Verdidebatt

Rettferdiggjørelse ved tro

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Å være rettferdiggjort er å gjøre rett ferd, altså man vandrer i henhold til frelsesplanen. Frelse er ifølge grunnteksten å bli beskyttet moralskt (lovbrudd) men også for fysiske plager. Det betyr at man ikke bryter loven såfremt man er frelst. Vi vet at hvis vi skulle bryte loven allikevell, har vi en Talsmann, eller advokat i mellom oss og Gud Faderen. Planen er at man skal være syndfri og fysisk frisk i denne verden som er full av ondt. Vi skal være misjonærer for dette rike som ikke tilhører denne verden. Dette samfunn er bygd på nåde, gitt av kjærlighet og Kristi rettferdighet åpenbarer dybdene.

Vår oppgave er derfor å presentere verden ett håp om rettferdighet, godhet og sann kjærlighet. Drivkraften i dette er å sette seg inn som ett barns sinn uten baktanker men med entuiasme over at herligheten er oppnåelig. Det dreier seg ikke om her hva jeg vil men hva som er best for den ved din side. Det som er best for den ved din side er ikke at denne vil ha, og skal få det. Nei, det som er best for din neste er at denne ser Kristi rettferdighet så også denne forkaster seg selv til fordel for noe som er bedre.

Mange mennesker mener disse vers her under dreier seg om dybden i rettferdiggjørelse ved tro. Her kommer de:

Åp 14:9-12
En annen engel, den tredje, fulgte etter dem og sa med høy røst: Dersom noen tilber dyret og dets bilde, og tar merket på sin panne eller sin hånd,
da skal han også drikke av Guds vredesvin, som er skjenket ublandet i hans harmes beger. Og han skal pines med ild og svovel for de hellige englers og for Lammets øyne.
Røken av deres pine stiger opp i all evighet. De har ikke hvile dag eller natt, de som tilber dyret og dets bilde, og hver den som tar imot merket med dets navn.
Heri består de helliges tålmodighet, de som holder fast ved Guds bud og Jesu tro.

Vi ser det er to grupper her, den ene tilber dyret (Dragen/ Satan, se Åp. 13) som er en nasjon eller verdensomfattende sammenfatning. Den andre gruppen tilber Gud og har Jesu tro, de er også uten lyte og er tro mot de Bud Han har gitt i fra begynnelsen av. De som tilber dyret og dets bilde/ kopi gjør det som ikke er rett å gjøre. Med andre ord de e rurettferdige og vil ha sin vilje igjennom. Er ikke de hellige rettferdiggjort? Å være hellig betyr også å være satt til side for spesielt bruk og de tror som Jesus selv trodde. Hvis vi går tilbake i skrifte for å se hva de urettferdige gjør kan vi se at de også er religiøse, de tror Jesus er Gud men de har laget sine egne bud, de er ved og med sin teologi lovløse og vandrer imot Guds bud/ rett ferd. De vandrer imot Kristus og den veien Han gikk opp, selv om de tror Han er Gud.

Jeg kan ikke se annet enn at disse vers omhandler rettferdiggjørelse ved tro alene og dette varsel, gitt av en engel er det siste før Han kommer og henter sine. Mon tro om snart denne engel kommer for å oppklare hva rettferdiggjørelsen ved tro egentlig er.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt