Verdidebatt

Uforstandige galatere! - og oss andre.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Apg 8:29-35
 29 Da sa Ånden til Filip: Gå dit bort og hold deg nær til den vognen!
 30 Filip løp da borttil, og hørte at han leste profeten Jesaja, og sa: Skjønner du det du leser?
 31 Han svarte: Hvordan skulle jeg vel kunne det når ingen rettleder meg? Og han bad Filip stige opp og sette seg sammen med ham.
 32 Men det avsnitt i Skriften som han leste, var dette: Som et får ble han ført bort for å slaktes, og lik et lam som er stumt for den som klipper det, slik åpner han ikke sin munn.
 33 I hans fornedrelse ble dommen over ham borttatt. Hvem kan fortelle om hans ætt? For hans liv blir tatt bort fra jorden.
 34 Hoffmannen sa da til Filip: Jeg ber deg si meg: Hvem er det profeten sier dette om? Er det om seg selv eller om en annen?
 35 Da tok Filip til orde, og idet han gikk ut fra dette skriftsted, forkynte han evangeliet om Jesus for ham.

Ja, så enkelt virket Guds ånd en gang i tiden. Veiledet displer til å bruke tid på Guds Ord, sammen med nye på veien. Og "ut fra dette" (og andre) skriftsteder forkynne evangeliet om Jesus.

- I dag, om noen unge spør om hjelp til å leve som kristen, så møter man i stedenfor tilbud om konferanser og soaking kurs. "Skjønner du det du leser? Han svarte: Hvordan skulle jeg kunne det når ingen rettleder meg?"  og vår tids "Filipper" gir vedkommende en brosjyre om alphamiddag, helbredelsemøter, eller catch the fire kurs. - Sånn at han slipper å gruble mere over dette med Bibelen, men istedenfor kan la seg underholde hele veien til Himmelen.

Men hvor fører dette hen?

Gal 3:1f
 1 Uforstandige galatere! Hvem har forhekset dere? Dere som har fått Jesus Kristus malt for øynene som korsfestet!
 2 Bare dette vil jeg få vite av dere: Var det ved lovgjerninger(soaking) dere fikk Ånden, eller var det ved å høre troen forkynt?

Gal 1:6f
 6 Jeg undrer meg over at dere så snart vender dere bort fra ham som kalte dere ved Kristi nåde, til et annet evangelium,
 7 skjønt det ikke finnes noe annet – det er bare noen som forvirrer dere og vil forvrenge Kristi evangelium.

2Kor 11:4
 4 For om det kommer en til dere og forkynner en annen Jesus, som vi ikke har forkynt, eller om dere får en annen ånd, som dere ikke før har fått, eller et annet evangelium, som dere ikke før har mottatt – da tåler dere det så gjerne.

En gang i tiden het det seg at "Rom 10:17:
Så kommer da troen av forkynnelsen som en hører, og forkynnelsen som en hører, kommer ved Kristi ord." og ikke ved meditasjonsteknikker til spesialkjøpt musikk, diplomer og navneskilt fra http://soaking.no/index.php?art=19&kat=9&mid=0 500kr + frakt :P - det er hva Guds Ånd prises til i dag. Han som pleide å være gratis, av Nåde alene. Hvordan var det mulig for Hans Nielsen Hauge å spre evangeliet i Norge uten at han først var autorisert leder av en Soaking Prayer School?

1Kor 2:2
For jeg ville ikke vite av noe blant dere, uten Jesus Kristus, og ham korsfestet.

Kan det virkelig være så enkelt?

Finnes det noen kristenledere der ute som er i stand til å "ut fra dette skriftsted" forkynne evangeliet? Eller har vi gjort Guds Ånd avhengig av at vi må være på den riktige konferansen, til det riktige tidspunktet?

Jeg sliter med å se at Guds Ånd ville latt seg diktere på en slik måte, og legge gjerninger og metoder som tillegg til evangeliet. Og opplever dette dermed som både et annet evangelium, og en annen ånd. Muligens også en annen Jesus.

Uforstandige "sett inn navnet på din egen forasmling" - har vi blitt forhekset?

I tilfelle, hvordan bryter vi denne forheksingen?

Apg 17:10-12
 10 Men straks samme natt sendte brødrene både Paulus og Silas av sted til Berøa. Da de kom dit, gikk de til jødenes synagoge.
 11 Og disse var av et edlere sinn enn de i Tessalonika. De tok imot Ordet med all godvilje, og gransket hver dag i Skriftene om det forholdt seg slik som det ble sagt.
 12 Mange av dem kom da til troen, og ikke få av de fornemme greske kvinner og mange greske menn.

På tide med litt gammeldags Bibellesning? - Sammen med en "Filip" som kan forklare hva man leser. Og forkynne evangeliet?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt