Andreas Dingstad

47

Den katolske himmel

Publisert: 19. jun 2009

Mye blir sagt om Den katolske kirke her på Verdidebatt for tiden.

Mange er skråsikre på at vi katolikker er ansvarlige for den ene styggedommen etter den andre.

Da er det jo dog en trøst å se hva katolikker kan vente seg i evigheten. Bare klikk her.

God helg til alle debattanter!

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Loke Borgersen

10 innlegg  115 kommentarer

En himmel

Publisert nesten 11 år siden

Det er mange som vet mangt og meget om hva eksakt hva som venter en katolikk. Siden du legger med en "snutt". Er det også en her........

Det er sagt av meg før, din (Kristne tale skal være) ja ja og nei, nei. Det er ikke rart at ikke-troende (på Kristus) kan se på oss, med de øyne de gjør?! Slik uenighet, om han som kom for å oppfylle alle profetier. Pekte ut en Biskop, Peter, en kirke. Det ble splittelse, (men nå samarbeid mellom øst/vest-kirken) i stedet med Martin Luther. Hvor splittelsen har hvert størst, er på protestantisk side. Hvem som har gjort mest "galt", blir som diskusjonen i barneskolens friminutt; "faren min er sterkere enn din"

Jødene ventet på sin Messias, og de ventet. De skriftlære kunne skriften, men så ikke, Messias når han kom. 2009, det samme preger vår tid. Mange "skriftlærde" i dag også. Som "hakker" i vei med ett, skriftsted, og så får ett tilbake.

Hvis så blir nettopp Kristus legeme og blod gitt for oss alle, delt opp i Atomer. Ikke meningen, med skriften, eller Herrens, lidelse i Getsemane, hos Pilatus og de påførte piskeslag, veien til Golgata og på korset, det.

Ja, ja og nei nei......Kondom=NEI, Avholdenhet før ekteskapet=JA, Abort=NEI, Kvinnelige prester=Nei, En tro, en Kirke, en Herre=JA osv. Noe er og blir uforanderlig. Derfor kan en katolikk, reise til f.eks Peru, og delta i messe der, som i Norge, en forstår ikke språket, men kjenner liturgien fra Norge.

Hvorfor du skulle bli katolikk

Kommentar #2

Svein Olav Nyberg

6 innlegg  139 kommentarer

Skape etterlivet selv? Tja kanskje det ...

Publisert nesten 11 år siden

Simpsons-snutten var morsom, og tankevekkende. I fantasiverdenen til Terry Pratchett fungerer det slik: du former etterlivet selv, gjennom hva du tror på underveis. Tror du på et helvete for andre så kan det hende du havner der selv. Tror du på noe surrealistisk, ja ... et tonn med linfrø, som de sier det. Litt mer orientert mot virkeligheten tror buddhister og hinduer på flere forskjellige verdener du kan bli gjenfødt i, mange av dem til forveksling lik abrahamsreligionenes himler og helveter – og skjærsilder. Tenk om det er slik? Hva slags etterliv skaper du for deg selv gjennom dine tanker her og nå? Pascal ville gått rådvill ...

Kommentar #3

Loke Borgersen

10 innlegg  115 kommentarer

RE: Skape etterlivet selv? Tja kanskje det ...

Publisert nesten 11 år siden

Kristus nevnte, tro som et sennepsfrø,  det minste frø, bland alle. Selv det, kan (og gjorde) sprengte grenser, og imperiumer, som Rom var.

Det er kraft i Herrens budskap.

Om alle fikk sin egen himmel(?)

Besnærende og fristende og tro det. Jeg ønsker meg dit Kristus er, og hans far, vår Gud. Hvis ikke blir vår himmel, ett tomt sted for evigheten. Himmelen kan vente for min del, Herren vet å "kalle" meg tilbake (er min tro). Er så mange som vil dø for Kristus, men her trengs det de som vil leve for Kristus. Døden kommer før eller siden.

Til da, trenges det flittige hender, og "brennende" hjerter, for min/sin nærmeste. Ikke for å "sikre" meg en plass i himmelen, men for Den Hellige Ånd vekker det ønsket i meg. Gjøre mer, yte mer, glemme seg selv, i tjeneste for andre. Jeg er min brors vokter!

Himmelen......kan jeg meget lite om. Vet bare at Gud troner der med sin sønn, ved sin høyre side. At den Hellige Ånd virker for de alle, her....For de alle tre utgjør Gudommen.....Til "hjelp" er også den "Den hellige familie, Jomfru  Maria, og salige Josef"..........og mange andre Helgner, hellige, som alle er villig til å gå i forbønn for oss alle...........men det er Jesus Kristus, som er vår frelser.....som er veien til Himmelens rike.....den går gjennom Ham.........ikke surrealistisk, men en reel tilstand og sted.

Hvordan det ser ut? Vet ikke...............?

Tror du på noe surrealistisk, ja ... et tonn med linfrø, som de sier det. Litt mer orientert mot virkeligheten tror buddhister og hinduer på flere forskjellige verdener du kan bli gjenfødt i, mange av dem til forveksling lik abrahamsreligionenes himler og helveter – og skjærsilder. Tenk om det er slik? Hva slags etterliv skaper du for deg selv gjennom dine tanker her og nå? Pascal ville gått rådvill ...

 

Kommentar #4

Rune Tveit

40 innlegg  4109 kommentarer

himmelsk

Publisert nesten 11 år siden

he, he,

morsomt

Kommentar #5

Bente Haukaas

48 innlegg  1453 kommentarer

He,he

Publisert nesten 11 år siden

Så flott at du fant den filmsnutten, Andreas. Jeg har vært på leting etter den lenge. Trodde jeg hadde sett den på YouTube en gang, men uansett hvilke søkeord jeg har brukt, så har den ikke vært mulig å oppdrive. Takk for at du fant og presenterte den! :)

Mvh Benthe

 

Kommentar #6

Andreas Dingstad

47 innlegg  57 kommentarer

RE: He,he

Publisert nesten 11 år siden

Hei Benthe!

YouTube har fjernet den grunnet copyright. Krevde seriøs Googling for å finne den igjen!

Andreas

18.08.09 kl. 22:58 skrev Benthe Haukås:

Så flott at du fant den filmsnutten, Andreas. Jeg har vært på leting etter den lenge. Trodde jeg hadde sett den på YouTube en gang, men uansett hvilke søkeord jeg har brukt, så har den ikke vært mulig å oppdrive. Takk for at du fant og presenterte den! :)

Mvh Benthe

 

 

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
6 dager siden / 2861 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
29 dager siden / 1890 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
3 dager siden / 1405 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
9 dager siden / 1017 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
4 dager siden / 743 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 1 måned siden / 625 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere