aalborg gikk fra første stund "hyttende" med blyanten til personangrep på Hege Storhaug, og det var Storhaug som måtte forsvare seg. Se opptaket en gang til med friske øyne!!

Om dette er personforfølgelse, er det motsatt, Oddbjørn. Du er forutinntatt.

For meg er det Tajik som er farlig. Farligere enn Bhatti og Krekar. Eller mer presist: Kan bli farlig - hvis hun ikke klargjør sine holdninger.

Hun er politiker, og det kan virke som hun vil ha både i pose og sekk. Er dette en kalkulert strategi, og evt. hvor lenge går denne balansegangen?

Hun sitter i toppen av landets største parti, og alt hun gjør er å spre tåke. Og akkurat der har hun en god læremester.

Jeg avslutter med Kvangarsnes: Dette var ikke en Vårt Land - journalist verdig.

Ikke i det hele tatt.

Gå til kommentaren

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
21 dager siden / 1485 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 1229 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
12 dager siden / 1070 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
8 dager siden / 964 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
30 dager siden / 626 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
17 dager siden / 434 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere