Verdidebatt

Verdikampen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

VG skriver: 6-åring gjenglemt i en garasje i Geiranger. Reisefølget hadde reist videre, mens gutten sto igjen i garasjen og gråt. For noen dager siden leste vi om en 1-åring gjenglemt og funnet død i en bil i Danmark.

Hva har skjedd med vårt følelsesliv når vi er så opptatt med andre ting at vi glemmer våre egne barn? Trenger vi en skikkelig oppvåkning?

Jeg vet at gode og onde krefter kommer til å kjempe om mennesket så lenge vi er her på jorda, men skal vi slå oss til ro eller kjempe for at de gode kreftene, som omtanke, medfølelse, omsorg, ja rett og slett kjærlighet, den som innebærer alt, får grobunn og vekstvilkår i vårt samfunn?

Hva er kjærlighet? Er det erotikk, at noen står på pinner for akkurat meg, følelser og nytelser? Det mest misbrukte ord i verden er nok ordet kjærlighet. Sørgelig men sant.

Kjærligheten inneholder alt det et menneske trenger og rommer langt mer enn våre medier kan få frem i spalter om kjendiser og deres kjærlighetsliv. Jesus. Mesteren fra Nasaret, har vist oss hva kjærlighet er, og denne lærdommen har vi bygget vårt lands politikk på nesten til vår tid.

Hva betyr mest i våre liv? Kjærlighet eller økonomisk velstand? Reisefølget til denne 6-åringen hadde råd til å gå inn på Geiranger fjordhotell å drikke kaffe (noe vi i gamle dager regnet som luksus), men glemte gutten, som ikke ble savnet før hotelldirektøren fikk tak i mors telefonnr – etter ca. 2 timer. Jeg spør igjen hva er det vi trenger mest? Er det mer penger eller et samfunn med livskvalitet, et samfunn som lærer den oppvoksende slekt noen grunnleggende verdier.

Alt vi har fått av materielle goder er en velsignelse, og vi skal fortsatt kjempe for at alle får nyte godt av de ressurser vi har, men glemmer vi at vi trenger en fast grunnvoll, kan alt bli bare tap og vi sitter igjen som virkelig fattige i ordets rette forstand.

La oss kjempe for livskvalitet i hverdagen, som er overskriften for årets KrF’s valgkamp, for livet er en ufattelig gave.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt